Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1637
Mărime: 48.82KB (arhivat)
Publicat de: Profira Niculae
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Dornean
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA IAȘI FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR MASTER FINANȚE – ASIGURĂRI

Cuprins

  1. Capitolul I. Prezentarea firmei SC MOBILARTE SRL 3
  2. Capitolul II. Politicile de stabilire a prețurilor 7
  3. Concluzii 9
  4. Bibliografie 10

Extras din referat

Capitolul I. Prezentarea firmei SC MOBILARTE SRL

SC Mobilarte este o societate specializată în vanzarea de mobilier și decorațiuni de baie, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate la prețuri accesibile. Firma Mobilarte s-a înființat în anul 2004, înregistrându-se ca agent comercial plătitor de impozit pe profit la data de 01.01.2005.

Firma Mobilarte a fost fondată în anul 2004, începându-și producția pentru mobilă de baie și accesorii. Producția a cunoscut aprecierea clienților, crescând ușor de la an la an. Mobilarte a creat întotdeauna mobilă de baie, ajungând la un nivel mediu de piață. Rețeaua de distribuție acoperă o zonă importantă din Moldova.

Date de identificare

Nume firmă MOBILARTE SRL

Cod unic de înregistrare 1686080

Nr. înmatriculare J37/698/2004

Data înființării 2004

SC Mobilarte este un concept menit să ofere clienților săi soluții complete de amenajări. Produsele proiectate se concentrează perponderent în așa fel încat mobilierul de baie să fie atractiv și funcțional, frumos și de uz cotidian, încorporând totodată soluții accesibile majorității persoanelor. Mobilarte oferă garanție și exeperiență proprie dobândite din anul 2004.

Activitatea de producție se orientează către serii mai mici de produse, cu valoare mai mare, dar și cu posibilități de personalizare.

Principiile care stau la baza întregului concept al mobilierului de baie sunt orientate către client, performanță, îmbinând tradiția industriei românești în prelucrarea lemunului cu cele mai avansate tehnologii din domeniu.

Obiectivul Mobilarte este acela de a lucra într-un sistem care să asigure că, pe întregul lanț, adaugă valoare și păstrează prețurile la un nivel care să respecte această valoare.

Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă producerea și comercializarea mobilierului pentru baie. Gama de produse de mobilier oferită clienților cuprinde accesorii mobilier de baie, balturi, dulăpioare, dulăpioare cu oglindă, etajere, măsuțe cosmetice, mobilier bază lavoar, seturi mobilier baie, standuri multifuncționale și accesorii. La solicitarea clienților se poate executa și mobiler la comandă.

SC Mobilarte a apărut pe piață în anul 2004 cu o colecție de mobilă și accesorii de calitate și cu un design unic. Mobilarte este o companie care are ca principal producerea și îmbunătățirea mobilierului pentru baie, folosind diverse tipologii de produse. În anul 2005, Mobilarte creează prima lor gamă de produse care îmbină perfect estetica cu funcționalitatea.

Mobilarte este o companie românească specializată în producția de mobilier din lemn masiv, precum și de accesorii din acril. Principalul punct de lucru se află în județul Vaslui, orașul Negrești.

Conducerea societăţii se realizează prin asociatul unic care deţine în societate funcţia de director general, fiind totodată şi administrator. Activitatea societății se desfășura în anil 2004 cu ajutorul a 10 de angajați, în prezent numărul personalului atingând cifra de 51 de angajați. Firma are deschidere atât către clienții persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Principalul obiectiv al companiei este să dezvolte liniile de producție prin diversificarea produselor și expansiunea pe piețele interne. Strategia Mobilarte constă într-o ofertă cât mai mare și o gamă cât mai diversificată a calității produselor.

Bibliografie

M.Platis, Preţul şi formarea lui, Ed.Economică, Bucureşti, 1997

Popescu I.C., Şerbănică D., Balaure V., Tehnici promoţionale, Ed. Metropol, Bucureşti, 1994.

Miron Mihaela, Comportamentul consumatorului, Ed. All Beck Bucureşti, 1996.

Florescu Constantin, Strategii în conducerea activităţii întreprinderii, Ed. Ştiinţifică

http://www.totalfirme.com

Preview document

Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 1
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 2
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 3
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 4
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 5
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 6
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 7
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 8
Fundamentarea prețului produselor la SC Mobilarte SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea Pretului Produselor la SC Mobilarte SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Posibilități de raționalizare a costurilor de producție la SC Ronera Rubber SA

Introducere Raţionalizarea costurilor de producţie - Cale de asigurare a competitivităţii firmei Funcţionarea în condiţii de eficienţă a...

Fundamentarea prețurilor produselor - SC AXA Porcelaine SRL

CAPITOLUL 1. PREZENTARE S.C. AXA PORCELAINE S.R.L. S.C. Axa Porcelaine S.R.L. a început activitatea pe 11 aprilie 1991 la adresa Tudor...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?