IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2984
Mărime: 26.18KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Extras din referat

Scurt istoric al aparitiei calculatoarelor

Un calculator, numit şi computer sau ordinator, este o maşină de prelucrat date şi informaţii conform unei liste de instrucţiuni numită program.

Calculatoarele actuale nu sunt doar maşini de prelucrat informaţii, ci şi dispozitive care facilitează comunicaţia între doi sau mai mulţi utilizatori, de exemplu sub formă de numere, text, imagini, sunet sau video, sau chiar toate deodată.

Calculatoarele de astăzi vin în forme şi prezentări diverse. Probabil cel mai familiar este calculatorul personal şi varianta sa portabilă (denumită laptop sau notebook).

La cererea şi cu subvenţia armatei în SUA a apărut primul calculator electronic, ENIAC (Electronic Numeric Integrator and Computer). El a fost realizat la Universitatea din Pennsylvania sub conducerea savanţilor Mauchly şi Eckerti, a fost inaugurat la 16 februarie 1946, fiind în funcţiune până în anul 1955. Acest calculator a cântărit 30 tone, avea cca. 45 m lungime şi era construit din 50.000 de comutatoare şi 18.000 de tuburi electronice.

Primul laptop din istorie este Xerox NoteTaker. Acesta a fost produs de Xerox in 1976, prin Xerox PARC, și conținea o tehnologie foarte avansată pentru acele timpuri: 128 kB RAM și un procesor de 1 MHz. Costurile mari de producție, estimate acum la aproximativ 50.000 $, au făcut ca acest model să rămână un prototip produs în doar câteva exemplare.

De ce a existat nevoia ecologizarii laptopurilor/calculatoarelor?

Chiar de la început, oamenii au realizat că, pentru PC-urile portabile alimentate de la baterii, era foarte important să se faca tot ce se putea pentru a li se reduce consumul. În prezent, acest deziderat a devenit la fel de important și pentru calculatoarele desktop.

La începuturile erei PC-urilor, acestea erau puține ca număr și, ca urmare, consumul total de energie al PC-urilor din toată lumea era nesemnificativ. În prezent, deoarece pe glob există sute de milioane de PC-uri, iar multe dintre ele sunt lăsate să funcționeze tot timpul-cateodată din motive foarte bine întemeiate, de exemplu, pentru a putea răspunde la mesajele care sosesc-problema consumului de energie electrică devine foarte importantă.

În general, energia electrică este una dintre formele importante de utilizare a energiei în societatea modernă. Consumul de energie contribuie în mod semnificativ la poluare. Din motive atât economice, cât și de mediu, ar fi foarte bine dacă am putea reduce drastic cantitatea de energie electrică necesară PC-urilor noastre.

Totuși, folosim un PC pentru că acesta ne permite să îndeplinim anumite sarcini de care nu ne-am putea achita fară el. De aceea, este bine să utilizați numai acele strategii de economisire a energiei care nu vă vor împiedica să vă rezolvați problemele. Atunci când economisirea energiei și rezolvarea sarcinilor intră în conflict, va trebui să realizați un compromis pe baza unei evaluări personale a costurilor implicate.

Laptopul din bambus

Tot mai mulți producători de electronice aderă la diverse programe pentru protejarea mediului înconjurător, iar ASUS nu putea face excepție de la regulă. Chiar dacă aceste programe au mai degrabă un rol de marketing decât cel nobil de salvare a mediului înconjurător, merită să aruncăm o privire asupra produselor lansate de compania din Taiwan în acest sens.

ASUS, companie apreciată în 2007 de către Oekom drept foarte prietenoasă cu mediul înconjurător prin activitatea sa în industria de computere şi periferice, a lansat seria de notebook-uri ASUS Bamboo, produse inovative încastrate în bambus, care sunt “green” din perspectiva fiecărei etape a vieţii lor – de la concepţie, la producţie, la eventuala reciclare şi eliminarea lor de pe piaţă. În dezvoltarea laptopurilor ASUS Bamboo, angajaţii companiei de la fiecare nivel ierarhic au valorificat întreaga paletă de expertize privind protecţia mediului pe care compania le-a acumulat începând din 2002, anul lansării iniţiativei Green ASUS. Totodată, s-au folosit un design complet verde şi unelte de management create special pentru a încuraja adoptarea principiilor “green”.

Seria ASUS Bamboo reprezintă un punct de reper în evoluţia companiei ASUS şi a întregii industrii IT, deoarece a dat semnalul că adoptarea tehnologiilor verzi nu mai ţine de domeniul conceptelor, ci se poate vorbi de implementarea acestora în producţia de serie. Totodată, ASUS Bamboo este un exemplu concret că cerinţele actuale de operare pot fi satisfăcute în condiţii de producţie sigure pentru Planetă, mai ales atunci când principiile “green” sunt integrate în filosofia furnizorului de soluţii – aşa cum se întâmplă în cazul companiei ASUS.

Seria ASUS Bamboo: Un mariaj perfect dintre artă şi inginerie

Primul lucru care atrage atenţia privitorului este carcasa din bambus Moso. Aceasta este realizată cu precizia şi grija caracteristice artei şi instrumentelor din bambus şi tehnicilor de prelucrare. Senzaţia tactilă organică, parfumul înviorător şi frumuseţea minimalistă a bambusului îi conferă notebook-ului ASUS Bamboo o aură impresionantă de spiritualitate, căldură şi farmec de lume veche, în timp ce materialele sintetice reci şi metalele impersonale încearcă doar să reproducă. Utilizatorii vor simţi diferenţa la fiecare atingere, bambusul degajând instant un aer familiar, precum senzaţia la atingerea rapidă cu degetul a suprafeţei unei mobile. Sentimentul apropierii de natură devine şi mai puternic la folosirea touch pad-ului. Textura fibrei naturale de bambus de pe dispozitivul de navigare oferă senzaţia atingerii unui bambus real. Mai mult decât atât – precum orice piesă de artă originală – fiecare notebook ASUS Bamboo este unic, fiecare având propria textură naturală. Individualitatea fiecărei unităţi va fi şi mai puternic nuanţată în urma diverselor prelucrări, care vor genera culori diferite, precum şi după gravarea cu laser a unor elemente de design distincte pe suprafaţa clapei din bambus.

Preview document

IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 1
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 2
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 3
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 4
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 5
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 6
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 7
IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • IT Ecologic - Laptopul de la Asus din Bambus.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?