Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2534
Mărime: 25.82KB (arhivat)
Publicat de: Angel Duma
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Introducere – Prezentarea firmei 2
  2. Date de identificare: 2
  3. Scurt istoric 2
  4. 1. Identificarea activității logistice 4
  5. Aprovizionarea 4
  6. Stocarea 5
  7. Distribuția 5
  8. 2. Clasificarea activităților logistice 6
  9. 3. Propuneri pentru dezvoltarea sistemului de logistică 8
  10. Bibliografie 9

Extras din referat

Introducere – Prezentarea firmei

Date de identificare:

• Nume: ZANFIR

• Formă juridică: Societate în nume colectiv

• Sediu social: Focșani, județul Vrancea

• CUI: 1445759

• Număr personal: 330 de angajați

• Adresa: Calea Moldovei nr.18A (E85)

• Tel/fax: 0237 225 036

• Email: depozit85@zanfir.ro

Scurt istoric

Firma Zanfir SNC din Focşani a luat fiinţă în anul 1991, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata a cărnii şi mezelurilor. Activitatea societăţii până în anul 1998 a fost marcată de evoluţii constante, iar după această perioadă, salturile au fost rapide, cu efect imediat în cifra de afaceri.

La începutul anului 1998, firma își deschide în Focșani, primul deposit de produse alimentare. În mai 2002, activitatea începe să se extindă, adăugând și comerțul en detail și deschizându-se astfel primul Supermarket Zanfir, în cartierul Sud- Focșani. În iulie 2003 se deschide al doilea supermarket, în centrul orașului, care a reprezentat un adevărat success pentru firmă.

Datorită faptului că afacerea s-a extins aât de rapid, a apărut și necesitatea unei aprovizionări constant și a fluidizării activității de aprovizionare – desfacere, firma a gândit și a realizat în luna august 2004 un nou depozit frigorific, cu o suprafață de 400mp, precum și o secție de tranșare a cărnii de pasăre, cu o suprafață de 500mp. Aceste obiective au fost realizate în conformitate cu cerințele și normele europene.

Martie și aprilie al anului 2006, au reprezentat pentru firma Zanfir un salt important pe piața de desfacere a mărfurilor alimentare: deschiderea a două supermarketuri Zanfir, unul în localitatea Adjud și unul în cartierul Gară, din Focșani.

Un deposit en-gros ia ființă în august 2006 și se ia hotărârea de a se renunța la supermarketurile inaugurate în decembrie 1998 și august 2004. Acest depozit este organizat în system cash&carry (comerț en-gros cu autoservire), în care clientul (mic detailist) își poate allege produsele dintr-o gamă diversificată, de foarte bună calitate și la prețuri avantajoase. Tot în această perioadă, pentru a exista o mai bună organizare și supravehere a siguranței alimentare, secția de tranșare de pasăre se desprinde de firma Zanfir și își reia activitatea alături de o secție de tranșare și prelucrare a cărnii de vită și porc, sub denumirea de S.C. Policalita S.R.L, amenajată conform standardelor europene și sub coordonarea aceluiași management. DE la 1 august 2010, secția cea nouă începe să producă şi specialităţi afumate după reţete proprii, marca Policalita.

În martie 2007, rețeaua Zanfir deschide cel de-al cincilea supermarket, în orasul Panciu, prilej cu care comerţul din zonă va cunoaşte noi coordonate.

În anul 2008 firma investeşte din nou, de data aceasta în domeniul alimentaţiei publice şi deschide în luna februarie un Food Shop& Bistro, cu o capacitate de 120 de locuri şi o producţie de 3000 de porţii pe zi. Situat în plin centrul Focşaniului, într-unul din punctele cu cel mai mare trafic de persoane si conceput pentru clienţii grăbiţi, acest gen de restaurant-autoservire a fost primit cu entuziasm. Oferind zilnic produse de bucătărie calde (supe, ciorbe, feluri principale), salate, grill, pizza, produse de patiserie şi de cofetărie, Food Shop& Bistro i-a satisfacut chiar de la inceput și pe cei mai pretențiosi clienți.

În luna martie 2009, firma Zanfir deschide un magazin specializat pe vânzarea de carne şi produse din carne (cu servire asistată), în piaţa centrală din Focşani.

Începand din luna august 2010, extinderea reţelei Zanfir presupune “ieşirea” din spaţiul vrâncean, primul supermarket deschis în alt județ fiind cel din oraşul Dărmăneşti-Bacău, urmat de supermarketul Zanfir din Tîrgu Ocna, județul Bacău.

Toate aceste investiţii au fost realizate, în cea mai mare parte, prin reinvestirea profitului şi credite bancare. Încă de la început, întreaga activitate de management a fost orientată spre creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor, în condiţiile comercializării de produse de cea mai bună calitate şi la preţuri avantajoase. Calitatea şi prospeţimea mărfurilor este supravegheată în permanenţă încă de la recepţionare, iar pentru produsele proaspete este asigurat un mediu optim de depozitare şi păstrare. La nivelul firmei Zanfir s-au implementat sistemul de management al calităţii şi siguranţei alimentului, precum şi manuale de bune practici, care măresc siguranţa că produsele ajung la consumator întotdeauna proaspete, de calitate şi în condiţii optime de igienă.

Firma Zanfir are 330 de angajați, calificați și permanent instruiți, cea mai mare parte dintre ei, adevărati profesioniști în domeniile în care funcționează.

Comercializează aproximativ 20.000 de produse, mărci de prestigiu, atât de la producători interni cât și internaționali, care sunt prezentate clienților corespunzător, pe categorii și grupe, și sunt achiziționate în sortimente diversificate.

Firma s-a remarcat pe piața vrânceană prin supravegherea permanent a calitatății produselor proaspete prin tehnologii frigorifice moderne și garantarea prospețimii produselor perisabile.

Preview document

Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 1
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 2
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 3
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 4
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 5
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 6
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 7
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 8
Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic- SC Zanfir SNC.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentare Raja Constanța

1.1 DENUMIRE ŞI OBIECT DE ACTIVITATE Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanța este o societate pe acțiuni, în care acționarul principal este...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?