Mașina de curățat semințe MCS-5

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4560
Mărime: 5.04MB (arhivat)
Publicat de: Cristinel Fodor
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Radu Pricop

Extras din referat

Semintele rezultate in urama procesului de recoltare cu combina, se prezinta sub forma unui amestec din semintele culturii principale, semintele altor plantesi diferitele impuritati de origine minerala sau organica.

Pentru a se folosi in diferite scopuri, din acest amestec trebuie separate semintele intregi si sanatoase ale culturii principale. Aceasta separare trebuie astfel executata, incat sa rezulte seminte de buna calitate si fara impuritati.

Separarea semintelor culturii principale de toate corpurile straine se numeste curatire, iar alegerea semintelor pe unitati poarta denumirea de sortare.

Pentru a corespunde calitatilor impuse, curatirea si sortarea se face pe baza proprietatilor fizico-mecanice ale semintelor si anume:

-dimensiuni (lungime, latime, grosime)

-starea suprafetei si forma

-greutatea specifica

-proprietati aerodinamice

-proprietati electrice

Separarea dupa grosimea si latimea semintelor se realizeaza prin cernerea amestecului pe site cu orificii de forma alungita penrtu separarea dupa gosime si de forma rotunda dupa dupa latime.

Sitele efectueaza o miscare oscilatorie de de translatie orizontala, inclinata sau verticala. Aceasta miscare poate fi longitudinala sau transversala fata de inclinatia sitei. De aseamenea, se intalnesc site cu miscare circulara.

Prin orificii vor trece numai care au grosimea respective latimea mai mica decat latimea orificiilor. Pentru acesta se impun urmatoarele conditi:

-pentru separarea dupa grosime ochiurile sitei trebuie sa fie situate cu axa lunga in directia miscarii boabelor, iar lungimea ochiurilor sa fie mult mai mare ca latimea boabelor;

-pentru separarea dupa latime boabele sau impuritatile a caror latime este mai mica decat diametrul ochiurilor perpendicular pe planul sitei.

Pe sitele cu ochiuri rotunde trec in conditii bune numai semintele care au lungimea egala cu aproximativ de doua ori latimea lor (mazare, trifoi, mei). In acest cazul separarea se realizeaza dupa latime si forma semintelor se pot folosi si site care au orificii de forma triunghiulara sau ovala.

Metode de separare a amestecurilor

Separatoare oscilnte cu site plane. Procesul tehnologic de separare mai poarta denumirea de cernere si se relizeza prin trecerea amestecurilor, care au in componenta particule cu dimensiuni diferite, peste suprafete prevazute cu ochiuri de anumite forme si dimensiuni, respective prin site. Fractiunnea care trece prin sita se numeste cernut, iar ce ramane pe suprafata de separare poarta denumirea de refuz. Ordinea in care se obtin fractiunile granulometrice in procesul tehnologic de separare depinde de pozitia sitelor pe masina, deosebindu-se in acest sens trei metode posibile:

-separarea prin refuz; cand amestecul este adus pe suprafata sitei cu orificiile cele mai mari; cernutul de pe prima sita constituie amestecul de alimentat pentru cea de-a doua sita etc;

-separarea prin trecere se realizeaza atunci cand sitele se dispun in prelungire, iar cernerea are loc de la o compozitie granulometrica mica l una mare; refuzul, in acest caz de pe sita anterioara, constituie amestecul de alimentat pentru urmatoarea;

conducnd la infundarea acesteia; calitatea separarii este redusa, uzura rapida; lungimea separatorului este mare si spatial parcurs de semintele mari este lung.

Preview document

Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 1
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 2
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 3
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 4
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 5
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 6
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 7
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 8
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 9
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 10
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 11
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 12
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 13
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 14
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 15
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 16
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 17
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 18
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 19
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 20
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 21
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 22
Mașina de curățat semințe MCS-5 - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Masina de Curatat Seminte MCS-5.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Ai nevoie de altceva?