Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2092
Mărime: 3.54MB (arhivat)
Publicat de: Ana-Maria M.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: drd. Lupu Cristina
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Extras din referat

CAP 1. Cadrul general

1.1 Descrierea zonei

Slănic-Moldova este un oraș în județulBacău, Moldova, România, format din localitățilecomponente Cerdac, Cireșoaia șiSlănic-Moldova (reședința).

Orașul se află în partea de sud-vest a județului, la limita cu județul Covasna, în bazinul râului Slănic (un afluent al Trotușului), la poalele Munților Nemira din Carpații Orientali, la o altitudine de circa 530 m, într-o vale înconjurată de păduri de fagi și brazi. Orașul este deservit de șoseaua națională DN12B, care duce spre nord-est la TârguOcna, unde se terminăîn DN12A.

Slănic Moldova a mai fost supra numită și “Perla Moldovei „ se localizează pe versantul estic al Munților Nemira . Prin parametrii săi climatici , datorită circulației de mase de aer ozonat și aerosoli aromați de pădure , stațiunea beneficiază de un climat curat , relaxant și tonifiant , de curățare .Orașul Slănic Moldova reprezintă una din cele 12 stațiuni balneoclimaterice de importanță națională , izvoarele sale minerale fiind medaliate în repetate rânduri la concursuri internaționale.

Stațiunea Slănic Moldova este o stațiune renumită pentru izvoarele sale de apă carbonate, bicarbonate , ușor sulfuroase , clorate , sodice și oligominerale , izvoare care datează încă din 1801.

Cadrul natural al statiunii Slănic Moldova este amplasat pe flancurile estice ale Muntilor Nemira, ce face parte din lantul Trotus-Oituz. Pârâul Slănic a tăiat o vale strâmtă, în lungul căreia se desfăsoară o alternantă de bazine depresionare unde sunt amplasate zonele populate. Culmile din jurul orasului prezintă înăltimi cuprinse între 800-1000 m .

Climatul stațiunii este unul de tranzație , lucru care se datorează poziționării sale într-o vale adâncă , pe versantul estic al Carpaților .Climatul de tranziție este între climatul de dealuri și cel sub alpin cu veri nu prea călduroase și ierni blânde

Vegetația acestei zone este impusă în general de altitudine. Astfel , la altitudini peste 600 m găsim păduri , iar la altitudini de 800-900 m în sus găsim etajul molidișurilor. Pe suprafețele defrișate găsim pajisti cu numeroase plante cu flori .

Hidrografia este formata de răul Slănic care curge pe o lungime de 20 km care traversează localitatea de la vest la est.

Figură 2 Poza Personala

Bibliografie

http://www.primariaslanicmoldova.ro/wp-content/uploads/2012/04/Strategia_dezv_oras_Slanic_-Moldova_-2010-2020.pdf

Preview document

Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 1
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 2
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 3
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 4
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 5
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 6
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 7
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 8
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 9
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 10
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 11
Plan de dezvoltare turistica a Orașului Slănic Moldova - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de dezvoltare turistica a Orasului Slanic Moldova.docx

Te-ar putea interesa și

Strategii de Dezvoltare a Turismului Românesc

CAPITOLUL I STAREA ACTUALĂ A TURISMULUI ROMÂNESC 1.1.Analiza stării mediului în care se dezvoltă turismul românesc Exceptând calamităţile...

Slănic Moldova

Cap I: Prezentarea generala a localitatii SLANIC MOLDOVA Aparitia si dezvoltarea localitatii Slanic Moldova s-a datorat unor factori genetici...

Analiza sistemului teritorial Onești

I. INTRODUCERE ASEZARE GEOGRAFICA: La poalele Carpatilor Moldovei, in bazinul inferior al raului Trotus, se intinde Depresiunea Tazlau-Casin, sau...

Ai nevoie de altceva?