Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3018
Mărime: 19.56KB (arhivat)
Publicat de: Anghel-Pavel Olariu
Puncte necesare: 5
UNIVERSITATEA ”LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE Centrul teritorial Sibiu

Extras din referat

1. INTRODUCERE

Mediul de afaceri evoluează continuu. În vânzări, schimbarea şi adaptarea este tendinţa firească: reţelele de distribuţie şi de vânzare se specializează, tehnicile comerciale şi de informare, de comunicare, de negociere devin tot mai eficace, vânzătorii sunt tot mai mult preocupaţi de satisfacerea deplină a clienţilor, de aceea este necesară cunoaşterea evaluării economice şi financiare a firmei, abordarea problematicii preţurilor atât din perspectivă microeconomică cât şi din perspectivă macroeconomică, analizând mecanismul de determinare a preţurilor prin confruntarea cererii şi ofertei la nivelul pieţei.

Am ales această tema de proict deoarece îmi desfăşor activitatea la S.C.TRIUMPH IMEX S.R.L., firmă care se ocupă cu comerţul cu ridicata şi distribuţie de produse nealimentare şi pentru a înţelege că într-o economie concurenţială, unde clienţii potenţiali beneficiază de multe oferte, simpla desfăşurare a activităţilor după principiile pieţei nu garantează menţinerea unui avantaj competitiv de durată, astfel, clienţii trebuie să fie convinşi că oferta propusă de societatea respectivă reprezintă alegerea cea mai bună. În acest sens, se pune accentul, din ce în ce mai mult, pe modul de formare a preţului, acesta poate să fie cât mai mic, să îndeplinească toate condiţiile cerute.

Formarea preţurilor în economia de piaţă şi, implicit, exercitarea rolului pe care sistemul preţurilor îl are în acest tip de organizare a economiei sunt determinate de structura de piaţă. Tipurile şi formele de piaţă sunt consecinţa tipurilor şi formelor de concurenţă.

Societatea comercială TRIUMPH IMEX S.R.L. îşi fixează preţurile folosind metoda adaosului, care este o metoda simplă de calcul şi are la bază teoria obiectivă asupra preţului.

2. STUDIU DE CAZ: SOCIETATEA COMERCIALĂ

TRIUMPH IMEX S.R.L

2.1 Istoricul firmei

S.C. TRIUMPH IMEX SRL este una dintre micile firme înfiinţate din dorinţa de a face ceva bun pentru piaţa locală, de care acţionarul să fie mândru, şi să se ridice în mod cinstit la standarde cât mai înalte. Încet, încet, societatea mică la început a ajuns să fie una din firmele cu renume pe piaţa locală, urmând odată cu trecerea anilor să aibă un cuvânt de spus pe piaţa transilvăneană şi nu numai.

S.C. TRIUMPH IMEX S.R.L. a luat fiinţă în anul 1994 ca „afacere de familie” având în primă fază trei asociaţi şi ca obiect de activitate, comercializa într-un magazinel situat în Sibiu pe strada Faurului nr.13, produse nealimentare, adică: suveniruri, marfă electro-casnică de import, inclusiv îmbrăcăminte.

Ca urmare a dorinţei de a obţine profit, acţionarii au făcut un „studiu de piaţă” mai puţin elevat în perioada anului 1998, şi au schimbat activitatea societăţii din comerţ cu amănuntul în comerţ cu ridica cu produse de papetărie, birotică, consumabile şi jucării. Alegerea a fost una inspirată pentru acţionari dacă privim linia ascendentă pe care societatea a urmat-o în urma acestei alegeri.

De la magazinaşul cu care s-a început activitatea, a urmat deschiderea unui stand în Euromarket Sibiu (sfârşitul anului 1999) care, din păcate, a fost distrus într-un incendiu alături de celelate standuri în anul 2002, apoi, societatea a deschis un depozit en-gross în Sibiu, str. Plugarilor, sediu în care societatea s-a dezvoltat dublându-şi numărul de angajaţi.

Fiindcă firma mergea bine, spaţiul a devenit prea mic şi în anul 2004 s-a închiriat un spaţiu de depozitare şi birouri, mult mai mare, în Sibiu pe Calea Turnişorului la nr. 32A. Într-un an, nici acesta nu a mai fost suficient, şi s-a mai închiriat un depozit în Sibiu, pe str. Podului. Aceste spaţii care au fost considerate „mult mai mari” au devenit şi ele insuficiente. Aşadar, în anul 2008, s-a mai închiriat încă un depozit şi conducerea a luat hotărârea construirii propriului sediu. Fapt care a şi fost pus în practică, astfel că în prezent sediul firmei se afla pe strada Măgheranului numărul 44.

V-am prezentat extinderea societăţii pe plan local, dar societatea s-a extins foarte tare şi în afara graniţelor judeţului Sibiu. În anul 2004 s-a deschis primul sediu la Târgul Mureş, urmând în anul 2005 Râmnicu Vâlcea şi finalizând în anul 2006 cu Baia Mare.

Totuşi, deschiderea filialelor nu a descentralizat conducerea, frâiele rămânând totuşi în mâinile Administratorului care în anul 2004 a devenit unic acţionar prin cumpărarea acţiunilor de la ceilalţi doi acţionari. Chiar dacă s-au făcut mişcări de capital, societatea a rămas în continuare:

-cu forma juridică de constituire: S.R.L.

-natura capitalului: românesc

-tipul activităţii: comerţ cu ridicata şi distribuţie de produse nealimentare în special papetărie, birotică, consumabile şi jucării;

2.2 Obiectul de activitate al firmei

Pentru început orice firmă este obligată să definească obiectivele pe

care le urmăreşte, să ştie clar ceea ce doreşte să fabrice şi ce produse să desfacă pe pieţele internă şi externă şi să înţeleagă rolul fundamental al determinării preţurilor în această activitate.

Obiectivele cu privire la determinarea preţurilor au o legătură strânsă cu obiectivele fixate prin politica de marketing şi ele trebuie stabilite în prealabil şi nu doar când se primesc cereri de ofertă.

Preview document

Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 1
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 2
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 3
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 4
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 5
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 6
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 7
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 8
Studiu de Caz în Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz in Cadrul Companiei SC Triumph Imex SRL.doc

Ai nevoie de altceva?