Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1927
Mărime: 701.50KB (arhivat)
Publicat de: Gheorghe Gradinaru
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Deac Maria

Extras din referat

Apiterapie

Proprietatile biostimulatoare ale produselor apicole

Acest produs apicol complex numit miere de albine, are o actiune remarcabila asupra sistemului imunitar, datorita continutului ei bogat in vitamine fortifica sistemul natural de aparare, care este raspunzator de contractarea microbilor si indepartarea acestora din organism in caz de infectie, reduce inflamatile si scade febra.

Este indicat sa consumam in fiecare dimineata miere de albine pe stomacul gol, pentru a preveni hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic si multe alte afectiuni care ne tulbura bunul mers al vietii.

Mierea de albine are o actiune remarcabila asupra sistemului imunitar. Datorita continutului ei bogat in oligoelemente si vitamine fortifica sistemul natural de aparare, care este raspunzator de contracararea microbilor si indepartarea acestora din organism in caz de infectie, reduce inflamatiile si scade febra.

Compozitia mierii si proprietatile sale farmacologice ofera organismului o rezistenta deosebita impotriva bolilor prin cresterea si stimularea sistemului imunitar, in special impotriva infectiilor si bolilor imune si autoimune. Datorita componentelor complexe (vitamine, minerale, enzime, acizi organici, aminoacizi, zaharuri) pe care le contine si care actioneaza sinergic, mierea intervine in procesul de aparare al organismului impotriva bolilor: cardiovasculare, aterosclerozei, bolilor hepatice, afectiunilor digestive (constipatia), bolilor respiratorii, osoase, simptomelor menopauzei, cancerului, imbatranirii precoce, ajuta la cresterea si dezvoltarea normala a copiilor.

Mierea de tei stimuleaza organismul.

Mierea de menta este tonica.

Mierea de castan are actiune antianemica, este remineralizanta.

Mierea de mure este tonica.

Mierea de mar este benefica pentru copii in perioadele de crestere, este antioxidanta, antianemica.

Mierea de rozmarin se recomanda in bolile hepatice. Pentru puterile sale stimulative este recomandata copiilor mici, persoanelor obosite sau stresate. Este indicata pentru stimularea functiilor intestinale si a stomacului cu digestie lenta.

Mierea de capsuni este imunostimulatoare.

Mierea de scortisoara intareste imunitatea copilului.

Polenul crud – probiotic si gardian al sistemului imunitar

Lucru destul de putin cunoscut inca, polenul crud este un probiotic vegetal. Cercetarile microbiologice de laborator din ultimii ani au dezvaluit un important continut in lactobacili. Mai multe tipuri de lactobacili si bifidobacterii au fost identificate prin analize genetice si s-a descoperit ca provenienta lor este in stomacul albinelor, adica in mierea regurgitata cu care ele amesteca pulberea de polen floral. Toate acestea sunt folositoare tubului nostru digestiv, unde polenul crud poate reface flora habituala.

Stim ca la nivelul peretelui tubului digestiv exista o parte majoritara, difuz amplasata, a sistemului imunitar, unde se produc celule imunitare care se raspandesc prin sange in intreg organismul. Totodata aici se secreta anticorpi de tip IgA. Acestia sunt esentiali in apararea de posibilele infectii din tubul digestiv, unde in fiecare zi, patrund milioane de bacterii odata cu alimentele consumate si care, in mod evident nu sunt sterile. Functionarea sistemului imunitar digestiv este in directa corelatie cu flora bacteriana locala, depinzand de buna stare a acesteia.

Prin continutul sau de lactobacili natural dezvoltati, polenul crud apicol se poate lua la intrecere cu iaurtul. Este un probiotic vegetal de mare valoare, lucru de larga utilitate in patologie. Totodata, prezenta lactobacililor naturali din polen realizeaza si o inhibitie directa asupra germenilor patogeni din tubul digestiv. In plus, polenul crud contine cateva tipuri de drojdii, care la nivelul intestinelor ne protejeaza contra instalarii unor micoze. Polenul uscat nu exercita aceste actiuni.

Toate aceste microorganisme sunt distruse atunci cand polenul este incalzit peste 40 grade Celsius, pentru uscare. In schimb daca e pastrat crud la congelator ele raman intr-o stare „de dormitare”, iar la decongelare redevin active.

Polenul este extrem de bogat in rutin, compus cu proprietatea de a intari capilarele. Este creditat cu actiune antiinflamatoare, antivirala, anticancerigena.

Bibliografie

Dr. Rawhi M. A. Abdalla, „Totul despre APITERAPIE”, editura All, Bucuresti, 2012

Dr. bioch. Cristina Mateescu, „APITERAPIA sau CUM SA FOLOSIM PRODUSELE STUPULUI PENTRU SANATATE”, editia a-II-a, editura Fiat Lux, Bucuresti, 2008

Preview document

Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 1
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 2
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 3
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 4
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 5
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 6
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 7
Proprietățile biostimulatoare ale produselor apicole - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proprietatile Biostimulatoare ale Produselor Apicole.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Apiterapia

INTRODUCERE. GENERALITĂȚI Albinele fac parte din clasa insectelor, ordinul Hymenoptera, familia Apidae, genul Apis. Genul Apis cuprinde 4 specii...

Ai nevoie de altceva?