Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5623
Mărime: 37.21KB (arhivat)
Publicat de: Janeta Gheorghiță
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Talmaciu

Extras din referat

Acest studiu de caz este unul dintre seriile produse de întreprinderea Ireland pentru a satisface nevoia în profunzime pentru cazurile relevante de afacere electronică, pentru nevoile de bază ale clientului nostru, dintre care majoritatea sunt pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), în industria prelucrătoare sau de servicii comercializate la nivel internaţional.

Noi, în întreprinderea Ireland sperăm că studiile de caz nu ilustrează numai relevanţa de afacere electronică a intreprinderilor tradiţionale irlandeze, ci, de asemenea, scoate în evidenţă problemele şi capcanele companiilor cu experienţă şi soluţiile care le-au adoptat pentru a depăşi aceste probleme.

Aceste studii de caz sunt doar una dintre o serie de resurse a afacerii electronice furnizate de intrpinderea Ireland. Multe dintre alte resurse pot fi accesate prin intermediul paginii noastre web www.enterprise-ireland.com/ebusiness.

Aici puteţi accesa mai multe cazuri, "Cum să ghidezi o afacere electronica şi subiecte conexe, detalii despre soluţiile furnizorilor, acces gratuit la afacerea noastra electronica, la discuţiile de pe forum, la ghidul de evenimente de afaceri electronice şi link-uri pentru rapoarte interesante, etc.

Dorim să mulţumim companiilor participante pentru cooperarea lor în pregătirea

şi publicarea acestor studii de caz.

Multe dintre studiile de caz sunt despre participanţii la Iniţiativa de Accelerare a fondului de afacere electrnica, în care subvenţii de € 12.7 milioane au fost puse la dispoziţia celor 102 companii irlandeze pentru a încuraja implementarea rapidă a proiectelor semnificative de afaceri electronice. Finanţarea pentru aceste subvenţii şi aceste studii de caz au fost furnizate de întreprinderea irlandeză prin "Fundaţia pentru o Societate informaţională", care a fost stabilită de Guvern la progresul obiectivelor Planului de acţiune al Guvernului pentru Societatea Informaţională.

1. Priviri de ansamblu

Portul Waterford pe bază de logistică a controlului calităţii (www.qclogistics.ie) este o logistică a lanţului de aprovizionare şi management a companiei, responsabil de gestionarea stocurilor şi livrarea de produse pentru un număr de clienţi din sectorul farmaceutic.

Prin externalizarea serviciilor care nu sunt neapărat necesare companiei (cum ar fi managementul stocurilor, livrare şi transportul martim în momentul stabilit, de exemplu), clientul primeşte un nivel mai ridicat de serviciu, decât dacă ar face acest lucru prin gestionare internă. "Le permitem companiilor să facă ceea ce fac ei cel mai bine şi ne uităm după aspectele periferice", a comentat George Banks, director de operaţiuni la logistica de control al calităţii.

Clienţii de încredere a firmei de Control al calităţii se pot uita după volumuri mari de stoc şi să se asigure că stocul este pe linii de producţie exact la timp (în cazul în care stocul nu ajunge şi o linie de producţie este oprită, ar putea costa sume considerabile de bani). Dimpotrivă, deţinerea şi gestionarea de date a clientului este o altă problemă - există întotdeauna o teamă de străini,care intra în sistem.

Departamentele de control al calităţii în clienţii al firmei, au fost de multe ori cei care au luat decizii asupra furnizorilor (şi cu privire la sistemele de funcţionare în cadrul acestor furnizori). În cele din urmă, produsul de control al calitatii a fost responsabil pentru a fi consumat de către fiinţele umane.

În scopul de a combate acest lucru, oferă un nivel mai bun de servicii clienţilor săi şi, în acelaşi timp, pentru a îmbunătăţi eficienţa în depozit, controlul calităţii a vrut să implementeze un nou sistem de control al stocurilor. Noul sistem a fost parţial finanţat cu o subvenţie de la Fondul de accelerare a afacerii electronice a Intrepdrinderii Ireland.

Una dintre principalele provocări a fost de a integra sistemul de control al calităţii, cu sisteme de clienţi. Trei clienţi au avut legături directe (de exemplu, PC-uri independente), din firma de control al calitatii în sistemele lor de stocare proprii (Prisim, JD Edwards, sau SAP, de exemplu) şi personalul de control al calităţii au fost instruiţi să folosească software-ul. Deşi această soluţie le ofera posibilitatea clientilor de a ştie exact ceea ce au în stoc, de asemenea, controlul calităţii trebuie să realizeze o serie de sisteme şi să se asigure ca personalul este instruit în utilizarea acestor sisteme. Acest lucru a fost determinat în primul rând de cerinţele clienţilor pentru securitate foarte mare.

Procesul de Control a calităţii are nevoie de un sistem care în viitor, ar putea fi integrat cu aceste sisteme client pentru a oferi o interfaţă simplă pentru utilizarea în depozit. Toate datele vor fi introduse într-un singur sistem şi datele vor fi transferate între procesul de control a calităţii şi clienţii săi.

Alte cerinţe care sunt incluse:

1. Capacitatea de a gestiona stocurile in depozit

2. Furnizarea de trasabilitate

3. Ar trebuit să fie uşor de utilizat

4. Ar trebuit să sprijine integrarea cu alte sisteme

5. Suport pentru coduri de bare

6. Securitate mare.

Soluţia pe care a ales-o Logistica controlului calităţii pentru a îndeplini aceste cerinţe a fost IonData Lite, un sistem de urmărire a datelor, proiectat de către Dun Laoghaire, pe bază de tehnologii Ion (www.ion.ie). Software-ul combină un PC (care este un stoc de baze se date) şi un scanner portabil. IonData Lite oferă funcţionalităţi care ar putea fi colectate în cadrul a patru categorii principale:

• primire marfa

• Mutarea şi punerea deoparte a bunurilor

• Proiecte de legi şi de transport maritim

• Bursa de Valori de verificare

În plus, şi cel mai important, a fost funcţionalitatea de raportare a software-ului. Rapoartele au fost produse o dată pe săptămână, într-o dimineaţă de vineri (în format Adobe Acrobat -. Pdf) şi postate pe un server comun în cadrul organizaţiei. Echipa de management a avut posibilitatea de a vizualiza rapoartele în timpul lor liber. Rapoartele au fost, de asemenea, distribuite clienţilor în funcţie de necesităţi.

În plus faţă de sistemul IonData, Logistica de control al calitatii a rulat, de asemenea, un "terminal" pentru fiecare dintre cei trei clienţi. Aceste trei terminale a permis personalului din depozit să stabilească legături directe cu baza de date a stocului pentru fiecare dintre aceşti clienţi.

Preview document

Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 1
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 2
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 3
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 4
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 5
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 6
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 7
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 8
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 9
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 10
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 11
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 12
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 13
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 14
Studiu de Caz despre Afacerea Electronică a Controlului Calității Ireland - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz despre Afacerea Electronica a Controlului Calitatii Ireland.docx

Ai nevoie de altceva?