Tehnici promoționale Teacher's

Referat
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1876
Mărime: 293.59KB (arhivat)
Publicat de: Silvian Marian
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. 1.Analiza preliminară pg 3
  2. 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului pg 3
  3. 1.1.1. Analiza firmei pg 3
  4. 1.1.2.Analiza produsului. pg 4
  5. 1.2.Analiza concurenţei pg 4
  6. 1.3. Analiza comunicării actuale a brandului pg 5
  7. 1.4. Analiza activitaţii promoţionale anterioare a brandului pg 6
  8. 2. Stabilirea obiectivelor pg 6
  9. 2.1. Obiectivele promoţionale directe pg 6
  10. 2.2. Obiectivele promoţionale adiacente pg 6
  11. 3.Definirea strategiei promoţionale pg 7
  12. 4. Expunerea planului operaţional pg 7
  13. 5. Calcul rentabil pg 8
  14. 6. Diagrama Gantt pg 9

Extras din referat

1.Analiza preliminară

1.1. Analiza conjuncturii de piaţă a produsului

Consumătorii şi în general oamenii pot avea dorinţe şi cerinţe nelimitate, dar întotdeauna posibilităţile de cumpărare sunt finite.Cu ocazia unor evenimente speciale clienţii cumpăra produse şi servicii din această gamă, deci pot formula cerere efectivă de piaţă, numai în limitele bugetului de care dispun. Piaţa produsului este dată de întreaga populaţie de consumatori şi utilizatori ai produsului, indiferent de originea şi marca acestuia.

Consumatorii de Teacher’s sunt în general bărbaţi, cu un stil de viaţa rafinat, având o situaţie materială satisfăcătoare, cu o anumită educaţie, vârsta şi ocupaţie. Sau pur şi simplu persoane care aderă la un anumit statut, persoane cărora le convine raportul preţ-calitate. Şi de ce nu persoane care sunt la o petrecere şi vor să se „răsfeţe” cu un pahar de ceva rafinat.

Non-consumatorii Teacher’s sunt de regulă copii, persoanele care suferă de anumite boli, persoane cu venituri mici, persoanele care nu ştiu de existenţa acestui produs, sau persoanele care din cauza religiei nu consumă alcool şi de ce nu persoanele cu o puternică personalitate astfel încât dacă întâmpină o problemă nu vor ajunge sa consume o sticla de whisky pentru a-şi rezolva problemele ci vor căuta soluţii concrete in rezolvarea acestora.

1.1.1. Analiza firmei

Istoria whisky-ului Teacher’s începe în 1830, când fondatorul companiei William Teacher începe să-l distribuie în băcăniile din Glasgow. De atunci, fiecare an a însemnat un plus de experienţă şi o tradiţie pastrată cu sfinţenie de generaţii întregi ale familiei.

Whisky-ul produs sub marca Teacher’s este un scotch tradiţional, premium, de înaltă calitate, măturat în butoaie mari de lemn şi învechit în butoaie de sherry. Din 1884, când a fost înregistrată prima dată marca Teacher’s Highland Cream, metodele de distilare au rămas aceleaşi, păstrandu-se astfel caracterul unei reţete de tradiţie.

Cunoscătorii vor spune că scotch-ul Teacher’s are un caracter robust şi o aroma bogată, care se oferă celui ce-l savurează tocmai datorită conţinutului ridicat de single malţ (minimum 45%) şi datorită varietăţilor acestui malţ. Tipurile de single malţ definitori pentru Teacher’s sunt Ardmore si Glendronach.

Cu tradiţia care îi stă în spate, Teacher’s este o marca de whisky apreciată atât de cunoscători cât şi de cei care îşi doresc pur şi simplu să bea un scotch de calitate, autentic.

Savuraţi un Teacher’s şi spuneţi-i povestea mai departe!

1.1.2. Analiza produsului

Marca Teacher's Highland Cream este înregistrată pentru prima data în 1884, metodele de distilare tradiţionale păstrandu-se pâna astăzi. Teacher's oferă consumatorilor un tip de scotch tradiţional, premium, de înaltă calitate, cu istorie îndelungată şi tradiţie bogata.Butoaiele folosite pentru măturarea acestui blend sunt butoaie mari de lemn, inclusiv butoaie de sherry.

Teacher's Highland Cream este un blend de scotch whisky cu un conţinut ridicat de malţ, cu o personalitate puternică.Theacher's este un blend premium, unic prin stilul şi aroma sa bogată , dând dovadă de o calitate distinctă, un caracter puternic şi robust. Acestea sunt date de cele 2 varietaţi dominante de single malţ whisky:

- Glendronach si Ardmore , folosite în reţeta , alături de alte 36 de tipuri de single malţ.

1.2. Analiza concurenţei

Concurenţi direcţi – firme care oferă acelaşi tip de produse pentru aceleaşi nevoii, practicând preţuri asemănătoare şi cheltuind mari sume de bani pentru a-şi face cunoscută marca.Concurenţa directă este costisitoare, motiv pentru care nu supravieţuiesc decât cei cu situaţie financiară puternică. Concurenţa directă se face la nivel de produs.Ca şi concurenţi direcţi pentru whisky-ul Teacher's am găsit:

Jack Daniel's Tennessee Whisky este un produs similar bourbon-ului, pe bază de porumb, învechit în butoaie arse de stejar timp de minim 4 ani.

Canadian Whisky nu înseamnă numai whisky fabricat în Canada. Aroma sa unică este produsul unei culturi distincte a distilăriilor de whisky, cultură care a evoluat de-a lungul a două secole şi care implică reguli stricte ce trebuie respectate.

Chivas Regal este un whisky blended scotch produs de Chivas Brothers, deţinută de Pernord Ricard. În conformitate cu ambalaj de brand, Chivas Brothers a fost instituită în 1801 în Aberdeen, Scoţia.

Ballantine's Finest este un blended whisky, ceea ce înseamnă că în compoziţia sa intră peste 43 de feluri de whisky selectate cu ce-a mai mare atenţie, toate având minim 3 ani vechime, cel mai important provenind din distileria Miltonduff, aflată în inima Scoţiei. Fiecare dintre aceste feluri diferite de whisky are propriile sale însuşiri, care, împreună, fac din Ballantine's un amestec complex, perfect echilibrat.

Concurenţii indirecţi sunt acele firme care vin pe piaţă cu un produs similar pentru consumatori, dar cu proprietăţi diferite pentru a satisface alte preferinţe. De regulă asemenea concurenţi aparţin aceleaşi industrii, dar pot proveni şi din alte industrii, însă aceştia vor veni cu produse de înlocuire.Concurenţa indirectă se face la nivelul satisfacerii unei anumite nevoi ale consumatorului.

Înlocuitorii : sunt firme concurente cu produse de substituire care satisfac aceeaşi nevoie, dar extrem de diferite ca formă, ambalaj şi design. Ca şi concurenţi indirecţi am găsit:

Absolut Vodka a fost inventată de Lars Olson Smith, "Regele Vodcii " care controla, la un moment dat, o treime din toată producţia de vodcă a Suediei.

Preview document

Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 1
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 2
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 3
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 4
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 5
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 6
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 7
Tehnici promoționale Teacher's - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale Teacher's.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici promoționale - Nivea

1.Analiza preliminară a produsului / brandului: 1.1 Analiza conjucturii de piaţă a produsului Povestea NIVEA începe cu descoperirea revoluţionară...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?