SC Trio SRL - umbrelă

Referat
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2069
Mărime: 82.50KB (arhivat)
Publicat de: Achim Gherasim
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vicol Oana
Prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor Iasi

Cuprins

  1. 1. Rezumat introductiv 3
  2. 2. Elementele specifice mediului de Marketing 3
  3. Micromediul 4
  4. Macromediul 4
  5. Mediul economic 4
  6. Mediul Politico-legal 4
  7. 3. Scurta istorie a umbrelei 4
  8. 4. PIAŢA 5
  9. 4.1 Identificarea pieţei/identificare, descriere, evoluţie, structura 5
  10. 4.2 Caracterizarea pieţei (profil consumator) 6
  11. 5. Tendinţe 7

Extras din referat

1. Rezumat introductiv

Proiectul are ca temă umbrelă de ploaie ROYAL, produsă de firma S.C. TRIO SRL, care are ca obiect de activitate producerea de umbrele de diferite tipuri (de ploaie, de plajă, de grădină, pentru cărucioare). Studiul de fezabilitate întocmit a avut în vedere atât caracteristicile pieţei, cât şi ale produsului, preţul, modalităţile de promovare şi de distribuţie.

Societatea S.C. TRIO SRL este o societate nou înfiinţată în Iaşi, cu sediul pe str. Carpaţi nr. 4, bl. 908A, sc A, parter. Obiectul de activitate al societăţii este fabricarea de umbrele. Deşi realizează toate tipurile de umbrele, după un studiu al pieţei judeţului Iaşi, societatea s-a oprit în cele din urmă asupra umbrelelor de ploaie pentru femei, piaţa ţintă fiind reprezentată de femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 55 de ani, energice, dinamice şi cu venituri medii, segment reprezentativ din punct de vedere al dimensiunii, putând aduce societăţii veniturile previzionate.

Obiectivul ei este de a-şi creşte pe viitor cota de piaţă, devenind un concurent de temut pentru celelalte societăţi producătoare de umbrele.

Pentru atingerea acestui obiectiv societatea S.C. TRIO SRL realizează o gamă variată de umbrele de ploaie şi anume: umbrele fashion, glamour, freetime, agresive, intrigante şi seducătoare, toate fiind de tip long, medium şi mini, uni sau multicolore, cu deschidere manuală sau automată, din poliester, nylon sau bumbac.

În stabilirea preţului, am luat în considerare totalitatea factorilor care îl influenţează: tipul cererii pentru produs, costurile necesare în producerea umbrelelor, preţurile practicate de concurenţă, precum şi preţul psihologic (pe care ar fi dispus să îl plătească clientul). Totodată, ne-am definit obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung, stabilind strategiile posibile de aplicat pentru îndeplinirea acestora.

Pentru selectarea canalelor de distribuţie, am parcurs mai multe etape, care s-au finalizat prin încheierea unor contracte cu firmele distribuitoare. Referitor la strategia de distribuţie, am optat pentru utilizarea canalelor de distribuţie indirecte, scurte, multiple, distribuţia fiind selectivă. Astfel, magazinele alese pentru desfacerea produselor sunt cele specializate în comerţul cu costume dama, dar au prestanta şi renume pe piaţa Iaşului şi chiar pe piaţa mondială, distingându-se prin calitatea produselor oferite, dar şi prin preţurile practicate şi între care există şi o anumită concurenta: Steilman, Nichi Fashion, Dacon Emerald, Irina Schrotter Fashion House, Tina R.

2.Elementele specifice mediului de Marketing

Mediul de marketing este alcătuit din două componente: Micromediul şi Macromediul Întreprinderii:

Micromediul cuprinde ansamblul componentelor cu care aceasta intră în relaţii directe. Acestea sunt:

Furnizorii de mărfuri (sau agenţi economici) ce asigură resursele necesare de materii prime, echipamente şi maşini;

Prestatorii de servicii reprezentaţi de firme sau persoane particulare care oferă o gamă largă de servicii utile realizării obiectivelor firmei;

Clienţii care sunt consumatori, utilizatori industriali, întreprinderi comerciale sau agenţii guvernamentale pentru care bunurile produse de întreprindere le sunt oferite spre consum;

Concurenţii sunt firme sau persoane particulare care îşi dispută aceeaşi categoriie de clienţi, iar în situaţii frecvente aceeaşi furnizori sau prestatori de servicii;

Macromediul reprezintă totalitatea factorilor ce constituie climatul general în care aceasta îşi desfăşoară activitatea.

Pentru întreprindere mediul tehnologic este important din cauza următoarelor motive:

*Creează noi moduri de satisfacere a nevoilor consumatorilor, astfel noile produse din categoria Royal sunt mai complexe decât modelele anterioare diferenţiindu-le calitatea şi design-ul.

* Modificarea naturii concurentei a dus că întreprinderea să creeze noi modele de umbrele Royal cu îmbunătăţiri de ultima oră şi fiind mult mai accesibile decât cele anterioare sau ale concurenţei.

Mediul economic reprezintă baza de susţinere de cumpărare şi cerere, indiferent dacă persoanele sunt consumatori finali sau intermediari. Pentru a caracteriza acest mediu luăm în considerare nivelul şi evoluţia veniturilor clienţilor ce pot influenţa consumul direct proporţional. Cu cât veniturile sunt mai mari cu atât consumul este mai mare, iar dacă acestea scad şi consumul va scade.

Mediul Politico-legal include sistemul guvernamental şi sistemul juridic în care funcţionează întreprinderea. Cele două sisteme vizează în principal protejarea consumatorilor, protejarea concurentei şi societăţii.

3. Scurta istorie a umbrelei

Umbrela este unul dintre accesoriile cele mai comune în zilele noastre, fiind considerată de cele mai multe ori banală. Deşi este atât de larg răspândită, umbrela nu este în nici un caz o invenţie modernă, având o istorie ce se întinde de-a lungul câtorva mii de ani. Termenul de „umbrelă” derivă din latinescul „umbra”, întrucât aceste accesorii au fost iniţial folosite pentru protecţie împotriva razelor solare.

Inventate acum mai bine de 4000 de ani, umbrelele se regăsesc în sculpturi antice pe monumente din Egipt, China şi India.

De-a lungul timpului, umbrela a cunoscut o varietate de forme şi a fost confecţionată din diferite materiale, precum piele, mătase şi bumbac, tratate cu ulei sau ceară, şi chiar pene, imitând penajul păsărilor de apă, în cazul pălăriei, şi lemn, răchită, bambus, oase de balenă, iar mai apoi diferite metale, în cazul scheletului. Umbrelele timpurii erau grele, dificil de manevrat, incomode şi foarte scumpe.

Preview document

SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 1
SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 2
SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 3
SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 4
SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 5
SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 6
SC Trio SRL - umbrelă - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • SC Trio SRL - Umbrela.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul Serviciilor - SC B&D Clean SRL

CAP 1. Denumirea si obiectul de activitate al firmei de servicii SC “B&D Clean“ SRL isi propune sa ofere studentilor servicii de spalatorie...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de marketing - Umbrela Royal

1. Problema decizională Cu ajutorul întregii echipe de specialişti din cadrul firmei am reuşit să atingem obiectivele fixate, cât şi realizarea...

Ai nevoie de altceva?