Monografie Carrefour

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2732
Mărime: 189.31KB (arhivat)
Publicat de: Emanuil Olariu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

1. Denumire: S.C. CARREFOUR ROMÂNIA S.A.

2. Forma juridică: Societate pe actiuni

3. Forma de proprietate: Privată

4. Sediul social: Bucuresti, Sector 6, B-dul Timisoara , Nr. 26 Z, clădirea Anchor Plaza, Etaj 8.

5. Asezare

6. Obiectul de activitate: declarat al noii societăţi este Comerţul cu amănuntul în magazinele nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, conform Nomenclatorului CAEN în vigoare: CAEN 5211 - Comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate.

Această clasă include:

- vânzările, în magazine nespecializate, de mărfuri diverse, în care predominante sunt cele alimentare, băuturile si produsele din tutun. Acest tip de activităti se desfăsoară în general în magazine denumite "Magazine generale alimentare", care au ca principal obiect de activitate, vânzarea bunurilor de băcănie, precum si a altor tipuri de mărfuri cum sunt: cosmetice, articole electrocasnice, articole de fierărie, îmbrăcăminte etc.

5211 Vânzări cu amănuntul, în magazine nespecializate cu desfacere preponderentă de produse alimentare, băuturi si tutun.

5211.1 Vânzări cu amănuntul, în magazine nespecializate cu desfacere preponderentă de produse alimentare, băuturi si tutun.

5211.11 Vânzări cu amănuntul, în magazine nespecializate, ale produselor alimentare congelate.

5211.12 Vânzări cu amănuntul, în magazine nespecializate, ale mărfurilor în care preponderente sunt cele alimentare necongelate, băuturile si produsele din tutun.

Aceasta subclasă elementară include:

- vânzări cu amănuntul ale unei largi varietăti de mărfuri între care însă trebuie să predomine produsele alimentare, băuturile sau tutunul.

- vânzări cu amănuntul în magazine universale care au, în afară de principalele vânzări de produse alimentare, băuturi sau tutun, si alte tipuri de mărfuri ca îmbrăcăminte, mobilier, produse de fierărie sau cosmetice.

7. Istoric: Cu o activitate mondială de un foarte mare succes, pe primul loc în Europa şi al doilea în lume, grupul de distribuţie european Carrefour a fost cel dintâi care a exportat conceptul de hypermarket în România. Primul hipermarket a fost deschis la Bucureşti, în 2001, iar în septembrie 2003, cel de-al doilea. Un an mai târziu, este deschis cel de-al treilea magazin din Capitală şi primul hipermarket din provincie, la Braşov, iar mai apoi, a fost deschisă unitatea de lângă Ploiesti. Jacob Caller Celestino, directorul general al Carrefour România, a precizat într-o conferinţă că ţinta pentru anul 2010 este de un miliard de euro. Pentru a atinge această valoare, Carrefour a decis să construiască hypermarketuri şi în alte oraşe (Iaşi, Constanţa, Cluj), cărora li se adaugă alte filiale în Bucureşti. Celestino estimează că România se află între primele cinci ţări în care compania este prezentă, ca agresivitate de dezvoltare, iar pentru anul 2009 consideră că va exista o creştere a cifrei de afaceri pe total grup de 10-15%.

Preview document

Monografie Carrefour - Pagina 1
Monografie Carrefour - Pagina 2
Monografie Carrefour - Pagina 3
Monografie Carrefour - Pagina 4
Monografie Carrefour - Pagina 5
Monografie Carrefour - Pagina 6
Monografie Carrefour - Pagina 7
Monografie Carrefour - Pagina 8
Monografie Carrefour - Pagina 9
Monografie Carrefour - Pagina 10
Monografie Carrefour - Pagina 11
Monografie Carrefour - Pagina 12
Monografie Carrefour - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Monografie Carrefour.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Marketing Direct Nestle

Capitolul 1 Generalitati Marketing Direct Instrumentele utilizate de către marketingul direct sunt în bună măsură similare celor specifice...

Ai nevoie de altceva?