Management Intercultural

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5030
Mărime: 38.87KB (arhivat)
Publicat de: Andrian Morar
Puncte necesare: 6
STUDIU DE CAZ LA MANAGEMENT INTERCULTURAL - CIOCOLATA RANTUZEASCA

Extras din referat

Ciocolata îsi face intrarea în istorie în peninsula Yucatan (actualul Mexic), cu peste 2000 de ani în urma. Ea creste sub forma de pastai într-un copac vesnic verde, a carui denumire savanta este "theobroma cacao", care mai inseamna si "hrana zeilor".

Aztecii credeau ca sarpele cu pene a adus arborele de cacao din Paradis pentru a le da oamenilor putere si întelepciune. Maiasii au fost primii care au descoperit ciocolata si i-au atribuit puteri miraculoase. Ea era folosita în ritualuri religioase, precum si in tratamentul unor afectiuni foarte raspandite: febra, tusea si durerile din timpul sarcinii. Licoarea magica maiasa era mult diferita de ciocolata fierbinte de astazi: ei nu o indulceau (nici nu cunosteau zaharul), ci o foloseau ca si condiment exotic.

La începutul anilor 1600, calatorul italian Antonio Carletti a raspîndit boabele de cacao în toata Europa si, pentru prima oara, ciocolata a ajuns si la oamenii obisnuiti.

De-abia în secolul al XVIII-lea, ciocolata a fost amestecata cu lapte. Sir Hans Sloane, doctorul personal al reginei Anne, a inventat o reteta secreta si a vîndut-o mai tîrziu fratilor Cadbury care au facut o avere din producerea ei.

Asa-numitele "ciocolaterii" devin la fel de populare ca si cafenelele.

Un chimist olandez, Johannes Van Houten, a fost cel care a dezvoltat procesul modern de obtinere a pulberii fine de cacao, cu ajutorul unei prese hidraulice. Astfel a început era ciocolatei produse la scara industriala.

Primul magazin de ciocolata din Londra este deschis de un francez in 1657. Vor mai trece doua secole pana sa se raspandeasca forma cunoscuta in zilele noastre. In 1820, un francez, Antoine-Brutus Menier, a inventat tableta de ciocolata.

Astazi exista zeci de varietati de ciocolata diferite prin continutul de cacao si feluritele adausuri si umpluturi.

Partea 1

În domeniul comertului, al afacerilor, nu putem vorbi de capitalul aflat in banca daca nu-l asociem cu cel uman, acesta din urma fiind uneori chiar mai important decat primul. O suma fabuloasa în banca nu poate face nimic daca nu ai oamenii care sa o puna în miscare. Cultura organizationala este esafodul pe care se articuleaza existenta unei companii sau firme si care nu se construieste de azi pe mâine.

Cu o crestere semnificativa în ultimii doi ani, piata româneasca a ciocolatei este împartita între patru mari jucatori, care domina toate segmentele de pret. Folosind strategii distincte, acestia reusesc sa ofere suficienta diversitate unui public nu foarte cunoscator, dar care îsi redescopera treptat apetitul.

Firma CREME DE CHOCOLATE, cunoscuta în peste 30 de tari de pe toate continentele, pentru renumita sa ciocolata, cu sediul în Paris, a realizat o investitie si în tara noastra, acum 5 ani deschizând o filiala in Bucuresti. În urma unor studii de piata, întâlniri cu specialisti în consultanta si nu în ultimul rând a unei promovari masive, datorita varietatii si mai ales a calitatii produselor prezente pe piata.

„ Managerul trebuie sa cunoasca fiecare rotita a mecanismului, sa fie la curent cu absolut tot ce se întampla într-o companie. În opinia mea, un bun manager este acela care, pâna sa ajunga sef, a trecut prin toate etapele ierarhice, de la cea mai joasa pozitie la cea mai înalta” spune CELLIER-LEROY PATRIC directorul general al firmei CREME DE CHOCOLATE din Franta. Asa a devenit Bogdan Predescu managerul general al firmei CREME DE CHOCOLATE din România.

Bogdan Predescu este unul dintre reprezentantii de seama ai companiei internationale CREME DE CHOCOLATE. S-a nascut la 28 iulie 1970 în Bucuresti, într-o familie de medici. A terminat liceul cu diploma de merit. Înca din anii studiilor preuniversitare a fost dominat de un spirit rebel, care s-a manifestat prin încercari de a face „altceva” decât au facut parintii lui.

A ajuns la A.S.E., specializarea comert international. În 1994, la terminarea studiilor, locurile de munca în institutiile de comert exterior au fost ocupate de alti colegi de-ai sai, pe criterii politice. Asa a ajuns sa lucreze la o întreprindere specializata în electronica industriala. Spiritul sau rebel nu a încetat nici in primii ani de productie. În curând, ca „rasplata” a acestui fel de a fi, a primit câteva sanctiuni printre care una a fost determinata de faptul ca purta plete. A lucrat la departamentul de aprovizionare, in perioada 1994-1995, unde fusesera reuniti toti proscrisii institutiei. Norocul sau, în acea perioada, l-a constituit venirea in fabrica a unui director care dorea sa promoveze „ tineri cu idei indraznete”.Astfel ca, in 1995 ajunge seful acestui departament.

Când a terminat facultatea unul dintre gandurile sale ascunse si dragi era sa ajunga sa vada Franta, dorind sa cunoasca aceasta tara. Cunoscând foarte bine limba franceza, cu ajutor material si din partea parintilor si in primul rând cu un dram de noroc în anul 1997 a plecat in Franta la niste prieteni de familie, doctori in Paris. Uimit de cultura si frumusetile acestei tari, Bogdan s-a adaptat usor, iar în doua saptamâni s-a angajat la CREME DE CHOCOLATE ca simplu muncitor in fabrica de productie. Aici a ramas uimit de tot ceea ce se întampla, în comparatie cu fostul sau loc de munca din Bucuresti. Relatiile sale colegiale, cât si cele cu directorii erau foarte bune, acestia admirând-ul mult. La inceput, Bogdan nu stia prea multe despre produsele CREME DE CHOCOLATE, decât ceea ce vazu-se in reclamele de la televizor pe posturile straine. Ca orice român si el era constient ca produsele firmei frantuzesti sunt foarte calitative si renumite. De la muncitor în fabrica CREME DE CHOCOLATE, Bogdan a devenit în 2 ani reprezentant principal al magazinului CREME DE CHOCOLATE din Paris. Cu toate ca în aceasta perioada, Bogdan s-a atasat mult de locul sau de munca si de cultura franceza si avea si un salariu foarte bun, sufletul sau incepu sa vrea inapoi în România. Asa ca, la una din ceremoniile specifice firmei, Bogdan îndrazneste sa propuna managerului general o idee care în prezent s-a dovedit chiar una foarte buna, aceea de a deschide si în România o filiala CREME DE CHOCOLATE.

La capitolul pregatire profesionala, Bogdan Predescu mai are de adaugat, pana la acest moment, câteva capitole importante: a facut mai intâi, în Franta un curs de un an pentru a se specializa în initierea si gestiunea afacerilor, terminând primul din cei 54 de cursanti, ce proveneu din 14 tari; a absolvit Institutul National de Management, cu obtinerea certificatului de manager si Institutul National de Informatica, cu specializarea analist programator.

Reîntors în tara natala Bogdan a pastrat din diplomatia si eleganta specifica franceza, însa adaptata la cultura româneasca. El considera ca, pentru ca firma sa mearga bine, este esential ca in fruntea ei sa se afle un lider respectat, care sa fie un exemplu pentru angajati. Conditia esentiala pentru ca un director sa fie si un bun manager este ca el sa fie bine instruit si sa aiba chemare, pentru ca oamenii executa ceea ce le cere seful lor.

Firma a organizat diferite stagii de pregatire cu viitorul personal angajat în vederea producerii si prezentarii produselor firmei, astfel încât viitorii reprezentanti sa poata atrage mai multi clienti explicându-le calitatile produselor si sa recomande produsele care sunt cele mai potrivite pentru corpul fiecaruia. Printr-o astfel de strategie, produsele CREME DE CHOCOLATE au cucerit piata din România.

Preview document

Management Intercultural - Pagina 1
Management Intercultural - Pagina 2
Management Intercultural - Pagina 3
Management Intercultural - Pagina 4
Management Intercultural - Pagina 5
Management Intercultural - Pagina 6
Management Intercultural - Pagina 7
Management Intercultural - Pagina 8
Management Intercultural - Pagina 9
Management Intercultural - Pagina 10
Management Intercultural - Pagina 11
Management Intercultural - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Management Intercultural.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect Management Intercultural

I. Diagnostic intercultural a. Tabel „Civilizatia unei societati nu o vom aprecia dupa cantitatea de sapun întrebuintata, dupa eleganta timbrelor...

Management Intercultural

Generalitati- management intercultural Intr-un sens foarte larg, Soeters(2001), definea cultura ca reprezentand “moduri comune de a vedea mediul...

Proiect management intercultural - România, Venezuela, Olanda

„Un copil care se naşte poate fi o mare bucurie sau un necaz la fel de mare. Întotdeauna vor fi unii care privesc lucrurile numai dinafară, şi...

Management Intercultural - Grecia

1. Date generale (indicatori geo-demografici, economici) O țară cu o bogată istorie, o îmbinare între antic și modern prin ruinele la tot pasul și...

Diagnostic Cultural-Management Intercultural

1.Rezumat : “Multiculturalismul implica înţelegerea, aprecierea şi valorizarea culturii proprii la care se adauga respectul bazat pe o informare...

Management Intercultural

Rezumat Obiectivul acestui studiu de caz a fost relevarea diferenţelor culturale ce se ivesc în relaţiile dintre membrii unor culturi ce provin...

Managementul intercultural la SC Dacia Automobile SA

Rezumat: Tema principală a acestui proiect este diagnosticarea din punct de vedere cultural a 3 ţări, scopul fiind rezolvarea problemelor apărute...

Management Intercultural - Studiu de Caz

Managementul Intercultural este o zonă a cunoaşterii şi acţiunii a cărei delimitare s-a produs în timp dar despre care se vorbeşte cu înţelesul...

Ai nevoie de altceva?