Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2782
Mărime: 17.59KB (arhivat)
Publicat de: Bebe Anton
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Protocolul in afaceri – arma de care va puteti folosi pt a va impune punctual de vedere, pt a manipula un adversar sau un partener de afaceri, sau pt a reusi in cariera. Nu veti avea succes numai imbracandu-va si vorbind frumos, dar va sporiti mult sansele daca invatati si urmati regulile etichetei zi de zi.

Aceasta carte trateaza cele mai importante aspecte pe care un om de afaceri ar trebui sa le aiba in vedere, structurate in capitole foarte bine evidentiate si concise:

1.cele 6 principii de baza ale bunelor maniere in afaceri: politetea (daca stiti sa spuneti ce trebuie la momentul potrivit, sunteti politicosi si amabili, atunci succesul va apartine); punctualitatea (considerate un punct in plus pt oricine. Orice fel de intarziere cere si o explicatie, iar acest lucru va poate pune intr-o lumina proasta); discretia ( inseamna ca trebuie sa pastrati numai pt dvs informatiile de natura personala sau cele de afaceri legate de compania pt care lucrati); amabilitatea ( fata de ceilalti trebuie sa se extinda si dincolo de clienti, catre colegi, superiori, subordonati); imbracamintea/infatisarea ( o infatisare ingrijita ajuta intotdeauna, pt ca ceea ce conteaza este prima impresie. Important e sa va potriviti cu mediul de la firma la care lucrati si cu pozitia ierarhica pe care o ocupati); limbaj adecvat (scris/oral, e extrem de important si va ajuta sa faceti o prima impresie cat mai buna. Cu cat vorbiti/scrieti mai ingrijit si mai politicos, cu atat impresia pe care o veti face clientilor/viitorilor angajatori va fi mai placuta).

2.Mijloacele de com (cum putem folosi mai bine si mai eficient msg vocala, robotul telefonic, tel cu difuzor, e-mailul, internetul, faxul, videoconferintele, etc.).

3.Cum sa incepem fiecare zi de munca? (cautati sa va treziti in fiecare zi cu un zambet pe fata; daca nu exista, straduiti-va, pt ca o atitudine pozitiva va ajuta sa avansati mai usor in cariera. Oamenii incruntati, pesimistii sunt in cele din urma marginalizati si eliminate).

4.Cum sa scapam de obiceiul de a intarzia? (prima data, trebuie sa descoperiti cauzele intarzierii si frecventa lor. Pt a scapa de aceste intarzieri neplacute, incercati sa va planificati totul din timp si pt orice activitate, sa va alocati ceva mai mult timp decat de obicei, pt a evita orice neplacere).

5.bunele maniere la mesele de afaceri ( combinatia afaceri-mancare va poate ajuta sa avansati mult mai repede si mai usor in cariera, daca stiti sa imbinati totul armonios. Micul dejun de afaceri – momentul cel mai bun pt cei care lucreaza in timpul zilei; pranzul de afaceri – cel mai potrivit pt o intalnire dintre un barbat si o femeie care fac afaceri; cina de afaceri – mult mai formala , formalitatile se extend din primul moment, chiar de la modul in care sunt facute invitatiile. Reguli de baza din timpul unei mese de afaceri : puneti servetul in poala / ca pe o babetica doar daca serviti langusta; incepeti sa mancati dinspre exterior spre interior; furculita in stanga, iar cutitul/lingura in dreapta; puneti furculita jos intre 2 imbucaturi; pt a arata ca ati terminat de mancat, puneti tacamurile pe farfurie, in sensul acelor de ceasornic, in pozitia 4 fara 10; nu va intindeti peste masa dupa obiectele de care aveti nevoie, cereti-le; nu folositi scobitorile la masa; nu vorbiti cu mancarea in gura. Incetati sa incheiati afacerea pana sa ajungeti la cafea si desert. Alegerea restaurantului trebuie sa fie o chestiune de curtoazie si consideratie si trebuie sa reflecte cel mai bine statutul oamenilor cu care va intalniti. La o cina de afaceri la care participa si partenerii de viata, e preferabil ca sotii si sotiile sa fie despartiti, pt a putea conversa cu alte cupluri. Eticheta spune ca nota de plata trebuie achitata de cel care a initiat intalnirea sau de cel cu statut mai mare).

6.Divertismentul in afaceri (fie ca e vorba de sarbatorirea unei promovari, a unui premiu, incheierea unei afaceri sau al unui proiect, trebuie sa va supravegheati cu cea mai mare atentie comportamentul. Bunele maniere si eticheta se aplica se aplica mai ales atunci cand evenimentul la care participati pare lipsit de formalism. In mod ironic, ar putea fi chiar mai important sa fiti atenti la tot ce spuneti in aceste situatii pseudo-sociale , unde poate ati fi tentati sa lasati garda jos. Expertii au considerat ca asezarea la masa este cel mai dificil aspect al planificarii unui astfel de eveniment, care poate face diferenta dintre succesul si esecul unui astfel de eveniment. Aceeasi experti sugereaza ca cel mai potrivit moment pt a pleca de la eveniment este la o ora dupa servirea cafelei).

Preview document

Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham - Pagina 1
Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham - Pagina 2
Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham - Pagina 3
Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham - Pagina 4
Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham - Pagina 5
Recenzie, Manipularea în afaceri - Sandra Lee, George Grisham - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Recenzie, Manipularea in Afaceri - Sandra Lee, George Grisham.doc

Te-ar putea interesa și

Manipularea în afaceri - George Grisham, Sandra Lee - recenzie

Cuvant inainte: Poate ca multa lume se intreaba de ce, in aceasta epoca a rapiditatii, mai avem nevoie de bune maniere, cand este preferata...

Ai nevoie de altceva?