Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4061
Mărime: 440.18KB (arhivat)
Publicat de: Anda-Liana Danciu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: capraru bogdan

Cuprins

  1. Capitolul I. Băncile virtuale – concept, caracteristici principale 3
  2. Capitolul II. Activități și trăsături specifice băncilor virtuale de retail 5
  3. 2.1 Activități ale băncilor virtuale de retail 5
  4. 2.2 Banca virtuală vs banca clasică 6
  5. Capitolul III. Particularități ale principalelor bănci virtuale de retail 9
  6. 3.1 MoneyBookers 9
  7. 3.2 SloGold 12
  8. 3.3 Bankinter 13
  9. Concluzii 15
  10. Bibliografie 17

Extras din referat

Capitolul I. Băncile virtuale – concept, caracteristici principale

Banca virtuală este considerată banca viitorului, aceasta fiind urmarea firească a acțiunilor efectuate de instituțiile financiar bancare cu scopul de a atrage cât mai mulți clienți, de a-și menține și îmbunătăți cota de piață și de a putea înfrunta cu succes concurența.

Conceptul de bancă virtuală este relativ nou, acest tip de bancă fiind consecința noilor tehnologii informatice, ce determină reconsiderări crescute cu privire la managementul strategiilor comerciale, managementul activelor și pasivelor bancare precum și strategiile de marketing.

În ultimele decenii extinderea globală și națională a serviciilor și produselor bancare au dezvăluit faptul că globalizarea financiară a avut un impact major asupra băncilor și a sistemului bancar din întreaga lume.

Prima bancă virtuală ce a acordata servicii și produse bancare fără a avea o agenție construită din cărămidă, fără a depinde de un sediu fizic propriu zis, a fos înființată în anul 1993 în Waterloo, Canada. Aceasta a fost transformată după ce a fost achiziționată de Laurentian Bank, într-o bancă a cărei activitate principală era de a asigura clienților produse și servicii bancare prin intermediul consilierilor bancari, a consultanților, a angajaților call-center ș.a.

De altă părere sunt analiștii financiari ce consideră faptul că prima bancă virtuală din SUA este – Security First Network Bank ce a luat ființă pe data de 18 octombrie 1995 în Atlanta, Georgia iar prima bancă virtuală din Asia este FinitQ ce a luat ființă în aprilie 2000 ca divizie a Bank of Singapore.

Ca și caracteristici principale ale băncilor virtuale menționez faptul că tranzacțiile efectuate pot avea loc într-un mod mult mai comod, fiind efectuate de către clienții bancari din fotoliu fără a fi necesară o deplasare a acestora la sediul băncii unde ar trebui să intre în relații directe cu un funcționar al băncii ce nu întotdeauna acordă informații clare și concise care să lămurească pe deplin nelămuririle clienților. Astfel, cu doar câteva clik-uri ce implică un minimum de efort și de costuri, clientul are posibilitatea de a primi sau transfera bani în orice colț al lumii, de a efectua cumpărături cu cardul sau de a depune bani în contul său.

Băncile virtuale spre deosebire de băncile clasice au sediul pe Internet și nu depind de un sediu fizic ori de o anumită stradă. Acest lucru ar putea prezenta un avantaj foarte mare pentru clienții banking de retail deoarece pot beneficia de costuri ale produselor și serviciilor mult mai reduse.

Noile tehnologii utilizate de către băncile virtuale furnizează o serie de beneficii dar totodată sunt însoțite și de noi riscuri. Astfel schimbarea relației tradiționale dintre bancă și client denaturează serviciul bancar, acest lucru conducând la pierderea unui segment de clienți ce au plăcerea de a discuta din când în când problemele lor financiare cu funcționarii bancari ce la rândul lor pot promova produsele bancare oferind în același timp soluții optime pentru problemele cu care se confruntă clienții.

Principala caracteristică a băncilor virtuale și anume, existența unui spațiu virtual între clienți și bancă prezintă avantajul utilizării eficiente a timpului și existența comodității accesării serviciilor bancare însă, totodată, acest spațiu virtual nu face decât să creeze un zid rece între clienți și bancă.

Printre cele mai renumite bănci virtuale din lume se numără:, Skrill (MoneyBookers), Bankinter și SloGold pe care le voi prezenta în capitolul trei. Dintre acestea, singura bancă virtuală ce lucrează și cu România oferind o interfață a sediului virtual și în limba română este MoneyBookers.

Preview document

Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 1
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 2
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 3
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 4
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 5
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 6
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 7
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 8
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 9
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 10
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 11
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 12
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 13
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 14
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 15
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 16
Particularități ale Activității Băncilor Virtuale de Retail - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Particularitati ale Activitatii Bancilor Virtuale de Retail.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Strategii de marketing în domeniul bancar

1.1 Specializari ale marketingului bancar Marketingul a aparut mai intai in domeniul bunurilor materiale ca o reactie fata de procesul separarii...

Marketingul în Serviciile Financiar-Bancare

CAPITOLUL 1. ASPECTE TEORETICE PRIVIND MARKETINGUL ÎN SERVICIILE FINANCIAR- BANCARE 1.1. Marketingul în sectorul financiar-bancar Un sector al...

Particularități ale activității de retail

Introducere În ultimii 25 de ani, sistemul bancar a înregistrat numeroase modificări structurale. Mari bănci au fuzionat, multe instituţii de...

Ai nevoie de altceva?