Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2604
Mărime: 141.18KB (arhivat)
Publicat de: Agnos Oancea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Corodeanu

Extras din referat

Introducere

In firmele din România se înregistrează spectaculoase schimbări, realizându-se in ce in ce mai multe presiuni asupra angajatului. Trebuie sa se ia in calcul toţi parametri de transformare psihica ce pot apărea in timpul schimbării, adoptarea unor decizii in timp si corecte. Nu există o interacţiune pozitivă între angajaţi dacă nu se reuşeşte o înţelegere, o concordanţă a ideilor, a principiilor asupra muncii pe care o vor întreprinde. Succesul se atinge doar printr-o dezvoltare organizatională în conformitate cu valorile spirituale ale societăţii în care îşi desfăşoară activitatea.

Dar păstrarea unor bune relatii se găseşte in detrimentul managerului, ce coordonează si ia decizia finala, dar trebuie sa-si cunoască foarte bine angajaţii, sa lucreze in echipa si pentru echipa.

De ce sunt necesare schimbările?...pentru performanta, trebuie descoperite eventualele carente ale salariatului, si micşorata starea de căutare a mijloacelor pentru a se adopta schimbări. Aspecte problematice in prezent din cadrul organizaţiilor ar fi: motivaţie, satisfacţie in munca, cultura, implicare in munca, leadership, stres organizaţional, etc. Unele din cele mai astringente schimbări sunt in cazul stresului organizaţional, din acest motiv am ales acest caz îngrijorător si am propus un plan de schimbare in proiectul nostru.

Prezentarea organizaţiei

Descrierea si obiectul de activitate

Firma SC.PHARMAVET.SRL a fost înfiinţata in anul 1993 cu capital integral romanesc privat. In anul 1996, societatea isi modifica acţionariatul si desemnează ca obiect de activitate cel de producţie si distribuţie de medicamente veterinare.

In următorii ani, PHARMAVET se dezvolta de la nivelul unui laborator farmaceutic la nivelul unei companii producătoare care are înregistrate in România 46 tipuri de medicamente de uz veterinar si premixuri . Compania produce si distribuie antibiotice, chimioterapice, antiparazitare interne si externe, raticide, insecticide, dezinfectante, produse de igiena si accesorii pentru animale de companie, produse pe baza de extracte din plante si polivitamine.

In scopul obţinerii de produse competitive, compania acorda o atenţie deosebita menţinerii calităţii produselor sale, fiind implicata intr-un amplu proces de restructurare care va permite atingerea in anii următori a parametrilor standardelor internaţionale de calitate pentru produse medicamentoase. Printre partenerii internaţionali se număra:

- Distribuitor autorizat Novartis

- Unic distribuitor si reprezentant Ascor Chimici Italia

- Unic distribuitor si reprezentant Farmavet Chisinau

- Distribuitor autorizat Vetoquinol Franta.

Structura organizatorica

Pharmavet are o reţea de distribuţie proprie cu depozite zonale, operaţionale in marile oraşe ale tarii. Fiind o organizaţie cu doar 110 de salariaţi structura organizatorica este una funcţionala, in care activităţile “cheie” sunt bine definite. Riscurile unei astfel de structuri ţin de tendinţa managerilor de a-si dezvolta propriul domeniu specific profesiei, aceştia subevaluează rolul celorlalte domenii si nu comunica îndeajuns cu ceilalţi manageri existând riscul apariţiei de conflicte. O echipa tânăra de vânzări si o flota de transport care permite sa atingă cele mai îndepărtate zone ale tarii, compania Pharmavet continua tradiţia de buna colaborare cu o serie de parteneri locali al căror număr creste de la un an la altul. Vorbim de o activitate de productie si cercetare, una de distributie (inclusiv promovarea produselor) , una de control si o activitate financiar contabila. Are insa si o serie de avantaje deoarece permite centralizarea controlului strategic al rezultatelor, desemneaza activitatile cheie ca departamente functionale, este eficienta in activitatile rutiniere si grad mare de repetare, simplifica procesul de recrutare, perfectionare si conducere a personalului din fiecare compartiment. Ca dezavantaje aceasta structura favorizeaza centralizarea excesiva, poate duce la conflicte si rivalitati intre functii.

Obiectivele firmei

Pentru anul 2007 firma isi propune lanasarea unui nou sortiment de medicamente si furaje pentru pasările de curte, urmarind astfel sa castige 6% din procentul de pe piata chiar la procentul de 30% .

De asemenea urmăreşte ca cifra de afaceri sa crească de la 465.332 RON (cat este in momentul actual in 2006) la 667.245 RON in 2007 .Aceasta se va realiza atat in urma lansarii noilor sortimente de medicamente si furaje , cat si in urma maririi distributiei numerice prin marirea numarului de sedii secundare. In perioada urmatoare se vor achizitiona utilaje si echipamente necesare pentru inlocuirea partiala sau totala acelor cu un grad avansat de uzura fizica si se vor incheia si alte contracte de colaborare pentru export cu parteneri din Ungaria , valoarea contractelor crescand de la 16.700 (euro) la 38.000(euro) cat a fost in 2006.

Preview document

Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 1
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 2
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 3
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 4
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 5
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 6
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 7
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 8
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 9
Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Stresul la Servici - SC PharmaVet SRL.doc

Ai nevoie de altceva?