Nanocompoziți izolanți - aplicații ale nanomaterialelor

Referat
3.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Fizică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 14 în total
Mărime: 97.85KB (arhivat)
Publicat de: Nae Iosif David
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gavrila

Cuprins

  1. Prezentarea conceptului
  2. Proprietatile Nanomaterialelor
  3. Polimeri nanocompoziti izolanti
  4. Aplicatii ale nanomaterialelor

Extras din referat

Nanotehnologia:

Nanotehnologia este acea ramură a ştiinţei care permite crearea de materiale, de dispozitive şi de sisteme la scară nanometrică (1-100 nm), prin manipularea materiei la această scară, precum şi prin exploatarea noilor proprietăţi ce rezultă la scară nanometrică, având un puternic impact asupra numeroaselor aplicaţii comerciale, militare şi spaţiale.

Noua tehnologie are menirea de a transforma produsele de fiecare zi şi modul în care acestea sunt fabricate prin manipularea atomilor, astfel încât materialele să poată fi micşorate şi îmbunătăţite în acelaşi timp.

Nanotehnologia- abilitatea de a modifica materia ordonand cu precizie atomii si moleculele pentru obtinerea nanoproduselor, dispozitive si masini.

PROPRIETĂŢILE NANOMATERIALELOR

Simetria cristalelor

Toate cristalele sunt simetrice

Dupa simetrie exista 32 de clase, unite in 5 sisteme:

-cubic

-hexagonal

-tetragonal

-trigonal

-rombic

Proprietati mecanice

Constructia de masini din secolul XXI pune mari probleme si noi cerinte in fata diferitelor materiale.

Materialele trebuie: -sa reziste la temperaturi joase si inalte

-sa reziste la stari de tensiune prelungite

-sa aiba rigiditate inalta

-sa aiba oboseala joasa

In acest sens este necesara stabilirea clara a modelului fizic a reactiunii solidului rigid la diferite solicitari mecanice avand in vedere ultimele descoperiri in domeniu.

Polimeri nanocompoziti izolanti Polimerii nanocompoziti sunt substante polimere cu adaosuri nano in cantitati variabile.

Ei pot fi utilizati ca materiale speciale cu caracteristici imbunatatite: materiale bariera, materiale utilizate ca mantale, pentru intarzierea raspandirii flacarilor, materiale spumante, cu aplicatii in transporturi, inginerie electrica si electronica.

Cea mai importanta diferenta dintre materialele cu adaosuri micro si cele nano este exceptionala crestere a suprafetelor interfaciale in nanocompozite.

1994- apare articolul “Dielectrici nanometrici” publicat de John Lewis cu un rol important in domeniul dielectricilor si al izolantilor.

Conținut arhivă zip

  • Nanocompoziti Izolanti - Aplicatii ale Nanomaterialelor.ppt

Alții au mai descărcat și

Nanotuburi de Carbon - Nanotehnologie

Povestea nanotuburilor incepe in 1991, cand japonezul Sumio Iijima, specialist in domeniul microscopiei electronice, a inceput sa se preocupe de...

Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație

Introducere: In stiinta êi în tehnologie ,bateria este un dispozitiv care depoziteaza energie chimic² êi o transform² in electricitate. Bateriile...

Sunetul

SUNETUL. Vibratiile corpurilor materiale se propaga prin aer( in general prin orice alt gaz), si ajungand la ureche produc senzatia auditiva pe...

Energia electrică

Introducere: Energia electrica reprezinta capacitatea de actiune a unui sistem fizico-chimic. Energia electrica prezinta o serie de avantaje in...

Ai nevoie de altceva?