Produse originale vs produse fake

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2105
Mărime: 47.34KB (arhivat)
Publicat de: Eduard D.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Orheian

Extras din referat

Replicile, denumite popular chinezarii, sunt foarte raspandite. Poti cadea usor in capcana unui produs contrafacut. Afla cum deosebesti replica de original:

Tuturor ni s-a întâmplat să ne entuziasmăm peste măsură când am gasit un produs pe care ni-l doream la un preț foarte bun. Acesta este un moment foarte bun pentru a ne stăpâni impulsul de a-l cumpăra, a face un pas înapoi și a încerca să aflăm dacă nu cumva este vorba de o copie, adică un produs replică, ce imită originalul, dar fără a oferi aceeași calitate.

Cei care vând astfel de produse mizează pe impulsul cumpărătorului care vede un preț foarte bun, moment în care majoritatea lăsăm garda jos și pășim aproape orbește în capcana întinsă de comerciant, sau mai bine zis în acest caz escroc. Dar lucrurile nu trebuie să decurgă în astfel bineînțeles.

În acest articol vom vorbi deci despre produse tip replică, zise și fake-uri. Vei afla ce sunt replicile, dacă merită să îți bați capul cu ele și cum le recunoști pentru a te asigura că nu ești înșelat.

1. Ce sunt replicile si fake-urile

Definirea unui produs tip replică este simplă: un produs care copiaza originalul din punct de vedere funcțional și vizual. Replicile există pentru că sunt foarte mulți cumpărători care se uită la preț ca principal argument în decizia de cumpărare. Această slăbiciune este exploatată de obicei de cei care produc replici sau fake-uri și care le vând drept produse originale.

Popular o să mai auzi termenul de ‘chinezărie’, însă personal cred că această titulatură este nemeritată, în condițiile în care majoritatea mărfurilor comercializate local provin din China, atât cele originale cât și bunurile contrafăcute. În plus există multe alte țări în care sunt fabricate produse tip replică, reproduceri după originale, deci este nedrept să identificăm China ca țară de proveniență a tuturor produselor de joasa calitate.

Există și replici legale care sunt comercializate sub această titulatură. Cei care cumpără o replică în cunoștință de cauză nu trebuie confundați cu cei care sunt înșelați crezând că vor obține un produs original la un preț mai mic.

2. Merită să cumperi un produs tip replică?

Cred că această întrebare este foarte subiectivă, depinzând de opinia personală a fiecăruia, așa că mă voi rezuma la a-mi expune propriul punct de vedere. Cel mai important lucru este să înțelegi cum diferă o replică de produsul original.

Dacă în cazul unei copii a unui fișier digital nu există practic nici o diferență între original și copie, în cazul replicilor avem de-a face cu un produs net inferior de cele mai multe ori. Inferior din punct de vedere al calității materialelor folosite, a construcției și performanței, în cazul produselor electronice de exemplu.

Plătești mai puțin, dar și primești mai puțin în schimb. Tu decizi dacă acest compromis merită făcut. Nu te aștepta însă ca replica să funcționeze la fel de bine ca produsul original, să arate la fel (în special adevărat pentru îmbrăcămintea din piele) sau să te țina la fel de mult.

Pentru mine matematica este foarte simplă: dacă mă costă de doua ori mai puțin, dar se strică de două ori mai repede, ies mai bine cumpărând produsul original. În plus, chiar dacă alții nu își dau seama, eu personal voi ști că nu port un produs original, ci o simplă imitație.În cazul unui parfum probabil, însă și alții vor simți diferența. Parfumurile sunt de multe ori ținta producătorilor de fake-uri

Se mai spune că imitația este cel mai bun compliment, dar zicala se referă la cel care produce copia, nu la cel care o poartă. Pentru mine deci răspunsul la întrebarea dacă merită sau nu o replică este un simplu și răspicat NU.

Mai bine mă orientez către un produs pe care mi-l permit, apropiat ca funcționalitate sau status de cel care îmi place cel mai mult. S-ar putea ca diferențele să nu fie așa de mari, ținând cont că produsele premium vin cu un preț mai mare și din cauza renumelui brandului din spatele său, renume dobândit și în urma unor campanii de marketing foarte costisitoare. Înțeleg perfect dorința de a purta haine și accesorii de firmă, dar trebuie să înțelegi că replicile nu prea au multe în comun cu produsul original, în afara aspectului vizual, pe care încearcă să-l copieze producătorul.

Preview document

Produse originale vs produse fake - Pagina 1
Produse originale vs produse fake - Pagina 2
Produse originale vs produse fake - Pagina 3
Produse originale vs produse fake - Pagina 4
Produse originale vs produse fake - Pagina 5
Produse originale vs produse fake - Pagina 6
Produse originale vs produse fake - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Produse originale vs produse fake.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Aspecte ale dinamicii comerțului cu mărfuri contrafăcute

INTRODUCERE Comerțul cu mărfuri contrafăcute este un domeniu extrem de interesant deoarece abordează o latură întunecată a economiei și acest...

Falsificarea Parfumurilor

1. INTRODUCERE 1.1. Definirea parfumului Conform Wikipedia, parfumul este un amestec lichid de uleiuri sau compusi aromatici, de fixativi si de...

Ai nevoie de altceva?