Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3507
Mărime: 165.39KB (arhivat)
Publicat de: Arian-Noris Ivan
Puncte necesare: 6

Extras din referat

In ultimii 40 de ani, grupul Carrefour a crescut pentru a deveni unul din liderii mondiali in grupurile de distributie.Al doilea retailer din lume si cel mai mare din Europa, grupul opereaza in prezent cu urmatoarele formate principale de magazine: hypermarket-uri, supermarket-uri, hard–discount-uri si convenience. Grupul Carrefour are in prezent peste 15500 de magazine, fie organizate sau francize.

Compania Carrefour a fost fondata in anul 1959 în Franta de catre familiile Fournier si Defforey. In anul 1960 se deschide primul supermarket in Annecy iar in 1963 primul hypermarket cu o suprafata de 2.500 m, cu 12 case de marcat si 400 de locuri de parcare in Sainte-Genevieve-des-bois. Carrefour este primul retailer european si al doilea din lume, dupa Wal-Mart. Grupul Carrefour avea pe plan mondial, in septembrie 2007, 1.108 hipermarketuri, 2.659 de supermarketuri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount" si alte peste 4.700 de magazine de proximitate. In cei 45 de ani de viata grupul Carrefour s-a dezvoltat pe 3 continente si anume: Europa, America Latina si Asia.

Cu o activitate mondială de un foarte mare succes, pe primul loc în Europa si al doilea in lume, grupul de distributie european Carrefour a fost cel dintai care a exportat conceptul de hypermarket in Romania. Primul hipermarket a fost deschis la Bucuresti, in 2001, iar in septembrie 2003, cel de-al doilea. Un an mai tarziu, este deschis cel de-al treilea magazin din Capitala si primul hipermarket din provincie, la Brasov, iar mai apoi, a fost deschisa unitatea de langa Ploiesti. Jacob Caller Celestino, directorul general al Carrefour România, a precizat într-o conferinta ca tinta pentru anul 2010 este de un miliard de euro. Pentru a atinge aceasta valoare, Carrefour a decis sa construiasca hypermarketuri si in alte orase (Iasi, Constanta, Cluj), carora li se adauga alte filiale in Bucuresti. Celestino estimeaza ca Romania se afla intre primele cinci tari in care compania este prezentâa, ca agresivitate de dezvoltare, iar pentru anul 2009 considera ca va exista o creştere a cifrei de afaceri pe total grup de 10-15%. . Prezent in 30 de tari de pe 3 continente (Europa, America si Asia), grupul Carrefour avea la sfarsitul lunii decembrie 2007 aproape 15.000 de magazine (inclusiv francize si parteneri).

Cu peste 456.000 de colaboratori la nivel mondial, grupul Carrefour este intre cei mai mari 11 angajatori din lume (intre primii 9 angajatori companii private).

In Romania, grupul are deschise pana la aceasta ora 11 magazine (5 in Bucuresti si cate unul in Brasov, Ploiesti, Constanta, Iasi, Cluj si Braila) si are peste 7.000 de angajati. Cifra de afaceri (TTI) a Carrefour Romania a fost in anul 2007 de 866 milioane de euro, in crestere cu 42,2% fata de 2006.

Carrefour poate fi considerat unul dintre pionerii noii piete create in Romania, piata, care a inceput sa se dezvolte din ce in ce mai mult jucand un rol semnificativ in economia tarii. Piata de retail in care brandul Carrefour se inscrie este una foarte dinamica, preferintele consumatorilor fiind din ce in ce mai variate, iar acestia din ce in ce mai exigenti.

Domeniul de activitate al Grupului Carrefour este retailul,comertul cu amanuntul in magazinele nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Acesta consta in vanzarea de bunuri sau marfa dintr-o locatie fixa precum un departament,chiosc sau post in loturi mici sau individual pentru consum direct de catre cumparator. Retailingul poate include servicii subordonate, precum livrarea.

Carrefour reprezinta calitatea atat in materie de produse proaspete, produse alimentare sau non alimentare cat si in materie de servicii. Paleta larga de produse, aproximativ 50.000 in hipermarketuri si serviciile diverse, toate la preturile cele mai bune de pe piata au evidentiat valoarea brandului asociindu-l cu diversitate - "totul sub acelasi acoperis", calitate si promptitudine.

1.Sinteza rezultatelor analizei şi concluziilor; comentarii personale.

Compania urmeaza o tendinta de fond prin care vinde produse sub marca proprie, care în fiecare an devine din ce in ce mai importanta. In Franta brandurile private Carrefour au o pondere de 34% in afaceri, in Polonia de 20%, iar in România de 6% (în anul 2009). În România, printre companiile care produc în prezent sub noua marca proprie, Carrefour, se numara Reinert Romania, Orkla Foods Romania, Vascar sau Farmec Cluj-Napoca. Farmec produce 33 de produse cosmetice sub brandul Carrefour: creme, emulsii, lotiuni, geluri de dus, sampoane si deodorante.

Carrefour are o multitudine de aspecte pozitive dar şi negative.Printre cele pozitive intalnim promotiile imbatibile pe care le ofera clientilor,nu necesita cartela de intrare,posibilitatea de a alege produsul dorit, la indemana oricarui client,amabilitatea cu clientii,usor de cumparat,aprovizionarea cu noi aparitii ,acordarea de facilitati angajatilor (asigurare medicala anuala, bonusuri din vanzari, telefoane mobile decontari),posibilitatea de scolarizare a angajatilor,specializarea personalului prin plecari in Franta timp de un an.In categoria aspectelor negative intalnim in primul rand aglomeratia in special in zilele de sarbatori,produsele de proasta calitate,personalul redus,accesul greu cu masina,uneori putine produse cum am spus si mai sus de sarbatori,programul redus in zilele de sarbatoare,inlocuirea unor produse cu altele de proasta calitate care nu sunt vandute foarte bine fata de celelalte produse.

Avantajele pe care Carrefour le are fata de celelalte supermarketuri sunt destul de evidente.Printre acestea gasim:atragerea unor producatori de calitate superioara,extinderea in mai multe zone,contracte cu producatorii de calitate de o luna durata,colaborarea cu celelalte centre Carrefour.

Ca orice intreprindere,Carrefour detine cateva amenintari de la ceilalti concurenti.Respingerea unor noi producatori din cauza contractelor de lunga durata,pierderea clientilor prin infiintarea unor noi magazine alaturate,pierderea personalului prin infiintarea noilor magazine alaturate.

Dupa parerea mea,Carrefour este cel mai complex hypermarket.Se detaseaza considerabil de ceilalti concurenti cum ar fi Real,Billa,Metro,Auchan.Are o gama diversificata de unde putem sa ne alegem orice dorim,de la cele mai mici preturi pana la cele mari(in cazul produselor de o calitate superioara).

Carrefour este un hipermarket dotat cu tot ce este nevoie,preturile variaza de la saptamana la saptamana,e singurul lucru care nu imi place,adica de luni pana vineri este un pret la anumite produse,iar in weekend sunt mai scumpe.

Preview document

Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 1
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 2
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 3
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 4
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 5
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 6
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 7
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 8
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 9
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 10
Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor si Rezultatelor unei Intreprinderi.doc

Te-ar putea interesa și

Dreptul concurenței - ajutorul de stat

INTRODUCERE Cu un debut adesea criticat de către Comisia Europeană în ceea ce privește aplicarea ajutorului de stat de către România, autoritatea...

Ajutorul de stat

INTRODUCERE Articolul 87 (1) din Tratatul CE defineşte ajutorul de stat ca fiind acel ajutor acordat „de state sau prin intermediul resurselor de...

Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi

Scurt istoric și descriere narativă a activității întreprinderii Infiintata in anul 1970, SC.Avi Seb Impex SRL.este situata in Baia Mare, judetul...

Bazele economiei întreprinderii - analiza costurilor întreprinderii

Denumirea întreprinderii S.C ROMSIP S.A Forma juridică: S.A (Societate pe actiuni) Anul înființării 1994 Capital social 48031 Ron Capital...

Analiza Costurilor și Rezultatelor unei Întreprinderi

Denumirea întreprinderii: S.C. ALIDO-TRANS COM S.R.L. Forma juridică: S.R.L. Anul înfiinţării: 2003 Capital social: 200 RON Capital...

Analiza costurilor la firma Oriflame

Denumirea întreprinderii Analiza costurilor la firma Oriflame SC Cosmetics Oriflame Romania SRL Forma juridică SRL Anul înființării 1995 Capital...

Analiza costurilor unei întreprinderi

Denumirea întreprinderii S. C. OLTCHIM S.A. Forma juridică societate comerciala pe actiuni Anul înființării 1990 Capital social 32.358.864,10 RON...

Analiza costurilor întreprinderii Lafarge - agregate betoane

Scurt istoric şi descriere narativă a activităţii întreprinderii Lafarge se înfiinţează în decembrie 1999, prin fuzionarea şi integrarea mai...

Ai nevoie de altceva?