Logistică - SC Schenker SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2739
Mărime: 24.18KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasiliu

Extras din referat

1. Introducere

Fiind la a doua aparitie pe piata romaneasca a transportului de marfuri, SCHENKER SRL continua sa castige tot mai mult, devenind si in tara noastra cea mai puternica casa de expediţii.

Din 1955 pana in prezent, pe fosta baza SCHENKER Romania, funcţionează Romtrans, firma de stat, care are acelasi domeniu de activitate.

In 1994 s-a infiintat actuala societate comerciala SCHENKER ROMANIA SRL, cu sediul social in Calea Victoriei, nr. 142-148, Sector 1, Bucuresti, avand codul unic de inregistrare (CUI): 5905159 si inmatriculata la Registrul Comertului cu numarul: J40/95/7894.

Firma este impartita in mai multe departamente, astfel: administrativ, relatii cu clientii, vanzari, livrari, grupaje, complete, domestic, maritim, aerian, feroviar, proiecte, declaranti vamali, depozit, IT/EDV, facturare, contabilitate, resurse umane, logistica. Functiile de conducere sunt ocupate de Albin Budinsky (Director General),Adrian Crizbasianu (Diretor General Adjunct - Proiecte/Maritim/Aerian).

Inca de la inceputul activitatii, s-a preconizat o implantare puternica a retelei Schenker in teritoriu pentru acoperirea activitatii in toata tara.

Anul 2001 a fost anul de infiintare a punctului de lucru SCHENKER – Otopeni, realizandu-se astfel acoperirea transporturilor si vamuirii pentru marfurile retelei Schenker din transportul aerian, fara sa se mai lucreze prin colaboratori.

In scurt timp, SCHENKER Romania, societate comerciala cu capital integral strain, se dezvolta ajungand de la 37 de angajati initial la peste 1000 de angajati si filiale in toata tara. Firma are in jur de 1500 de locatii in 150 de tari. La nivel mondial, SCHENKER detinea in anul 2006 un numar de peste 79.000 de angajati permanenti, iar in Europa numarul lor este in medie de 44.000.

In primii 10 ani de activitate, respectiv pana in anul 2004, in cadrul SCHENKER Romania nu s-a pus accent pe obtinerea de profit realizabil, ci pe implantarea cat mai puternica in teritoriu, ceea ce s-a si realizat pana in prezent.

Compania de transport si logistica Schenker Romania detine in prezent o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, de trei ori mai mare decat in anul 2004 (6.307.619 Euro), cu un capital social de 2.435 RON. La nivel mondial, cifra de afaceri a atins 8,9 miliarde de Euro. Astfel, este locul 1 in Europa in transportul rutier si feroviar, pe locul 2 mondial la transportul aerian si locul 3 mondial la transportul maritim.

Scurt istoric SCHENKER

In data de 8 mai 1872 Gottfried Schenker, cetatean elvetian stabilit in Austria, infiinteaza la Viena SCHENKER & Co. – Wien, cu sediul în Zelinkagasse, nr. 10. In prezent, aceasta strada poartă numele de Gottfried Schenker Strasse si aici se afla si in zilele noastre sediul administrativ al Schenker – Viena.

Inca de la infiintare, Gottfried Schenker si-a demonstrat abilitatea economica, reusind, cu toate ca avea doi asociati, sa-si treaca numai numele sau in documentele si contractele firmei. Deci omul de actiune, managerul, era cel care incheia contracte avantajoase si cu statul (venit sigur si garantat): cu Caile Ferate Est-Franceze – transportul lemnului austriac spre Franta si Marea Britanie prin Triest (transport multi-modal: feroviar si portuar).

Datorita industrializarii, au aparut cantitatile de marfa ce au determinat “specializarea” firmelor de transport astfel incat si SCHENKER & Co. a trebuit sa tină pasul timpurilor noi: au aparut filialele caselor de expeditie – numai datorita organizarii rapide si impecabile a acestor filiale a reusit sa-si pastreze pozitia in transportul international, asumandu-si totodata si rezolvarea complicatelor “acte vamale” si “asigurarilor”.

Obiectul de activitate

S.C. SCHENKER (Romania) S.R.L. – societate cu capital integral austriac, avand ca asociat unic pe SCHENKER Wien – Austria, are ca domeniu de activitate prestarile de servicii in domeniul transporturilor si expeditiilor internationale (casa de expeditii), societatea avand deschis si un punct de lucru unde isi desfasoară activitatea de comisionar in vama.

Preview document

Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 1
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 2
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 3
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 4
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 5
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 6
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 7
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 8
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 9
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 10
Logistică - SC Schenker SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Logistica - SC Schenker SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Analiza de situație a firmei DB Cargo România

1.1 Prezentare Deutsche Bahn CARGO Romania Deutsche Bahn Cargo Romania este subsidiara romana a DB Cargo, cel mai mare transportator feroviar din...

Diagnoză privind starea financiară la SC Transilvania Construcții SA

1. REPARTIZAREA SARCINILOR MEMBRILOR ECHIPEI Diagnoza stării financiare a SC Transilvania Constructii SA s-a efectuat de către echipa de studenţi...

Analiza Socep

1.1. Date de identificare NUME SOCEP Adresa: Constanţa, incinta Port Nou Dana, nr.34 Telefon: 0241-693856 Fax: 0241-693759 Email:...

Studiu de Fezabilitate a Unei Idei de Afaceri

Cap. I. Descrierea generală a afacerii 1.1. Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre Pentru a întocmi actele şi a îndeplini...

Optimizarea Portofoliului de Titluri - Studiu de Caz Socep

CAP. I. PREZENTAREA GENERALĂ A COMPANIEI DENUMIRE SOCEP S.A. NR. ORD. REG. COM. J 13/643/1991 CUI/CIF RO1870767 SEDIUL SOCIAL Incintă Port Nou...

Ai nevoie de altceva?