Calitatea Serviciilor Oferite de Compania Pegasus Courier SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 1089
Mărime: 6.02KB (arhivat)
Publicat de: Veronica V.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: ghinescu sorin

Extras din referat

In contextul schimbarilor politice din 1989 ce au permis parcurgerea etapelor necesare catre atingerea unei economii de piata functionale a luat nastere si s-a dezvoltat sectorul serviciilor din Romania fie ca vorbim de servicii financiar bancare, servicii de comunicatii, de asistenta medicala sau chiar de serviciile de curierat. Aparute pentru prima oara in spatiul pietei romanesti in cadrul comunismului prin infiintarea biroului Dhl din Romania ce avea mai mult un rol simbolic sub raportul constrangerilor care existau in acel moment a reusit sa puna bazele a ceea ce a avea sa se constituie ulterior drept piata de curierat rapid din tara noastra. O astfel de companie este si Pegasus Courier Srl. Infiintata in 1997 avand la baza capital integral britanic firma a fost prima din Bucuresti si din tara care a oferit servicii de curierat la nivel local clientii sai fiind cu precadere marile companii multinationale prezente in Romania. Beneficiind de experienta si know how-ul unor manageri internationali compania a reusit sa isi adapteze intreaga gama de servicii prestate la cerintele clientilor si a reglemetarilor existente in acest domeniu. Vom incerca o prezentare mai atenta a companiei in cauza si sa intelegem modalitatea in care compania a reusit sa isi castige pozitia de lider pe piata serviciilor de curierat din Bucuresti.

Bazandu-se pe un management extrem de bine pus la punct, si pe o strategie de practicare a costurilor minime, compania a avansat rapid pe piata de curierat dezvoltand un portofliu de clienti in permanenta crestere si valorificare. Conducerea firmei a mizat in permanenta pe calitatea desavarsita a serviciilor oferite ca principal atu in fata competitorilor, incercand pe cat posibil sa imbunatateasca la maxim gradul de calitate a prestarii serviciilor de curierat in ciuda costurilor minime.

Programul de investitii al companiei a inclus in permanenta un buget alocat imbunatatirii calitatii serviciilor prestate in fiecare din departamentele operational, administrativ, financiar si mai ales in cel de marketing, vanzari si servicii cu clienti.

Principala preocupare a constituit-o imbunatatirea comportamentului agentilor , acordandu-se o atentie deosebita acestui aspect deoarece curierii reprezinta principala modalitate prin care se intra in contact cu clientul. Departamentul de resurse umane a elaborat un sistem bine structurat de instruire si training al curierilor pentru a asigura buna purtare a acestora in fata clientilor in momentul livrarii sau ridicarii obiectelor expeditiei. Nivelul scazut al educatiei personalului necalificat este principala cauza pentru care se pune accent pe instruirea curierilor pentru a dezvolta o relatie cat mai buna cu clientul in momentul intrarii in contact cu acesta. Se ajunge pana la explicarea diverselor variante de exprimare si a modalitatilor de comunicare cu clientul precum si a normelor de conduita si a coordonatelor ce determina o tinuta prezentabila in fata clientului. Deasemenea se pune accent pe prezentarea regulamentului intern al firmei si pe principalele norme ce trebuie respectate in cadrul activitatii.

Preview document

Calitatea Serviciilor Oferite de Compania Pegasus Courier SRL - Pagina 1
Calitatea Serviciilor Oferite de Compania Pegasus Courier SRL - Pagina 2
Calitatea Serviciilor Oferite de Compania Pegasus Courier SRL - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Calitatea Serviciilor Oferite de Compania Pegasus Courier SRL .doc

Ai nevoie de altceva?