Mediul ambiant al societății Moripan Alex SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1478
Mărime: 23.92KB (arhivat)
Publicat de: Gabriella C.
Puncte necesare: 4

Extras din referat

Pentru buna funcționare a unei societăți și pentru menținerea ei pe piața economică, orice manager trebuie să cunoască mediul ambiant al societății. Mediul ambiant reprezintă un ansamblu de factori și forțe capabile să influențeze în mod direct sau indirect activitatea firmei respective. Astfel, în funcție de caracterul acestor forțe, mediul ambiant se poate împărți în două grupări: micromediul (mediul intern al firmei) și macromediul (mediul extern al firmei). În cadrul micromediului se analizează piața, cererea, ramura, concurența, furnizorii și consumatorii firmei. Iar macromediul este compus din factori socio-culturali, politici, legislativi, economici, tehnologici- tehnici, manageriali, ecologici și demografici. Acestea fiind spuse putem afirma că pentru a lua deciziile corecte managerul trebuie să cunoască și să stăpânească aceste variabile.

Societatea comercială MORIPAN ALEX SRL este o societate cu răspundere limitată, cu capital integral privat, înființată în anul 1992 și are ca obiect principal de activitate obținerea și comercializarea produselor de panificație și de patiserie.

Misiunea societății este aceea de a oferi clienților o gamă de produse de panificație și patiserie de înaltă calitate, la prețuri accesibile, iar viziunea acesteia este sa ajungă cel mai mare distribuitor de produse de panificație cu maia naturală din județul Vrancea, respectând tradițiile străvechi.

Mediul intern al S.C. MORIPAN ALEX S.R.L.

MORIPAN a fost inițial o mica întreprindere localizată în comuna Jariștea, județul Vrancea, ce oferea servicii de morărit. Ulterior, în anul 1999, MORIPAN s-a extins în domeniul produselor de panificație. În condițiile unei piețe de desfacere extinse (pe o distanță de aproximativ 20 km până la Focșani, la acea vreme nu mai era o altă societate in domeniul panificației) timp de 5 ani, această companie a crescut prin vânzarea de produse simple de brutărie precum franzela și pâinea ardeleneasca. MORIPAN deservea in primul rând întreaga comună și de asemenea, orașele și comunele alăturate. Iar pentru a deservi atâtea localități, a fost necesară o investiție în transportul produselor de la fabrică la magazinele din teren. Cum cererea de produse crescuse, societatea a investit apoi în deschiderea de magazine de desfacere în mai multe localități, cum ar fi: Focșani, Odobești, Jariștea (unde este și sediul), Mărășești și Cosmești, ajungând în momentul de față să dețină 11 astfel de magazine de panificație, dar și de patiserie. În plus, pe lângă aceste 11 magazine proprii, societatea a încheiat de-a lungul timpului contracte de colaborare si pentru deservirea altor magazine alimentare din localitățile apropiate.

Bineînțeles că, odată cu trecerea timpului, au mai apărut si alte fabrici de panificație, cum ar fi MADELPAN S.R.L. (înființată în anul 2000, dar care totuși nu a rezistat pe piață, acum fiind inactivă) cu sediul tot în Jariștea și CUPTORUL DE AUR din Focșani (fabrică activă și în prezent). Astfel, în condițiile apariției concurenței, dar și din dorința de a aduce puțin dulce in casele clienților, MORIPAN a căutat noi soluții pentru dezvoltarea afacerii și astfel în anul 2004 a inaugurat secția de patiserie, iar în anul 2015 a investit în achiziția de instalații de maiele, ceea ce a permis introducerea maielei naturale în compoziția produselor de panificație.

Relația cu cei pe care îi deservește societatea (consumatorii) s-a bazat întotdeauna pe respect față de clienți, calitate și siguranță a produselor comercializate și respectarea tradițiilor străvechi, fapt care a dus la aprecierea societății de către consumatorii ei și astfel obținând diverse titluri onorabile în cadrul Camerei de comerț, industrie și agricultură din Vrancea.

Preview document

Mediul ambiant al societății Moripan Alex SRL - Pagina 1
Mediul ambiant al societății Moripan Alex SRL - Pagina 2
Mediul ambiant al societății Moripan Alex SRL - Pagina 3
Mediul ambiant al societății Moripan Alex SRL - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Mediul ambiant al societatii Moripan Alex SRL.docx

Ai nevoie de altceva?