Monografie CityGroup

Referat
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1282
Mărime: 20.26KB (arhivat)
Publicat de: Sever Toma
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marius Apostoaie
Monografie Materia Economie Bancara FEAA Finante Banci Anul 3

Extras din referat

Citigroup`s motto:“Citi never sleeps”

Citigroup este o companie de servicii cu sediul în New York City, cu un total de active de aproape 1.9 trilioane $. Aceasta are peste 200 de milioane de conturi clienţi în peste 100 de ţări şi este principalul dealer din U.S.Treasure securities, iar acţiunile sale sunt componentă a indicelui bursier Dow Jones Industrial Average. Citigroup Inc (Citigroup) este un sistem global de servicii financiare diversificate holding. Compania oferă consumatorilor, corporaţiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă de produse şi servicii financiare. Ca din 31 decembrie 2009, Citigroup a avut aproximativ 200 de milioane de conturi de client şi a făcut afaceri în mai mult de 140 de ţări. Citigroup operează prin intermediul a două segmente de afaceri primare: Citicorp, constând sale regionale ale consumatorilor Banking (BCR), întreprinderilor şi clienţilor instituţionali Group (ICG), şi Citi Holdings, constând din brokeraj sale şi Asset Management (BAM), Local credite de consum (LCL), Pool şi Asset speciale (SAP). În aprilie 2010, Barclays PLC dobândite de afaceri italieni card de credit de Citibank International plc Bank. În luna mai 2010, compania a anunţat crearea unui nou gaj Unitatea de Management Servicii în valori mobiliare şi a serviciilor de afaceri Fondului.

Istoric

Citigroup ia naştere în anul 1998, în urma fuziunii dintre Citicorp şi Travelers.

În anul 2000 aceasta traversează o perioadă bulimică, în care înghite aproape tot ce prinde şi se transformă într un fel de supermarket bancar, capabil să ofere aproape tot ce înseamnă servicii financiare.

Datorită conflictelor şi scandalurilor în care este implicat, în anul 2003, Citigroup ia o serie de iniţiative pentru creşterea transparenţei şi limitarea conflictelor de interese, în urma scandalurilor bursiere. Tot în vara acestui an Charles Prince ajunge în fruntea grupului financiar, iar analistul Sallie Krawchech, având o excelentă reputaţie, ajunge CFO(Chief Financial Officer).

Aceste schimbări fiind asimilate drept schimbări epocale. În luna mai a anului 2004, aceasta îşi constituie provizioane în valoare de 4,95 miliarde de $, echivalentul profitului pe un trimestru, pentru rezolvarea litigiilor în justiţie.

O lună mai târziu aceasta primeşte o plângere din partea companiei Parmalat, fiind acuzată că a jucat un rol important în evenimentele care au dus la falimentul ei in 2003.

În perioada februarie 2005, Citigroup anunţă un nou cadru etic, în urma scandalului legat de tranzacţiile dubioase pe care echipa din Londra le-a facut pe piaţa obligaţiunilor europene. În aceeaşi perioadă, o parte a activităţii grupului financiar din Japonia este suspendată, în urma unui alt scandal care l-a obligat pe C. Prince să îşi prezinte scuze publice. Doi ani mai târziu, în aprilie 2007 sub presiunea pieţei, Citigroup face o masivă restructurare, în urma căreia elimină 17.000 posturi şi realocă alte 10.000. Un pic mai tarziu, în luna octombrie, aceasta admite că are pierderi masive în urma expunerilor pe piaţa ipotecară din SUA, fapt ce duce la o serie de deprecieri şi pierderi consistente.

Grupul primeşte o gură de aer de 7, 5 miliarde de $ din partea unui fond de investiţii din Abu Dhabi. Luna octombrie a anului 2008 se remarcă datorită împrumutului contractat de Citigroup, în valoare de 25 miliarde de $, şi dorinţa acesteia de a prelua Wachovia, însă în cele din urmă aceasta încheie un contract cu Wells Fargo. În noiembrie cotaţia la bursă coboară sub 4 $, iar Vikram Pandit anunţă un nou plan de redresare, prin care numărul locurilor de muncă suprimate urcă la 73.000.

Anul 2009 se dovedeşte a fi foarte bun pentru Citigroup mai ales în al doilea trimestru, având un profit de 4,3 miliarde de $, şi mai puţin bun în ultimul trimestru, când înregistrează pierderi de 7,6 miliarde de $.

ACŢIONARIAT

Numărul de instituţii care deţin acţiuni în cadrul Citigroup este de 1184 dintre care menţionăm ca titulari majori foştii fondului instituţional şi reciproc cu un procentaj de 41% urmat de deţinătorii fondului instituţional şi reciproc cu un procentaj de 39%.

4% din acţiuni sunt deţinute de angajaţi dintre care 5% sunt reprezentaţi de proprietari.

Preview document

Monografie CityGroup - Pagina 1
Monografie CityGroup - Pagina 2
Monografie CityGroup - Pagina 3
Monografie CityGroup - Pagina 4
Monografie CityGroup - Pagina 5
Monografie CityGroup - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Monografie CityGroup.doc

Alții au mai descărcat și

Criza Economică

Actuala criză financiară suscită, deopotrivă, temeni şi intrebări. De unde a pornit, care îi sunt cauzele, încotro ne îndreptam, cum ne poate...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?