Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 131 în total
Cuvinte : 2313
Mărime: 5.50MB (arhivat)
Publicat de: Irinel Mazilu
Puncte necesare: 10

Extras din referat

CAPITOLUL I

CONSIDERATII TEORETICE PRIVIND ROLUL IMAGINII IN PROMOVAREA PRODUSELOR, SERVICIILOR SI ORGANIZATIILOR

1.1 Definirea conceptuala a imaginii, imaginii de marca si valorii de marca

Imaginea ca dimensiune a comportamentului consumatorului este rezultatul modului în care sunt percepute mărfurile / serviciile sau firmele de către consumatorii potenţiali.

O imagine clară, pozitivă şi diferenţiată scoate produsul în evidentă, conferindu-i o poziţie de sine stătătoare în oferta globală, la fel cum o imagine difuză, negativă, poate compromite succesul unei mărfi corespunzătoare calitativ.

Imaginea, nefiind o sumă, ci o sinteză a dimensiunilor comportamentului consumatorului, presupune studierea ei pornind de la conţinutul său. Pe această cale se determină gradul de cunoaştere a produsului / mărcii / firmei etc., a cărei imagine se cercetează, precum şi modul de reprezentare în mintea consumatorului.

De asemenea, se studiază percepţia consumatorilor nu numai în privinţa reclamei (este adevărat că studiile de acest fel sunt focalizate, totuşi, la diversele modalităţi de realizare a reclamei propriu-zise, a publicităţii în general), ci şi referitoare la alte aspecte promoţionale. În acest context se pune un mare accent pe conturarea imaginii firmelor / mărcilor în rândul consumatorilor, precum şi a elementelor luate în considerare la formarea şi evoluţia imaginii. De exemplu, se studiază impactul sponsorizării asupra imaginii firmelor, sau a relaţiilor publice desfăşurate de diverse firme, în scopul obţinerii unei imagini propice activităţii de piaţă.

Conceptul de imagine

Climatul concurenţial contemporan este, în prezent, deosebit de complex şi aflat într-o continuă evoluţie. Având în vedere o oarecare stabilizare sau chiar diminuare a cererii de produse şi servicii pe unele pieţe ca şi costurile de distribuţie din ce în ce mai ridicate, este lesne de înţeles de ce firmele arată un interes crescând pentru o orientare strategică a activităţii lor axată pe componenta promovare.

În acest context, tot mai mulţi manageri acordă o atenţie sporită comportamentului consumatorilor, realizând că informaţiile reţinute de aceştia sub forma imaginilor de produs, de marcă, de firmă, sunt, alături de preţ, orientări importante în fundamentarea corectă a deciziilor strategice la orice nivel.

Importanţa imaginii a crescut considerabil odată ce nevoile consumatorilor au ajuns în centrul preocupărilor organizaţiilor, iar agenţii economici au început să comercializeze bunuri capabile să satisfacă, pe lângă nevoi de bază, şi nevoi de ordin superior care ţin de siguranţă, respect de sine, autorealizare (Maslow). Pe măsură ce nevoile consumatorilor devin din ce în ce mai complexe, iar decizia de cumpărare este tot mai mult influenţată de factori de natură afectivă şi simbolică, imaginea formată în rândul acestora cu privire la produse, mărci şi organizaţii capătă un rol extrem de important în procesul de cumpărare.

In anii ’80 ai secolului trecut, capitalul imagine devine unul dintre elementele fundamentale ale patrimoniului întreprinderii, managerii firmelor devenind conştienţi că acesta poate influenţa în mod hotărâtor bilanţul şi venitul organizaţiei ca elemente esenţiale în creşterea credibilităţii organizaţiei.

De aceea, având în vedere implicaţiile pe care le are imaginea asupra activităţii de ansamblu a unei firme, este nevoie de o clarificare conceptuală şi de conţinut a acestei noţiuni şi a diverselor forme pe care aceasta le îmbracă.

Imaginea este un atribut al vieţii psiho-sociale, bazată pe capacitatea psihicului uman de a-si construi reprezentări mentale care ar putea influenţa puterea de decizie a unui individ sau a unei colectivităţi.

În psihologie, imaginea este definită drept un produs al reflectării senzoriale a unui obiect printr-o senzaţie, percepţie sau intuiţie, redând mai mult sau mai puţin izomorf structura obiectului ca model figurativ rezultat atât din percepţie cât şi din acţiuni intelectuale

Din perspectiva marketingului, imaginea reprezintă un ansamblu de semnificaţii sau opinii realiste, afective, simbolice, cu ajutorul cărora sunt percepute de către consumatori produsele, marca sau firma. Cu alte cuvinte, imaginea presupune o reprezentare mentală a unui obiect care poate fi, ţinând cont de sfera de preocupări a oamenilor de afaceri, un produs, un serviciu, o întreprindere sau orice altă organizaţie. Ea este proiectarea unor atitudini, opinii sau prejudecăţi aparţinând unei persoane sau grup de persoane faţă de o organizaţie.

Datorită implicaţiilor pe care le are asupra activităţii de ansamblu a unei organizaţii, imaginea prezintă un interes deosebit şi sub aspectul clarificărilor conceptuale şi de conţinut, problematica sa fiind tratată în numeroase lucrări de specialitate.

Specialiştii au devenit conştienţi de importanţa imaginii, acordându-i o mai mare atenţie, mai ales începând cu anii '80. Georges Crapet, preşedintele Afrep-Union, afirma, la sfârşitul anului 1988, cu ocazia adunării generale a asociaţiei sale, următoarele: Capitalul imagine a devenit unul dintre elementele fundamentale ale patrimoniului întreprinderilor; excelenţa, calitatea totală, singurele valon pe baza cărora întreprinderea îşi poate construi astăzi viitorul, trec prin comunicare. În sprijinul acestei afirmaţii vin şi rezultatele unei anchete, realizata la începutul anilor '90 de agenţia de publicitate Saatchi & Saatchi în 18 ţări: 59,6% dintre cei intervievaţi erau de acord cu faptul că în viitorul apropiat (până în anul 1995) va exista în mod curent în bilanţul unei întreprinderi, un post distinct cu denumirea capital imagine.

O definiţie simplă a imaginii este propusă de autorul francez Marcel Botton, acesta fiind: “ansamblul reprezentărilor, convingerilor şi cunoştinţelor legate de un obiect”.

Christian Schneider defineşte imaginea ca fiind “ansamblul reprezentărilor obiective (fapte, caracteristici materiale, rezultate) şi subiective (atribute, simboluri) pe care un individ le percepe în legătura cu un produs sau o întreprindere”.

În literatura de specialitate există, pe lângă definiţiile generale ale imaginii, şi referiri la imaginea produsului, imaginea mărcii, imaginea întreprinderii sau imaginea grupului.

Philip Kotler şi colaboratorii săi definesc imaginea produsului ca fiind “modul în care consumatorii percep un produs existent sau potenţial”, iar profesorul român C. Florescu apreciază că imaginea produsului reprezintă “sinteza reprezentărilor mentale, de natura cognitivă, afectivă, socială şi personală a produsului în rândul cumpărătorilor”.

În ceea ce priveşte imaginea mărcii, pentru a se evita apariţia anumitor confuzii, aceasta trebuie să facă obiectul unei analize mult mai atente. Desigur, imaginea mărcii poate fi definită succint ca fiind ansamblul părerilor consumatorilor despre o anumită marcă sau, chiar mai pe scurt, aura ce înconjoară o marcă anume. Deşi au avantajul conciziei, cele două definiţii lasă destul de mult loc unor interpretări. De aceea se impune prezentarea unor definiţii mai elaborate, care să indice clar conţinutul conceptului. Din această categorie face parte definiţia oferită de Institutul francez pentru cercetări şi studii publicitare - IREP, care consideră că imaginea mărcii este ansamblul reprezentărilor de natură afectivă şi raţională în acelaşi timp, referitoare la un produs şi la marca sa. Definiţia IREP are meritul de a preciza că este vorba despre marca unui produs, permiţând astfel delimitarea atât în raport cu imaginea produsului generic, cât şi faţă de imaginea mărcii organizaţiei. O asemenea delimitare este cu atât mai necesară în condiţiile în care trebuie subliniat că, imaginea mărcii depinde într-o anumită măsură atât de imaginea produsului, cât şi de imaginea organizaţiei.

Pe aceleaşi coordonate se înscrie şi opinia profesorului Christian Schneider, potrivit căruia imaginea mărcii priveşte fie un produs, fie o gamă de produse şi este alcătuită din ansamblul percepţiilor referitoare la produs şi mediul său: calităţile intrinseci ale produsului, utilitatea, preţul, judecăţile afective. Meritul acestei din urmă definiţii este de a fi avut în vedere elementele care deosebesc un produs de marca sa şi anume judecăţile afective cu privire la produsul respectiv. Marca desemnează un produs sau un ansamblu de produse care oferă individului motive de cumpărare atât de ordin raţional, cât şi emoţional. Componenta emoţională, generatoare de judecăţi afective, este extrem de importantă, întrucât ea face diferenţa dintre un produs şi o marcă. Nu orice produs este o marcă: atâta timp cât răspunde doar unor nevoi de bază, el rămâne un produs generic.

Preview document

Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 1
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 2
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 3
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 4
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 5
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 6
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 7
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 8
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 9
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 10
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 11
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 12
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 13
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 14
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 15
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 16
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 17
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 18
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 19
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 20
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 21
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 22
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 23
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 24
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 25
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 26
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 27
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 28
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 29
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 30
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 31
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 32
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 33
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 34
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 35
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 36
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 37
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 38
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 39
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 40
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 41
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 42
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 43
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 44
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 45
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 46
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 47
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 48
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 49
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 50
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 51
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 52
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 53
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 54
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 55
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 56
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 57
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 58
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 59
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 60
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 61
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 62
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 63
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 64
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 65
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 66
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 67
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 68
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 69
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 70
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 71
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 72
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 73
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 74
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 75
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 76
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 77
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 78
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 79
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 80
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 81
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 82
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 83
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 84
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 85
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 86
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 87
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 88
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 89
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 90
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 91
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 92
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 93
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 94
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 95
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 96
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 97
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 98
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 99
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 100
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 101
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 102
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 103
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 104
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 105
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 106
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 107
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 108
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 109
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 110
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 111
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 112
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 113
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 114
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 115
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 116
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 117
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 118
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 119
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 120
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 121
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 122
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 123
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 124
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 125
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 126
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 127
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 128
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 129
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 130
Considerații teoretice privind rolul imaginii în promovarea produselor, serviciilor și organizațiilor - Pagina 131

Conținut arhivă zip

  • Consideratii Teoretice privind Rolul Imaginii in Promovarea Produselor, Serviciilor si Organizatiilor.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea Strategiei de Promovare a Imaginii Companiei

IMAGINEA CONTEAZĂ Orice companie vinde odată cu produsul ei, propria imagine: vinde speranţe, idei, sentimente, valoare. În economiile de astăzi,...

Conținutul și Rolul Publicității

1.1. Definirea conceptului si a tipurilor de publicitate Potrivit Asociatiei Americane de Marketing si unui numãr mare de specialisti,...

Plan de Afaceri SC Alice SRL

A. DATE DE IDENTIFICARE ALE ÎNTREPRINDERII SC ALICE SRL - este o societate cu capital exclusiv privat Adresa: Timisoara, Str. Ion Slavici, nr....

Ai nevoie de altceva?