Analiza Diagnostic Hotel Astoria

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1052
Mărime: 131.95KB (arhivat)
Publicat de: Valeriu Vasilescu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Hotel Astoria

Societatea comerciala Ana Hotels SA este membra a S.C. Ana Holding S.A. si are in proprietate sapte hoteluri: doua unitati de cinci stele in Bucuresti (hotelurile Hilton si Crowne Plaza), doua unitati de patru stele in Eforie Nord (hotelurile Europa si Astoria) si alte trei, de patru si trei stele, in Poiana Brasov (hotelurile Sport, Bradul si Poiana). La Eforie Nord, societatea detine singura marina privata din Romania – Ana Yacht Club – destinata operarii ambarcatiunilor de agrement.

Hotelul Astoria, construit in stil colonial, este situat intr-un parc natural la mica distant de centru statiunii Eforie Nord. Plajele cu nisip fin, Marea Neagra, apa sarata din Lacul Techirghiol, namolul sapropelic, soarele, aerosolii marini ofera conditii optime pentru relaxare, wellness si agrement in statiunea Eforie Nord, pe litoralul Marii Negre

Eforie Nord este a doua statiune ca marime din judetul Constanta, este o statiune cu regim balneoclimateric permanent. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear.

S.C.ANA HOLDING S.A.

B-dul Poligrafiei nr.1, sector 1,

Bucuresti, România, cod 013704

Nr. din Registrul Comertului: J40/2011/1993

Cod unic de inregistrare: RO 4092651

Capital social subscris: 1.395.190 RON

Capital social varsat: 1.395.190 RON

Obiectul de activitate

Societatea comercială activează în domeniu serviciilor turistice, de alimentaţie publică şi agrement, activităţile principale fiind:

• Prestări de servicii în turism;

• Alimentaţie publică;

• Desfacere de mărfuri.

În afara celor de mai sus, obiectul de activitate al societăţii comerciale mai cuprinde:

• Promovarea şi contractarea externă a programelor turistice şi derularea lor;

• Transport turistic;

• Organizarea şi comercializarea programelor de excurisii, odihnă şi tratament balnear, în ţară şi peste hotare.

Peste 90% din veniturile societăţii se realizează, în părţi aproximativ egale, din prestaţiile hoteliere şi de alimentaţia publică, iar restul din ale servicii: agrement, transport, servicii suplimentare ( tratament balnear, servicii telefonice), comerţ etc.

Organigrama

Servicii oferite

Activitatea comercială a hotelului cuprinde prestarea serviciilor de bază din turism: cazare şi alimentaţie publică, precum si servicii suplimentare. Capacitatea de cazare permite cazarea a 215 de persoane pe zi, în camere cu un pat, doua paturi, apartamente si camere matrimoniale. Camerele sunt dotate cu televizor color, aer condiţionat si mini-bar, frigider, telefon international, aer conditionat. Totodată se oferă şi servicii de room- service.

Condiţiile care sunt asigurate în cadrul hotelurilor se adresează turiştilor din diferite segmente de piaţă.

În afară de serviciile de bază, societatea prestează şi o serie de servicii hoteliere suplimentare precum: organizarea de acţiuni cu caracter special cu participare internă şi internaţională (congrese, conferinţe, simpozioane, reuniuni, etc.), hotelul dispunand de 2 sali de conferinte ce pot gazdui pana la 100 de persoane, dotate cu echipamete audio-video, şi pentru traducere simultană.

Preview document

Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 1
Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 2
Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 3
Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 4
Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 5
Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 6
Analiza Diagnostic Hotel Astoria - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Analiza Diagnostic Hotel Astoria.doc

Ai nevoie de altceva?