Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2897
Mărime: 325.10KB (arhivat)
Publicat de: Fabian Florescu
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA

Cuprins

  1. Capitolul 1: PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. NEW IMAGE S.R.L.
  2. 1.Denumirea societatii. 3
  3. 2.Infiintarea societatii 3
  4. 3.Sediul societatii 3
  5. 4.Forma juridca 4
  6. 5.Capitalul social 5
  7. 6.Obiectul de activitate 5
  8. 7.Organizarea societatii 5
  9. Capitolul 2:SORTIMENTUL PRODUSELOR COMERCIALIZATE
  10. Capitolul 3: CONTABILITATEA OPERATIILOR PRIVIND INFIINATREA SCOCIETATII NEW.IMAGE.SRL
  11. 1.Notiuni generale cu privire la capitalul social 7
  12. 1.1.Coordonate generale ale conceptului de capital 7
  13. 1.2.Tipologia capitalurilor intreprinderii 7
  14. 2.Aplicatii practice 8
  15. Anexe 11

Extras din referat

Capitolul I: Prezentarea generală a societăţii :

1. Denumirea societăţii :

Denumirea societăţii comerciale, stabilită în conformitate cu prevederile articolului 27 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului este NEW IMAGE.SRL.

Denumirea societăţii a fost aleasa cu grija de către întreprinzătorii acesteia, din dorinţa de a stârni interesul sau cel puţin curiozitatea potenţialilor clienţi.

In toate actele semnate sau emanate de la societate, denumirea firmei va fi urmată de date referitoare la sediul societăţii, codul unic de înregistrare, numărul de ordine în Registrul Comerţului, emblema societăţii , codul fiscal, numărul de telefon.

2. Înfiinţarea societăţii NEW IMAGE.SRL

Societatea comerciala New Image.Srl a fost înregistrată în data de 15.11.2006, având un cod unic de înregistrare (C.U.I): 2200169 şi un cod fiscal : J/08/02/15.11.2006.

3. Sediul societăţii :

Sediul societăţii New Image.SRL este în Braşov, pe strada Lunga, nr. 4, cod 500059, judeţul BV şi va putea fii schimbat la orice altă adresă din oricare altă localitate, pe baza hotărârii asociaţilor şi cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale în vigoare.

Este de altfel bine de precizat ca firma New Image.SRL îşi va putea deschide filiale sau sucursale în orice alt loc din ţară şi străinătate pe baza hotărârii asociaţilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

In aceasta locaţie, firma New Image dispune de un spaţiu amenajat pentru o buna desfaşurare a activităţii, un loc dotat cu aparatură modernă, pentru atragerea mai multor clienţi şi fidelizarea celor deja existenţi. În aceasta locaţie are loc preluarea sau onorarea comenzilor, deci, întâlnirea directa cu clienţii sau viitori clienţi. Aici angajaţii firmei se consulta cu aceştia, cu scopul de a se ajunge la o înţelegere profitabila pentru ambele părţi.

Pe lângă acest sediu, New Image mai dispune tot pe strada Lunga, nr. 14-15, de un spaţiu special amenajat cu birouri şi aparatura performanta, loc în care se realizează comenzile primite de către personalul specializat în domeniu.

Firma NEW IMAGE si-a ales locul de desfăşurare al activităţii în aceasta zona a oraşului ţinând cont de:

- preferinţele personale: cunoaşterea zonei, garanţia obţinerii unei credibilităţi mari, distanţa dintre locul de desfăşurare a activităţii firmei şi sediul personal etc

- caracteristicile economice ale zonei: Baza economică a zonei determină în mare măsură oportunităţile care există în acel loc. Puterea de cumpărare a comunităţii de exemplu este de importanţă maxima pentru firma în discuţie, fiind determinata de: numărul populaţiei ocupate şi tendinţa ocupării, nivelul salariului mediu, nivelul venitului mediu pe familie, nivelul şi tendinţa economiilor bancare.

Firma SC.NEW IMAGE.SRL şi-a ales zona numită datorită faptului că este o zona centrală, o zona comercială destul de puternică, o zona bine cunoscută şi foarte frecventată de populaţie, o zona în care activează o multitudine de indivizi în condiţii legale şi normale de muncă, etc.

- caracteristicile demografice: Structura populaţiei unei zone sau localităţi este un element important în alegerea amplasamentului. Informaţiile privind structura pe vârste, stilurile de viata, petrecerea timpului liber, etc, pot sugera natura afacerilor care se vor întreprinde. Firma SC.NEW IMAGE.SRL, pentru succes în afaceri a fost nevoita sa afle daca şi ce fel de categorii ale populaţiei vor putea deveni clienţii ei, ce fel de populaţie ar fi interesată de bunurile pe care le comercializează şi daca se află intr-o zona accesibila tuturor acestor parţi ale populaţiei prin alegerea sediului curent.

-Concurenta: în condiţiile unei competiţii puternice, o parte din noile afaceri s-ar putea sa nu reziste, în timp ce altele vor înflorii. SC.NEW IMAGE.SRL este conştientă de acest lucru, fapt pentru care înainte de încheierea contractului a studiat concurenta, firmele care în aceasta zona au acelaşi obiect de activitate şi prestează acelaşi tip de servicii şi nu şi-a început activitatea până nu a avut un plan de afaceri care sa îi asigure buna dezvoltare în ciuda concurentei.

4. Forma juridica- SRL (societate cu răspundere limitata)

Societatea comerciala New Image este organizata sub forma unei societăţi cu răspundere limitată.

Înainte de a-si alege forma juridica „ideala”, corespunzătoare condiţiilor sale specifice, SC.NEW IMAGE.SRL a avut în vedere următoarele criterii de alegere:

- suma de bani necesara înfiinţării afacerii şi modul de obţinere a ei.

- profitul net estimat pentru următorii 5 ani.

- calificarea speciala şi competenta sa, care îl vor ajuta în derularea cu succes a afacerii

- experienţa pe care o are în sfera de activitate a afacerii.

- perspectiva de dezvoltare a afacerii.

- taxele necesare înfiinţării afacerii şi procedurii de constituire.

- existenta unor surse diferite de venit pe care doreşte sa le pună la adăpost.

- responsabilitatea pe care înţelege să şi-o asume în caz de faliment.

- măsura în care doreşte ca afacerea să continue în caz de faliment sau chiar moarte.

- daca îl satisface obţinerea de profit din banii investiţi, fără a participa la luarea deciziilor

- răbdarea şi dispoziţia pe care le are pentru elaborarea unei documentaţii birocratice necesare iniţierii şi derulării unei afaceri de o relativ mai mare anvergură.

Firma New Image fiind societate comerciala cu răspundere limitata reprezintă forma de asociere în care obligaţiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociaţii în număr limitat, răspund numai cu părţile lor sociale.

Preview document

Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 1
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 2
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 3
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 4
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 5
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 6
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 7
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 8
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 9
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 10
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 11
Organizarea și ținerea contabilității la SC New Image SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Organizarea si Tinerea Contabilitatii la SC New Image SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza SC Varuna's SRL

CAPITOLUL I. CUNOAŞTEREA PROFILULUI SC. VARUNA'S SRL (punctul 1 din anexa 4) SC. Varunas'S SRL. sa infiinţat în anul 1997 odată cu inscrierea...

Economia întreprinderii SC Accesorii Pentru Tine SRL

1.STATUTUL Societăţii comerciale Accesorii Pentru Tine cu răspundere limitată. CAPITOLUL 1-Denumirea, forma juridică,sediul şi durata societăţii...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?