Comportament organizațional - SC Gissele SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2192
Mărime: 37.52KB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Ion
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1. DESCRIEREA ORGANIZAŢIEI

Deoarece în momentul de faţă nu am nici un loc de muncă voi prezenta organizaţia la care am lucrat în urmă cu 2 ani, în domeniul vânzări.

S.C. GISSELE S.R.L. are ca obiect de activitate vânzarea bijuteriilor din aur şi argint. Numărul de angajaţi este de 14 persoane, numărul de niveluri ierarhice fiind 1. Gissele a fost înfiinţată în anul 2005 şi, şi-a propus conform obiectului de activitate să aibă un domeniu cât mai larg de oportunităţi de afaceri.

Primul magazin Gissele a fost deschis în septembrie 2005, în Complexul Comercial Luceafăru. Calitatea produselor şi a serviciilor a determinat succesul reţelei magazinelor de lux.

Magazinul Gissele se adresează tuturor celor ce doresc să se mândrească cu bijuterii aparţinând unor mărci prestigioase, recunoscute prin calitatea si rafinamentul lor. Filosofia ce stă la baza succesului Gissele este întemeiată pe următoarele principii: introducerea pe piaţa românească a ultimelor noutăţi în domeniul bijuteriilor italiene, a celor mai renumite mărci de accesorii pentru care este oferită garanţie, şi

serviciul profesionist oferit clienţilor.

Reţeaua de magazine Gissele alături de colaboratorii săi, este reprezentată de 3 magazine (în octombrie 2008 inaugurându-se un nou magazine in Arena Mall, iar în primăvara anului 2009 un nou punct de vânzare Gissele s-a deschis în Carrefour Iasi).

Structura organizatorică se prezintă astfel :

2. PERSONALITATE

Voi realiza un profil de personalitate pentru una din colegele mele, Ana, care conform tipurilor de temperamente introduse de Hipocrate este o persoană cu un temperament melancolic.

Ana este o persoană foarte responsabilă şi muncitoare, căruia îi place ca tot ceea ce face să fie perfect. Acordă o mare atenţie la fiecare detaliu fiind foarte migăloasă şi încercând ca totul să fie cât mai corect. Din punctul meu de vedere singurul defect al ei este faptul că nu are încredere în ea. Dacă se iveşte vreo problemă i se pare mereu că este numai vina ei şi începe mereu să plângă. Este foarte pesimistă şi pune mereu răul în faţă.

Cel de al doilea profil de personalitate este al şefei de magazine, Alina. Ea are un temperament coleric conform tipurilor de temperamente introduse de Hipocrate şi Eysenck.

Înainte de a fi şefă de magazine, Alina a ocupat un post similar cu cel ocupat de noi, după care datorită abilităţilor, comportamentului şi temperamentului ei, a fost promovată pe postul de şefă de magazine. Este o persoană dinamică, care ştie ce vrea şi face orice pentru a-şi atinge scopul, şi după cum ne-a arătat şi reuşeşte. Este un bun organizator şi găseşte rezolvare în orice situaţie limită. Datorită comportamentului ei coleric este foarte agitată, uneori obosindu-i pe cei din jurul ei. Este impulsivă şi dacă ea consideră că, ceva nu este bine, având obiceiul de a exagera, nu ţine cont de părerile altora şi face cum crede ea că este mai bine. Toate acestea au ajutat-o să se afirme şi să obţină ceea ce şi-a dorit din momentul în care s-a angajat.

3. ATITUDINI

Alina, şefa de magazine, are o atitudine pozitivă faţă de locul de munca, fiind o persoană responsabilă, plăcându-i atât domeniul cât şi mediul în care işi desfăşoară activitatea. Dorinţa ei este ca şi pe viitor să ocupe aceeaşi funcţie în aceeaşi organizaţie.

Fiind o persoană cu o atitudine pozitivă ea le motivează şi pe celelalte fete, le influenţează performanţele, făcând astfel să crească vânzările magazinului.

Ana, din punctul meu de vedere are o atitudine negativă, datorită faptului că, Alinei i s-a dat şansa să promoveze pe postul de şefă de magazine, ea considerând ca ar fi trebuit să aibă şi ea aceeaşi şansă.

Din acest motiv ea a adoptat o atitudine negativă faţă de Alina, refuzând câteodată implicarea în activităţile pe care aceasta le propune.

Preview document

Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 1
Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 2
Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 3
Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 4
Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 5
Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 6
Comportament organizațional - SC Gissele SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Comportament Organizational - SC Gissele SRL.docx

Ai nevoie de altceva?