InteliChild.com Business Plan

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3344
Mărime: 277.49KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: lici kovaks
UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI, CLUJ- NAPOCA FACULTATEA DE BUSINESS

Extras din referat

1.0 Rezumat

Afacerea InteliChild.com este un succes iminent in domeniul Internetului. Are drept tinta reteaua de informatii pentru copii, cu o pagina web atractiva si inteligenta, oferind copiilor intre 8 si 12 ani un loc pe internet unde pot imbina in acelasi timp joaca cu invatatura. Dezvoltandu-se ca si o destinatie viabila, va genera la inceput doar trafic pe internet, urmand ca ulterior sa apara si incasarile.

Proiectul comertului electronic “InteliChild.com” reprezinta o evolutie naturala a prezentei pe internet a InteliChild.com. Site-ul va pune in vanzare jocuri, carti selectate, precum si alte programe. De asemenea va lansa produse si aplicatii Web, care vor duce la cresterea cotei de piata, la castigarea unui renume si la maximizarea eficientei.

1.1 Obiective

Traficul, determinat ca numar de utilizatori pe sezon: 100.000 in iunie 2000; 500.000 in decembrie 2000; 5 milioane in 2001; 10 milioane in 2002.

Vanzari directe determinate in dolari la o singura accesare (vizita): pana la $0.58 in decembrie 2000; $1.20 in 2001; $2.58 in 2002.

Evaluarea masurata pe baza capacitatii de a aduce investitii suplimentare la valorile fezabile. Pentru a atinge un IRR (rata interna de rentabilitate) atractiv trebuie sa atragem investitii in valoare de $2.5 milioane 2000, $10 milioane in 2001 si $12.5 milioane in 2002.

IPO Oferta publica initiala in 2003.

1.2 Misiune

InteliChild.com ofera copiilor inteligenti un loc de distractie unde intra in contact cu alti copii, cu mediul Web, educatori si in general cu lumea.

La inceput va genera trafic, apoi recuperarea investitiei si la sfarsit, comert si profit. Este in acelasi timp un loc “sanatos” de joaca pentru copii, o achizitie buna pentru parinti si scoli si un mediu creativ pentru angajati.

1.3 Chei spre succes

1. Trebuie sa mentinem relatiile cu clientii. Site-ul trebuie sa fie usor manevrabil si cu viteza mare de accesare. Satisfactia utilizatorului este prioritatea suprema.

2. Proiectul va avea succes daca va putea capitaliza traficul produs de InteliChild.com si va transforma sesiunile utilizatorilor in dolari prin intermediul site-ului comercial.

3. Procesul de vanzare trebuie sa fie usor de administrat si destul de flexibil in a se adapta nevoilor InteliChild intrucat aceasta nu poate face noi angajari.

4. Proiectul comertului electronic va propulsa InteliChild.com pe pozitia de lider in tehnologie.

2.0 Rezumat al companiei

Compania Intelichild.com este o companie noua cu patru angajati cu norma intreaga. Suntem o echipa puternica cu indivizi creativi. Compania creaza un mediu internet atractiv pentru copii inteligenti si intentioneaza sa vanda acestor copii, parintilor lor si scolilor jucarii, carti si programe. Produsele noastre vor fi cel mai bine vazute de catre companiile de Web.

2.1 Actionarii companiei

Compania a fost incorporata la inceputul anului 1999 in cadrul firmei California Corporation in care actionariatul este reprezentat de cei patru angajati (25% fiecare). La sfarsitul anului 1999 50% din companie a fost achizitionata la pretul de $500.000 de catre Name Omitted Capital.

2.2 Lansarea

Lansarea noastra va atinge cifra de $33.750 datorita interesului nostru de a domina piata de internet.

Costurile noastre de dezvoltare sunt ridicate, dar datorita faptului ca locatia noastra este in Oregon si nu in Sillicon Valley, costurile cu resursele umane nu sunt atat de ridicate cum ar trebui – mai ales in ceea ce priveste pe programatorii talentati de care avem nevoie. Cheltuielile de marketing sunt de asemena mari, dar cheltuind pentru dezvoltarea site-ului fara sa-l promovam intr-un mod adecvat, va fi dificil sa obtinem acel trafic pe care ni l-am propus pentru ca afacerea noastra sa aiba succes.

Preview document

InteliChild.com Business Plan - Pagina 1
InteliChild.com Business Plan - Pagina 2
InteliChild.com Business Plan - Pagina 3
InteliChild.com Business Plan - Pagina 4
InteliChild.com Business Plan - Pagina 5
InteliChild.com Business Plan - Pagina 6
InteliChild.com Business Plan - Pagina 7
InteliChild.com Business Plan - Pagina 8
InteliChild.com Business Plan - Pagina 9
InteliChild.com Business Plan - Pagina 10
InteliChild.com Business Plan - Pagina 11
InteliChild.com Business Plan - Pagina 12
InteliChild.com Business Plan - Pagina 13
InteliChild.com Business Plan - Pagina 14
InteliChild.com Business Plan - Pagina 15
InteliChild.com Business Plan - Pagina 16
InteliChild.com Business Plan - Pagina 17
InteliChild.com Business Plan - Pagina 18
InteliChild.com Business Plan - Pagina 19
InteliChild.com Business Plan - Pagina 20
InteliChild.com Business Plan - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • InteliChild.com Business Plan.doc

Ai nevoie de altceva?