Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5827
Mărime: 57.64KB (arhivat)
Publicat de: Beniamin Paraschiv
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Profesor Ariton Doinita
Universitatea Dunarea de Jos Galati

Extras din referat

Prezentare societate

I Prezentare generala a societatii

Sub numele generic S.C MOBILEMN S.R.L, societatea a fost infiintata in 2001, fiind situata in localitatea Galati, strada Tecuci, si inregistrata in Registrul Comertului cu numarul J17/354/2001, avand capitalul social de 60000RON, subscris si varsat, divizat in 6000 parti sociale a 10 RON fiecare.

S.C MOBILEMN S.R.L are ca obiect principal de activitate fabricarea de produse stratificate din lemn(placaj, panel, furnire, placi din aschii de lemn, placi fibrolemnoase), conform cod CAEN 2020. Administratorul, Cretu Liviu a organizat evidenta si gestionarea patrimoniului conform Legii Contabilitatii nr.82/1991, art.11, alin.3, republicata, modificata si completata prin O.G. 61/2001 si a normelor de aplicare ale acesteia.

Toate operatiile economico-financiare privind anul 2005 respectiv 2006 au fost incluse in documente legale si contabilizate corect. S-au respectat regulile de intocmire a bilantului contabil, a contului de profit si pierdere si a anexelor.

Contul de profit si pierderi reflecta veniturile si cheltuielile precum si rezultatele financiare pe anul 2005 dupa cum urmeaza: veniturile totale 1105235 RON, cheltuieli totale 953934 RON, rezultatul brut al exercitiului 151301 RON, impozit pe profit 26732 RON, rezultatul net al exercitiului 124569 RON. Cifra de afaceri realizata este de 1036524 RON. Societatea nu detine credite restante sau dobanzi neplatite la termen si nu a inregistrat restante salariale, datoriile la buget vor fi achitate dupa 31/12/2005. Conducerea societatii a facut eforturi pentru asigurarea unei situatii financiare echilibrate care sa asigure continuitatea activitatii, achitarea drepturilor salariale la timp si a datoriilor fata de buget si terti la scadenta.

pe anul 2006 dupa cum urmeaza: veniturile totale 877065 RON, cheltuielile totale 860279 RON, profit brut realizat (pierdere) 16786 RON, impozit pe venit/profit 6776 RON, profit net (pierdere) 10010 RON. Repartizarea profitului s-a facut conform Ordinului M.F.1752/2005, la rezerva legala 839 RON, diferenta in contul 117, urmand ca distribuirea lui pe dividente sa se aprobe in Adunarea Generala anuala, dupa inregistrarea bilantului la DGFP Galati. Cifra de afaceri realizata este de 518459 RON. La 31.12.2006 societatea era parte (locatar) in 3 contracte de leasing financiar cu optiune de cumparare. Numarul mediu de salariati ai firmei este de14. Fondul de salarii a fost de 69327 RON, rezultand un castig mediu brut lunar de 413 RON.

Societatea a respectat principiile fundamentale ale contabilitatii: principiul continuitatii activitatii, permanentei metodelor, principiul prudentei, independentei exercitiului, evaluarii separate a elementelor de activ si de pasiv, principiul intangibilitatii si principiul necompensarii.

Administratorul societatii isi asuma responsabilitatea pentru intocmirea situatiilor financiare si confirma ca: politicile contabile utilizate la intocmirea situatiilor financiare anulae sunt in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile

Situatiile financiare anuale ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, performantei financiare si a celorlalte informatii referitoarela activitate

Persoana juridical isi desfasoara activitatea in conditii de continuitate.

II INFORMATII GENERALE

Amortizarea se calculeaza in system liniar de-a lungul duratei utile de viata estimate a activelor. Clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe s-a stabilit in baza Hotararii Guvernului nr. 2139/2004.

Obiectele de inventar. Materialele de natura obiectelor de inventar, inclusiv unelte si scule, sunt trecute pe cheltuieli in momentul achizitionarii.

Imprumuturile pe termen mediu si lung sunt prezentate la valoarea ramasa de plata la data bilantului contabil. Dobanda acumulata la data bilantului contabil este prinsa pe cheltuieli financiare, iar dobanda de platit in perioadele viitoare ramane in bilant reflectata la datorii totale.

Imobilizarile necorporale. Activele necorporale se inregistreaza la costul de achizitie si se prezinta in bilant la costul de achizitie mai putin amortizarea.. Se scoate din evidenta la cedare (vanzare) sau casare atunci cand niciun beneficiu viitor nu mai este aspteptat din utilizarea sa ulterioara. Castigurile sau pierderile care apar cu ocazia casarii sau cedarii se recunosc ca venituri sau cheltuieli in contul de profit sau pierdere.

Stocurile. Costul stocurilor cuprinde costurile de achizitie si ale prelucrarii daca a fost cazul. Stocurile cuprid: materii prime, materiale consumabile, combustibil, piese de schimb, produse in curs de executie, produse finite, semifabricate, etc. Costul stocurilor este recunoscut ca o cheltuiala in contul de profit sau pierdere.

Clientii. Potrivit Legii nr.82/91 (republicata) clientii se inregistreaza in contabilitate la valoarea lor nominala. Clientii in devize se inregistreaza in contabilitate atat in lei, la cursul de schimb in vigoare la data efectuarii operatiunilor, cat si in devize. Contabilitatea clientilor se tine pe categorii (clienti, clienti incerti sau in litigiu, clienti facturi de intocmit, clienti creditori, efecte de primit de la clienti). Contabilitatea analitica este tinuta pe fiecare persoana juridical si este grupata pe clienti interni, externi, termene de incasare.

Furnizori. Sunt inregistrati in contabilitate la valoarea lor nominala respectand legea nr.82/91 (republicata). Datoriile in devize se inregistreaza in contabilitate atat in lei cat si in devize.

Leasingul financiar. Societatea inregistreaza leasingul financiar in activ si pasiv la valori egale cu valoarea justa a activului achizitionat. Leasingul financiar genereaza o cheltuiala cu amortizarea prin active precum si cheltuiala financiara pentru fiecare perioada contabila. Amortizarea pentru activele achizitionate in leasing financiar este similara cu cea a propriilor active amortizabile.

Veniturile sunt recunoscute in contul de prifit sau pierdere atunci cand livrarea a avut loc, transferal riscurilor si beneficiilor a fost realizat, atunci cand venitul corespunzator prestarii serviciului poate fi masurat in mod credibil. Veniturile includ atat venituri din activitati curente cat si castiguri din orice alte surse.

Cheltuielile. In contul de profit sau pierdere sunt recunoscute doar cheltuieli aferente veniturilor. Cheltuielile se regasesc de obicei sub forma iesirilor (costul vanzarilor, costul salariilor, prestarilor de servicii) sau sub forma scaderii valorii activelor (amortizarea). Cheltuielile sunt recunoscute in cadrul perioadei contabile in care se consuma.

Rezervele se inregistreaza in contabilitate numai pe baza prevederilor legale si se evidentiaza separate, dupa cum urmeaza: Rezerve din reevaluare

Rezerve legale

Rezerve aferente facilitatilor fiscale

Rezerve prin actiuni proprii(numai la societeti pe actiuni)

Alte reserve.

Dividentele. In conformitate cu legislatia in vigoare sunt recunoscute ca datorii numai in anul in care sunt aprobate de adunarea generala a actionarilor

Impozitare. Societatea inregistreaza impozit pe profit. Determinarea si virarea la bugetul consolidat al statului se face conform Legii Codului fiscal nr.571/2003.

Societatea efectueaza inregistrarile contabile in lei romanesti, in conformitate cu Reglementarile contabile.

Moneda de prezentare. Toate cifrele sunt prezentate in lei romanesti. Casa si conturile la banci include numerarul din casa si conturi la banci si in valuta.

Conversia tranzactiilor in moneda straina.

Tranzactiile societatii in moneda straina sunt inregistrate la cursurile de schimb din data tranzactiilor. Castigurile si procedurile rezultate din decontarea tranzactiilor intr-o moneda straina sunt recunoscute in contul de profit si pierdere. La sfarsitul anului soldurile sunt convertite in lei la cursurile de schimb publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Preview document

Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 1
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 2
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 3
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 4
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 5
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 6
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 7
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 8
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 9
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 10
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 11
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 12
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 13
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 14
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 15
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 16
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 17
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 18
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 19
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 20
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 21
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 22
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 23
Analiza financiară a societății - SC Mobilemn SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Analiza Financiara a Societatii - SC Mobilemn SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Prezentarea generală a firmei SC Mobilemn SRL

Societatea comercială MOBILEMN SRL, cu sediul în Targu Mures, str. Strehăreţi nr. 93 şi-a început activitatea în luna mai 2005, având ca activitate...

Ai nevoie de altceva?