Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 1589
Mărime: 110.08KB (arhivat)
Publicat de: Gelu Dobrin
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1.Descrierea firmei:

Infiintata in anul 2000 in Ploiesti compania Urban Electric are ca principal obiect de activitate executia de lucrari de instalatii electrice pentru constructii civile si industriale.

Compania dispune de personal calificat, structurat pe departamente, fiecare indeplinind sarcinile corespunzatoare pentru fiecare etapa a proiectelor in desfasurare.

Departamentul proiectare are in componenta ingineri proiectanti si arhitecti cu experienta care preiau proiecte in faza de conceptie, oferind clientilor cele mai bune solutii pentru dezvoltare in comformitate cu normele legislatiei romanesti in vigoare.

Departamentul electric are in componenta ingineri (sefi santier), maistrii, sefi echipa si electricieni care se ocupa de fazele de executie ale poiectelor respectand sistemul de management al calitatii ISO 9001 : 2000

Departamentul aprovizionare are ca scop mentinerea standardelor ridicate ale companiei in folosirea echipamentelor si materialelor cele mai performante si de cea mai buna calitate pentru satisfacerea dorintelor clientilor.

Departamentul oferte-contractare are in componenta o echipa de specialisti in pregatirea, planificarea, ofertarea, contractarea, derularea si controlul calitatii lucrarilor in vederea indeplinirii cerintelor clientilor.

De asemenea, pentru buna desfasurare a lucrarilor, compania dispune de un specialist autorizat de Ministerul Lucrarilor Publice si Teritoriale. Rezultatele activitatii companiei Urban Electric pot fi remarcate intr-o serie de sedii ale unor institutii aparute in peisajul economiei romanesti.

ORGANIGRAMA S.C. URBAN ELECTRIC S.R.L.

Urban Electric este o societate cu activitati complexe, care necesita o analiza amanuntita a operatiunilor, de o evidenta stricta si deci de o baza de date si suport informatic adecvat. In acest sens, persoana care se ocupa de aceasta parte a intreprinderii este inginerul programator care creeaza atat infrastructura retelei si achizitia aparaturii hardware, cat si dotarea cu instrumente soft.

2. Analiza resurselor hardware si software:

2.1. Resurse hardware:

Firma are o retea de 13 computere, conectate la internet si o securitate eficienta pentru retea pentru a putea fi protejata impotriva spionajului economic. Pentru aceasta se gasesc elemente de interconectare specifice (switchuri, routere), cablu, si statii de lucru.

Configurarea statiilor si a elementelor de interconectare se face utilizand adrese private in cadrul retelei, si o adresa publica furnizata de ISP (furnizorul de servicii internet) pentru iesirea in internet.

Aplicatiile care ruleaza in retea sunt compatibile cu sistemul de operare Windows XP Professional Edition, ele fiind in mare masura aplicatii de gestiune a bazelor de date, aplicatii de contabilitate (necesare departamentului Financiar – Contabil), aplicatii de gestiune si management (necesare departamentului de Management).

Configuraţiile computerelor repartizate pe departamente în funcţie de cerinţele acestora se prezintă astfel:

Preview document

Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 1
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 2
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 3
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 4
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 5
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 6
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 7
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 8
Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Informatic al Companiei - SC Urban Electric SRL.doc

Ai nevoie de altceva?