Proiect comportament organizațional - District 9

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3078
Mărime: 520.22KB (arhivat)
Publicat de: Iulian Savu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Clipa
Proiectul a fost prezentat la FEAA Iasi 2009.

Extras din referat

District 9" este povestea unor extraterestri care au aterizat pe Pamant cu 20 de ani in urma, fiind ultimii supravietuitori ai rasei lor. Pamantenii au asteptat atacuri ostile din partea acestora sau decoperiri in domeniul tehnologic, insa nimic deosebit nu s-a intamplat si prin urmare, extraterestrii au fost sechestrati de catre autoritatile din Africa de Sud intr-un spatiu izolat asemanator unei tabere de concentrare numit Districtul 9.

Dupa 20 de ani conflictele cu oamenii au devenit insuportabile pentru locuitorii periferiei Johannesburg-ului care au cerut remedierea situatiei de catre autoritati. Acestea au hotarat mutarea lor intr-o alta locatie la 200 km de oras, prin intermediul MNU( Multinational United). Adevaratul motiv al acestei actiuni este confiscarea si utilizarea armelor si tehnologieii extraterestre. Persoana care a fost insarcinata de instiintarea extraterestilor privind mutarea este Wikus van Der Merve. In timpul operatiunii apar diferite probleme si conflicte intre extraterestri si fortele de ordine. In timpul unei perchezitii Wikus este contaminat cu un lichid biochimic extraterestru. Contaminarea duce la transformarea lui Wikus din om in extraterestru. MNU incearca sa il foloseasca pentru activarea si utilizarea armelor extraterestre ce nu puteau fi activate decat cu ADN extraterestru. Acesta se opune procedurii si devine “cel mai vanat om de pe pamant”. Fiindca transformarea lui fizica era din ce in ce mai vizibila el nu mai poate locui intre oameni si se refugiaza in District 9. Aici se asociaza cu extraterestrul Christopher care ii spune ca il poate ajuta sa revina la forma umana daca ajung pe nava mama. Dupa lupte cu soldatii MNU Christopher reuseste sa ajunga pe nava mama si spre dezamagirea lui Wikus nu poate fi vindecat mai devreme de 3 ani, moment in care Christopher trebuie sa se intoarca pe pamant pentru acest lucru si pentru a-si recupera semenii.

Finalul filmului il surprinde pe Wikus transformat complet din punct de vedere fizic dar pastrandu-si conditia umana.

Individ

Individul este o componenta centrala a comportamentului organizational si o parte necesara a oricarei situatii comportamentale, fie ca actioneaza individual sau ca o parte a unui grup, ca raspuns la asteptarile organizatiei, sau ca rezulat al influentelor mediului.

La inceput Wikus actioneaza ca parte a grupului din Departamentul de Relatii Extraterestre ca raspuns la asteptarile organizatiei. El isi indeplinea sarcinile de serviciu cu responsabilitate fara a lua in calcul propriile valori. Spre sfarsit acesta actioneaza individual dupa propriile valori, ca rezulatat al influentelor mediului si anume transformarea sa in extraterestru.

Personalitatea reprezinta profilul general sau combinatia de caracteristici care cuprind natura unica a unei personae si care influenteaza modul in care acea persoana reactioneaza si interactioneaza cu altii.

Wikus este un tip practic, orientat spre rezultate, este increzator in sansele sale de a-si indeplini misiunea, lucreaza bine in echipa, perseverent, atent la reguli, natural, sincer si naiv.

Valorile sunt definite ca preferinte clare privind actiuni potrivite sau efecte. Wikus are valori care se vor schimba pe parcursul intregii actiuni dar si valori care raman neschimbate. Daca la inceputul actiunii era mai important locul pe care il ocupa in ierarhia din MNU, recunoasterea sociala si loialitatea fata de organizatie spre sfarsitul filmului singurul lucru care il intereseaza este sa fie din nou alaturi de familia lui.

Atitudinea reprezinta predispozitia de a raspunde intr-un mod pozitiv sau negativ la ceva sau cineva intr-un anumit context. Initial avea o atitudine ofensiva fata de extraterestri si o atitudine pozitiva fata de actiunile MNU dar spre final isi schimba total atitudinea atat fata de MNU cat si fata de extraterestri. Daca la inceput era de accord cu impuscarea extraterestilor in cele din urma trece de partea acestora si il ajuta pe Christopher sa plece acasa.

Wikus situeaza munca printre interesele centrale ale vietii si tinde sa se identifice cu aceasta.

Grupul

Grupul poate fi definit ca o “colectie de doi sau mai multi oameni care muncesc impreuna regulat pentru a atinge obiective comune”.

Wikus van Der Merve face parte din Departamentul de Relatii Extraterestre Este ales liderul grupului insarcinat cu instiintarea extraterestrilor privind evacuarea lor din Districtul 9 intr-o alta locatie. Grupul satisface nevoia de securitate a lui Wikus, precum si sprijin in situatiile delicate. Membrii grupului dezvolta sentimente de respect reciproc, armonie si incredere, care duc la cresterea coeziunii grupului. In momentul infectarii cu acid dezoxiribonucleic (ADN) extraterestru membrii grupului incearca sa il ajute

Organizatia

Organizatia este un ansamblu de resurse umane, materiale, financiare si informationale, reunite si functionand in vederea realizarii unui scop.

Organizatie foarte bine dezvoltata cu sediul in Johannesburg – Africa de Sud cu un numar mare de angajati, cu o cantitate de echipament si tehnologie dezvoltata in producerea si utilizarea armamentului in interesul natiunilor unite in organiatie.

Scopul MNU este creearea, dezvoltarea si descoperirea de noi tehnologii in industria armamentului in interesul organizatiilor guvernamentale participante.

Misiunea MNU este mentinerea pacii dintre extraterestri si oameni. Pentru indeplinirea acesteia, oraganizatia adopta o serie de strategii. Primul pas spre indeplinirea misiunii lor a fost eliberearea extraterestilor de pe nava mama si “cazarea” lor in zona de sub nava la marginea Johannesburg-ului. Zona a fost ingradita si militarizata intens. Timp de douazeci de ani de convietuire mai mult sau mai putin pasnica MNU decide mutarea extraterestrilor intr-o zona mai restransa aflata la 200 km de Johannesburg.

MNU incearca sa mute extraterestii din motive umanitare dar obiectivul primordial a fost de la inceput armele extraterestilor. Ei si-au inchipuit ca pot lua armele extraterestilor, care contineau o tehnologie mult mai avansata fata de a noastra si sa le foloseasca dar nu a fost asa. Au descoperit ca tehnologia lor este bazata pe tehnologie biologica si interactiveaza exclusiv cu AND-ul extraterestru si nu functioneaza la oameni.

Cultura organizationala reprezinta acele credinte impartasite de membrii organizatiei despre cum trebuie facute lucrurile si ceea ce este important prin climatul pe care il creeaza. Climatul din cadrul MNU este unul de cooperare. Principalele caracteristici prin care se individualizeaza cultura organizationala a MNU sunt:

Preview document

Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 1
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 2
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 3
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 4
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 5
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 6
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 7
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 8
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 9
Proiect comportament organizațional - District 9 - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect Comportament Organizational - District 9.doc

Ai nevoie de altceva?