Plan de Afaceri - Cafe Diem

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1673
Mărime: 22.27KB (arhivat)
Publicat de: Cristea Georgescu
Puncte necesare: 8
Referat personal Finante-Banci

Extras din referat

1. Identificarea afacerii

1.1 Conceptul si oportunitatea afacerii

Piata cafenelelor din Galati are in continuare un imens potential, in conditiile in care numarul actual de cafenele este insuficient pentru populatia existenta (o cafenea la 7.000 de galateni). In Galati exista o varietate mare de cafenele, de la cele de renume international, pana la cafenele romanesti cu un renume mai mult sau mai putin cunoscut, dar majoritatea practica preturi destul de ridicate, chiar si cele orientate catre segmentul mediu. Marja aplicata este considerabil mai mare pentru o cafenea premium.

Societatea urmareste deschiderea unei cafenele care sa ofere produse si servicii de calitate la preturi medii, reusind sa-si creeze astfel o clientela stabila care va recomanda cafeneaua si altor clienti.

1.2 Descrierea produselor si serviciilor

Oferta cafenelei este centrata pe cafea: de la cafele clasice (espresso, cappuccino, cafe latte, marocchino, etc), pana la cocktailuri originale, precum Comfort Coffee, Frozen Irish Coffee, Hot Dylan, Scrump Coffee, Boston Carribean Coffee etc. Oferta este completata de un meniu cuprinzator de ceaiuri aromate calde si reci, de bauturi alcoolice si non-alcoolice. Nu in ultimul rand, alaturi de o ceasca de cafea, clientii cafenelei pot degusta produse de patiserie, prajituri, sandwich-uri sau inghetata. Se va lucra in mod exclusiv cu anumiti furnizori de cafea, bauturi, inghetata, astfel incat sa se asigure un inalt standard de calitate. Produsele de patiserie, prajiturile si sandwich-urile vor fi procurate de la un laborator de prajituri binecunoscut din Galati si de la un magazin specializat in prepararea de sandwich-uri.

1.3 Piata

Romania este in momentul de fata afectata de criza economica financiara, observandu-se o scadere a pietei anumitor produse. Previziunile privind evolutia economiei romanesti sunt in continuare incerte, chiar contradictorii. Daca unii specialisti considera ca economia Romaniei va avea o crestere semnificativ redusa in 2011 fata de 2010, altii sunt convinsi ca evolutia Romaniei in 2011 va fi negativa.

Consumul prin cafenele a crescut in ultima perioada, impreuna cu o scadere a timpului petrecut la masa, dupa modelul occidental. Romanii au inceput sa iasa mai mult in oras, sa socializeze intr-un bar, restaurant sau cafenea. Clientul obisnuit al unei cafenele are varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, este educat si apreciaza produsele si serviciile de calitate. In functie de locatia cafenelei, oamenii de afaceri pot reprezenta intre 50% si 70% din clienti. Criza economica actuala va duce cel mai probabil la o scadere a valorii notei de plata cu 10%-15% si mai putin a numarului de clienti.

1.4 Politica de pret

Preturile practicate vor incadra cafeneaua in categoria medie. In functie de produs, cafeneaua va practica un ados comercial de la 30% (bauturile alcoolice si non-alcoolice) pana la 300% (produsele pe baza de cafea si ceaiurile). Astfel, o cafea va costa intre 5 si 15 lei, o ciocolata calda intre 7 si 10 lei, bauturile non-alcoolice intre 5 si 8 lei, berea intre 6 si 12 lei.

In cursul saptamanii, intre orele 15.00 si 18.00, cafeneaua va practica preturi reduse cu 20% pentru a atrage clientela.

1.5 Mijloacele necesare

1.5.1 Locatia

Un punct cheie in demararea acestei afaceri este gasirea locatiei potrivite, care sa asigure vizibilitate si traficul necesar de clienti. Locatia aleasa va ajuta sau va pune piedici dezvoltarii afacerii. Cafeneaua va fi localizata in zona centrala a Galatiului, avand un spatiu de 100 mp si o deschidere de 7 metri. Avantajul este ca acest spatiu este al unei rude si astfel chiria lunara este de doar 500 euro/luna. Spatiul va fi renovat si amenajat, astfel incat sa inspire o atmosfera primitoare.

1.5.2 Aparatele necesare

Aparatele necesare (pentru prepararea cafelei, pastrarea bauturilor alcoolice si racoritoare si a inghetatei) vor fi achizitionate de la acel furnizor care poate impune un target lunar obligatoriu (ex. 12 kg. de cafea / luna pentru un grup de aparate oferit, acest grup fiind format dintr-un macinator, un expressor si un dedurizator).

Preview document

Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 1
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 2
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 3
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 4
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 5
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 6
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 7
Plan de Afaceri - Cafe Diem - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Cafe Diem.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri economie întreprinderii

2. DESCRIEREA FIRMEI 2A. Activitatea acesteia: SC ******* SRL. reprezinta o firma cu capital privat constituita ca societate comerciala cu...

Plan de Afaceri True-Chocolate

I. DATE GENERALE A. Date de identificare a agentului economic 1. Numele firmei: True-chocolate 2. Data înregistrarii la Registrul...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Plan de afaceri - SC El Preda SA

Istoricul firmei si activitatea sa: S.C. Preda SA Ploiesti a fost infiintata la data de 03.03.1991 cu un capital social integral privat de 20000...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?