Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3352
Mărime: 24.08KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Cornea
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1. Compania Labor Ready

Aceasta companie nu a avut tocmai succesul dorit de toate companiile. Managementul folosit de aceasta companie a adus unele probleme care au dus la falimentul firmei pe perioada de recesiune. Directorul general nu a conceput un plan tocmai bun pentru aceasta perioada grea pentru toate companiile.

Aceasta companie folosea forta de munca fizica cu ziua. Muncitorii erau pusi sa presteze munca cea grea si periculoasa si nu a pus deloc pret pe personal, pe bunastarea lui.

Planul pus la bataie de echipa manageriala a fost acela de a se extinte cat mai mult, de a deschite cat mai multe filiale. Aceste filiale presupun niste costuri in plus, iar piata din acesta perioada nu era tocmai favorabila. Veniturile fiind mici, compania nu a mai putut intretine anumite filiale si a trebuit sa ia masuri drastice, printre care si cea de a inchide un numar foarte mare din acestea, care nu isi puteau acoperii propriile cheltuieli.

Actiunile firmei au scazut, ceea ce la facut pe director sa faca niste tranzacitii neautorizate, fapt care a dus la inglobarea lui in datorii.

Daca acesta ar fi stat in “ banca lui” sin u ar mai fi investit capitalul propiu in alte filiale care nu trebuiau deschise, ar fi reziztat recesiunii.

2. Comapania Gateway

Ca si in cazul companiei Labor Ready, compania Gateway a avut si ea de suferit de pe urma recesiunii.

O prima greseala facuta de proprietarul companiei este aceea de a pune la conducere un tanar plin de entuziasm, dar nu in ultimul rand arogant si dornic de a-si pune amprenta pe aceasta afacere. Faptul ca o persoana detine o diploma obtinuta la o universitate de prestigiu nu inseamna ca ca si este capabil sa conduca o companie de success.

Prina greseala facuta de noul director general este aceea de a angaja personal dupa placul lui si nu personal calificat in fabricarea PC-urilor (soareci de PC).

O alta greseala facuta de acesta este faptul ca a ajuns sa parodieze modul de distributie a concurenta (Dell), mod care a fost dezvoltat tocmai de compania pe care o conducea. Pentru el era mai important idea de triumph decat triumful in sine.

Inainte de recesiune acesta si-a extins foarte mult afacerea prin deschiderea de multe alte magazine proprii si magazine in interiorul altor magazine (in interiorul magazinelor OfficeMax). Fiind nemultumit de numarul mare de magazine, directorul a decis extinderea si in Europa. Productia era foarte mare, vanzarile au scazut semnificativ dupa 2001 si compania avera o cantitate mare de stocuri, cheltuiei foaret mari de administrare si depozitare.

Compania concurenta a scazut preturile la calculatoarele produse si in asa fela preluat o mare parte din piata firmai in cauza.

Gateway a ajun in stadiul in care a pierdut 60% din piata si fost nevoita sa concedieze mai bine de jumatate de angajati. In acest mod a dus la cresterea numarului de someri. Dupa demisia directorului, proprietarul nu a mai avut ce face cu firma, nu a mai pututo salva. Cam aceste sunt consecintele punerii unei companii de success pe mainile unui tanar fara experienta si fara etica profesionala.

3. Compania Calpine

Ca cele doua firme de mai sus, si compania Calpine a avut de suferit. Directorul general nu a prevazut perioada grea care se anunta sa vina si mai si mint actionarii pentru a-si acoperii greselile. Acest director general a dorit sa construiasca un imperiu pe urma recesiunii, dar nu i-au cam reusit planurile. Greseala facuta de acesta a fost faptul ca cea mai mare parte din capitalul firmei la investit in productie, in calitatea produsului. S-a avantat in a cumpara noua tehnologie pentru a produce mai multa electricitate, chiar daca se anunta o perioada grea.

In momentul cand anul 2001 a ajuns-o, a gasit-o cu datorii facute in urma achizitiilor prost gandite si cu o cerere pe piata foarte mica, in care toti fac economii.

Dupa ce a gresit in conceperea planului de extindere, nu si-a asumat vina, acesta facand responsabile greseala, standardele conservatoire din industria energetica.

4. Compania Dupont

Aceata companie a depasit cu succes perioada anului 2001, detorita personalului specializat in analiza economica. Acesta echipa a acordat o mare important ape serviciile de previziune , detinand un model sofisticat de previziune macroeconomica, lucru care a avut un impact pozitiv asupra firmei atunic cand a avut nevoie de o stategie de supravietuire. Acesta echipa bine stabilita a prezis scaderi ale pietei, si au trecut repede la actiune scazand actiunile de capital ale firmei.

Actionand din timp, companii a avut lichiditatile necesare pentru achizitii in anul 2001. Achizitiille facute au fost strategic facute- luate la un pret mai redus decat cel real, care duce la o cheltuiala mai mica, achizitia de noi tehnologii care si ale duc la o chieltuiala redusa dar si la o productie mult mai duna si de calitate in perioada de revenire, astfel oferid pe piata produse de calitate inalta, iar in acest mod a castigat o mare parte din cerere.

5. Compania Intel

Compania Intel a avut la bataie un plan bine stabilit si o strategie puternica si fulger pentru peroada anului 2001. Chiar daca a pus accent pe extindere si dezvoltare, compania a avut un success deosebit in aceasta perioada si chiar si dupa.

Compania a deschis noi fabrici de producere a cipurilor, dar a pus accent mare sip e cresterea productiei in fabricile deja existente. A achizitionat echipanemt mai performant decat cel anterior si in asa fel a scazut cheltuielile, dar a crescut si productia in acelasi timp. In ceea ce priveste calitatea cipurilor, nu se poate vorbi de o calitate scazuta, ci dimpotriva. A dezvoltat o gama larga de produse care sunt utilizate in producerea altor produse finite, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri ect.

O data ce perioada de recesiune a trecut, compani Intel a iesit pe piata cu o aceasta gama variata de produse si acuopnd o mare parte de piata si de cerere.

Acest mod de actiune este benefic pentru firma daca este bine stabilit de la inceput, deoarece da o putere mare asupra clientilor in momentul relansarii pe piata.

Unu din multele avantaje este ca a mentinun angajatii activi si cu aceeasi remuneratie, fara ca sa se ajunga la reducere de personal, apoi reangajare.

Compania a prezentat o dezvoltare exploziva in acest nod de actiune.

Preview document

Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 1
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 2
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 3
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 4
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 5
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 6
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 7
Aspecte estentiale ale managementului din diferite companii internaționale - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Aspecte Estentiale ale Managementului din Diferite Companii Internationale.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?