Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3435
Mărime: 135.28KB (arhivat)
Publicat de: Vlad B.
Puncte necesare: 6
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea "Dimitrie Cantemir", Targu Mures

Extras din referat

1. ESTONIA

1.1 Generalități

Estonia , sau oficial Republica Estonia (în estonă Eesti Vabariik), este un stat din Regiunea Baltică din Europa de Nord.În vecinătatea ei, Estonia întâlnește Nordul către Golful Finlandei, Vestul către Marea Baltică, Sudul către Letonia , iar la Est întâlnește Lacul Peipus și Rusia (338,6 km), iar dincolo de Marea Baltică se află Suedia (către Vest) și Finlanda (către Nord).

Teritoriul Estoniei, se întinde pe o suprafață de 45.227 km² , fiind influențat de o clima temperată.

Estonii, de origine, este un popor finic, având ca limbă oficială estona, o limba fino-ugrică înrudită mai îndeaproape cu finlandeza și puțin mai îndepărtată decât maghiara.

Estonia, este o republică parlamentară, divizată in 15 subdiviziuni, denumite maakond. Capitala Estoniei este orașul Tallinn, fiind și cel mai mare oraș din țară. Estonia are o populație de 1,29 milioane locuitori (densitate 29 loc/km²), categorisită fiind ca una dintre cele mai mici state membre ale Uniunii Europene,ale Zonei Euro și ale N.A.TO, însă are cel mai mare PIB/cap de locuitori ($18.216-din total $13,1 de miliarde (locul 92)) dintre toate fostele republici ale URSS . Este listată chiar de către Banca Mondială ca fiind o Economie cu venit mare , iar de către Fondul Monetar Internațional ca o Economie avansată, și în plus este și membră OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

1.2 Politica

Politica țării se desfăsoară sub tutela republicii parlamentare, democrația fiind cheia reprezentativă a acesteia, sub aripile căreia prim-ministrul este șeful guvernului.

Actualul prim-ministru este Andrus Ansip,al doilea prim-ministru al Europei ca lungime a mandatului acestuia.

Parlamentul Estoniei sau Riigikogu este ales de cetățeni prin vot direct, proportional, pe liste, pentru mandate de patru ani. Parlamentul are 101 membri și înfluențează guvernarea statului inclusiv și în principal prin adoptarea bugetului.De asemenea guvernul are dreptul de a ratifica și denunța tratate internaționale și de a decide angajarea de credite de către guvern.

De asemenea, Parlamentul numește mai mulți oficiali ai statului , inclusiv președintele , iar la propunerea președintelui parlamentul mai numește pe președintele Curții Naționale, pe președintele Comisiei Băncii Estoniei, pe Auditorul General și pe comandantul suprem al Forțelor de Apărare. Membrii parlamentului dreptul de a cere explicații Guvernului și miniștrilor, pot astfel să supervizeze activitatea executivului.

Guvernul Estoniei sau Vabariigi Valitsus în estonă, este formată din prim-ministrul Estoniei, nominalizat de președinte și aprobat de parlament, iar prim-ministrul are dreptul de a numi miniștri suplimentari , fără portofoliu și de a le da subiecte de lucru. Primul ministru poate numi nu mai mult de 3 astfel de miniștri, întrucât limita maximă a numărului de membri ai guvernului este de 15. În prezent Guvernul exercită puterea în conformitate cu Constituția Estoniei și cu legile țării , este format din 12 miniștrii inclusiv primul ministru. Guvernul, condus de primul ministru, reprezintă astfel conducerea politică a țării și ia hotărâri în numele întregului executiv.

1.3 Împărțirea administrativă

Republica Estonă este impărțită în mai multe regiuni numite Maakonnd.

Maakond-ul este cea mai mare diviziune administrativă. Guvernul regional sau Maavalitsus al fiecărei regioni este condus de un guvernator numit Maavanem, care reprezintă guvernul la nivel de regiune.Acesti guvernatori sunt numiți de guvernul central pe timp de 5 ani.

Estonia este divizată in 15 regiuni (Maakond), iar fiecare regiune (Maakond) este impărțită in comune sau omavalitsus care sunt cele mai mici unități administrative ale Estoniei. Aceste comune sunt de două tipuri, și anume: comune urbane sau orașe numite linn (în estonă) și comune rurale sau parohii numite vald (în estonă).

O comună poate conține mai multe așezări, cum ar fi de exemplu, capitala, orașul Talinn (400.000 loc.) este impărțit in 8 districte numite linnaosa (în estonă), cu un nivel limitat de autoguvernare: Haabersti, Kesklinn (centru), Kristiine, Lasnamäe, Mustamäe, Nõmme, Pirita și Põhja-Tallinn.

În anul 2012 , Estonia avea 226 comune , dintre care 33 urbane și 193 rurale.

1.4 Economie

Estonia, stat membru al Uniunii Europene, este considerată de Banca Mondială, ca fiind o economie cu venituri Mari. Datorită creșterii economice rapide , Estonia este numită Tigrul Baltic , incepând cu 1 Ianuarie 2011, a adoptat moneda euro devenind al 17-lea membru al Zonei Euro.

Economia estonă se bazează în general pe un buget fără deficit, datoria publică aproape inexistentă, cota unică de impozitare, regimul de liber schimb, sectorul bancar comercial competitiv, e-guvernarea inovativă și lipsită de birocrație precum și serviciile mobile.

De asemenea, această țară se bazează pe producția a circa 75% din energia electrică pe care o consumă, iar peste 85% din ea se generează din exploatarea zăcămintelor de șist bituminos. Alte surse de energie, cum ar fi turba, lemnul și biomasa reprezintă aproximativ 9% din producția de energie, iar energia eoliană aproximativ 6% din consum. Estonia importă produse petroliere din Europa de Vest si Rusia. Unele dintre sectoarele cheie de susținere ale economiei țării sunt extracția șisturilor bituminoase, telecomunicațiile, textilele, produse chimice, industria bancară, serviciile, pescuit, industria alimentară, industria lemnului, industria navală, produsele electronice și transportul.

1.5 Impozitarea indirectă și alte taxe

Printre impozitele indirecte se numără TVA și accizele la tutun, alcool și energie. Sistemul comun de TVA se aplică în general bunurilor și serviciilor care sunt cumpărate și vândute pentru uz sau consum pe teritoriul UE. Accizele sunt percepute la vânzarea sau utilizarea unor produse specifice. Activitățile legislative ale UE vizează coordonarea și armonizarea legislației privind TVA și armonizarea accizelor la tutun, alcool și energie cu scopul de a asigura funcționarea corectă a pieței interne.

Preview document

Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 1
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 2
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 3
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 4
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 5
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 6
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 7
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 8
Fiscalitate comparată - Studiu comparativ privind impozitarea indirectă între Estonia și Olanda - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Fiscalitate comparata - Studiu comparativ privind impozitarea indirecta intre Estonia si Olanda.doc

Alții au mai descărcat și

Cota unică de impozitare în Estonia. caracteristici și impact

1. Caracteristici 1.1 Caracteristici generale O serie de ţări din Europa şi Asia Centrală au pus în aplicare reforme de adoptare a cotei unice...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?