Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3113
Mărime: 17.88KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Cand Dacia SupeRNova a plecat la drum, toti asteptau o masina moderna, fiabila si accesibila poporului roman aflat intr-o situatie economica precara. Dar in numai un an, Dacia SupeRNova le-a depasit asteptarile, devenind un bestseller pe piata automobilelor din Romania. Cand unul din trei autoturisme vandute este o Dacia SupeRNova, cand la fiecare 26 de minute o SuperNova este cumparata undeva in tara , atunci nu poti fi decat mandru ca intr-un an de zile Dacia este acolo unde trebuia sa fie si unde trebuia sa fie de mult. Pe drumul cel bun.

Dacia SupeRNova a fost lansata in Romania la sfarsitul anului 2000 cu dorinta de a se intrega intre automobilele de nivel european.

Fara sa fie un produs complet nou, Dacia SupeRNova este o mica revolutie in lumea Dacia fiind echipata cu un motor si o cutie de viteze noi, o calitate imbunatatita a componentelor si a cablajului electric, dar si cu dotari moderne, inchidere centralizata, blocarea electronica a motorului, un sistem antidemaraj precum si alte echipamente disponibile in functie de nivelul de echipare a automobilului.

Dacia SupeRNova dispune de patru versiuni, diferentiate dupa nivelul de echipare, incepand cu Europa, ultima aparuta in familia SupeRNova, care reprezinta pretul de intrare al gamei si care permite accesul cat mai multor clienti la avantajele si prestatiile oferite de acest model.

Profitatnd de stiinta si de transferul de tehnologie Renault, Dacia SupeRNova este echipata cu un grup motopropulsor de ultima generatie si cu motor si cutia de viteze deja testate pe gama Renault. SupeRNova beneficiaza de o buna fiabilitate, de un consum de combustibil redus, doar 6,7 l/100 km si nu in ultimul rand, de o buna tinuta de drum, adaptata la conditiile climaterice dificile si la toate tipurile de carosabil.

Ansamblul motor, cutia de viteze si esapamentul inregistreaza un nivel scazut de emisii sonore in comparatie cu motoarele precedente. Astfel, zgomotul exterior este considerabil redus fata de cel de la Dacia Nova GLI si Nova GTI. De asemenea, nivelul sonor interior a fost redus la jumatate, -3dB la 90 km/h. Cu E7, Dacia echipeaza pentru prima data masinile sale cu un motor cu suspensie pendulara. Aceasta noua plasare diminueaza considerabil zgomotul din habitaclu. Dacia SupeRNova echipata cu un sistem antifurt (anti-demaraj) comandat prin transpondor, sistem individualizat printr-un cod unic pentru fiecare vehicul. In lipsa informatiei furnizate de acest component electronic integrat in cheie, calculator de injectie a motorului este blocat iar motorul nu va porni. La nevoie protectia poate fi dezactivata temporar prin introducerea unui cod.

Versiunea Confort are ca dotare de serie : geamuri fumurii, tapiterie cu medalion, volan reglabil in inaltime, oglinzi reglabile din interior, turometru, functionalitate tip break 1/3-2/3 prin rabatarea banchetei spate, sistem antifurt electronic.

Ambianta versiunii Rapsodie e completata printr-o noua si eleganta tapiterie din velur.

Prin instalatia de climatizare, versiunea clima asigura o stare placuta, completata de echipamentul antiefractie. Modelul mai are tetiere spate, eleron si radiocasetofon autorevers cu 4 boxe. Motorul, cutia de viteze, alternatorul, demarorul, esapamentul, ambreiajul si conexiunile electrice ce reprezentau sursa a mai mult de 40% dintre problemele posesorilor de Dacia Nova. De zece luni, sute de oameni au muncit intens pentru a putea oferi clientilor un produs economic(pret, consum de doar 6,7 la 100 km, distanta intre doua revizii – 10 000 km).

Fiabilitate, reducere a consumului de carburant si a zgomotului, un plus de confort si posibilitatea de a alege sunt ceea ce clientii asteapta de la un autoturism deja apreciat datorita liniei sale, gabaritului, adaptarii la conditiile de utilizare, comportamentului pe drum si franarii.

Motorul Renault E7J, aflat pe Dacia SupeRNova este inca de pe acum comparabil cu cerintele EURO 3(EURO 2000). Cu alte cuvinte, in cazul in care acest standard va fi introdus in Romania, noua Dacie va trece automat la noul sistem.

Performantele motorului E7J vor face din propietarul acestui nou model un om mai putin preocupat de intretinerea automobilului sau. Astfel uleiul de motor se va schimba la 10.000 Km fata de 5.000Km pana acum, iar uleiul din cutia de viteze se va schimba la 60.000 Km in loc de 20.000. La un parcurs intre 60.000 Km si 100.000 Km, costurile legate de revizii si piese de schimb vor inregistra o diminuare cu 25% pana la 30%.

Preview document

Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - Dacia SuperNova - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Dacia SuperNova.doc

Alții au mai descărcat și

Consumatorul și cererea

1. CONSUMATORUL 1.1. Comportamentul consumatorului In literatura de specialitate se prezinta diverse definitii privind comportamentul...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Reclama și promovarea vânzărilor - Dacia SuperNova

Motivatie Am ales produsul Dacia SupeRNova al firmei Dacia care apartine la randul ei grupului Renault pentru ca il consideram o provocare pentru...

Ai nevoie de altceva?