Efectele benefice ale scorțișoarei

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 12 în total
Mărime: 196.43KB (arhivat)
Publicat de: Alex-Dominic Roman
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Georgescu Luminita

Extras din referat

Scortisoara provine din scoarta aromata a arborelui Cinnamonum ceylanici, care este originar din insula Ceylon (Sri Lanka) si este din aceeasi familie cu dafinul.

Uleiul de scortisoara era folosit de egipteni in procesul de mumificare si era aplicat ca ulei sfant in vechile ritualuri ebraice. Scortisoara era consacrata si zeului grec al extazului, Dionyssos. Este folosita in alimentatie inca din Evul Mediu.

Scorţişoara este un mic copac care creste in India, Sri Lanka, Indonezia, Brazilia, Vietnam, şi Egipt.

Este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute. Pentru a o pregăti, scoarţa de scorţişoară se usucă, iar apoi este laminata în bastoane de scotisoara sau pene. Scortisoara poate fi, de asemenea, uscata sub forma de pulbere.

Aroma caracteristică de scorţişoară provine dintr-un compus al uleiului esenţial de scortisoara, numit cinamonaldehida.

Probabil nici nu ati fi crezut ca scortisoara va poate mentine sanatosi! Spre surprinderea mea si a altora, aceasta este benefica sanatatii, daca este consumata cu masura. Disponibila tot timpul anului, scortisoara are un gust dulce si miros exotic, este ideala daca este folosita in lunile reci si mohorate de iarna.

Are o istorie destul de lunga, recunoscuta pentru proprietatile sale medicinale, dar si pentru aroma inconfundabila pe care o confera diverselor preparate culinare. In supermarket-uri, daca veti fi atenti, veti vedea scortisoara atat pudra cat si betisoare. Si ca sa nu o mai lungim, haide sa vedem care sunt argumentele clare pentru care scortisoara este recomandata in mentinerea sanatatii.

Conținut arhivă zip

  • Efectele Benefice ale Scortisoarei.ppt

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Cacao

Produsul cacao se obtine din boabele de cacao,care reprezinta semintele fructelor arborelui din familia Sterculiaceelor cu denumirea botanica de...

Ai nevoie de altceva?