Analiza gradului de internaționalizare - Samsung

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2741
Mărime: 41.17KB (arhivat)
Publicat de: Tamara Buzatu
Puncte necesare: 7
Universitatea din Pitești Facultatea de Științe Economice

Cuprins

  1. Cap.1. Prezentarea companiei 3
  2. 1.1 Denumirea companiei 3
  3. 1.2. Piața de origine 3
  4. 1.3. Industria/industriile in care opereaza compania 3
  5. 1.4. Aspecte importante privind organizarea companiei 4
  6. 1.5. Compania pe pieța externă 4
  7. Cap. 2. Analiza gradului de internationalizare 6
  8. 2.1. Calcularea indicatorilor necesari pentru analiza gradului de internaționalizare al companiei 6
  9. 2.2. Compararea indicelui de transnationalitate al firmelor concurente cu cel al companiei Samsung 7
  10. 2.3. Dinamica internaționalizării 7
  11. 2.4. Compararea indicelui de transnaționalitate al companiei cu indicele de transnaționalitate mediu 8
  12. Cap.3 Compania Samsung Electronics pe piaţa din România 9
  13. Bibliografie 10

Extras din referat

Cap.1. Prezentarea companiei

1.1 Denumirea companiei : Samsung Electronics Co., Ltd.

1.2. Piața de origine :

Samsung înseamnă trei stele în coreană. Lee Byung-Chull a fondat Samsung în 1938 începând cu o mică societate comercială, cu 40 de angajați, localizată în Seul. Compania a prosperat până în perioada invaziei comuniste din 1950, ce a adus numeroase prejudicii fondatorului său. Acesta a fost forțat să plece și să ia totul de la capăt în Suwon în anul 1951. În doar un an de zile, valoarea companiei a crescut de douăzeci de ori. În 1953, Lee a deschis o rafinărie de zahăr – prima instalație de fabricație din Coreea de Sud, de după Războiul Corean. Compania a prosperat sub conducerea lui Lee, al cărui scop a fost ca Samsung să fie lider de piață în fiecare industrie în care activa (Samsung Elecronics). Compania a început să se extindă și în domeniul serviciilor, precum asigurări, giranți și la începutul anilor ’70, Lee a împrumutat bani de la companii străine pentru a se lansa în industria de comunicare în masă prin stații radio și de televiziune (Samsung Electronics). Regimul lui Park Chung-Hee, președintele sud-corean din anii ’60 și ’70 a ajutat Samsung Electronics și multe alte firme coreene. Park a conferit o mare importanță dezvoltării economice și a susținut companiile mari, profitabile, protejându-le de competiție și ajutându-le din punct de vedere financiar. Guvernul său a interzis mai multor companii externe să-și vândă produsele electronice în Coreea de Sud. Pentru a compensa lipsa de expertiză tehnologică din Coreea de Sud, guvernul sud-corean a solicitat furnizori străini de echipament de telecomunicații care să ofere tehnologie avansată de semiconductor în schimbul permiterii accesului la piața coreană (Samsung Elecronics). Acest lucru a ajutat enorm compania Samsung în încercarea sa de a crea primele cipuri coreene de memorie pentru accesare rapidă. Mai mult, deși Samsung Electronics putea investi în companii din afara țării, investitorilor străini le era interzis să cumpere acțiuni Samsung (Samsung Electronics). Samsung a prosperat semnificativ pe piața internă.

1.3. Industria/industriile in care opereaza compania:

Samsung Electronics este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări de aproximativ 116,7 miliarde USD în anul 2009, conform Agerpres. Compania are aproximativ 188.000 de angajați în 185 de birouri din 65 de țări, fiind alcătuită din opt divizii principale de afaceri - Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor si LCD. Recunoscut ca unul din brandurile cu cea mai rapidă dezvoltare în lume, Samsung Electronics este lider în productia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile şi televizoare TFT-LCD.

1.4. Aspecte importante privind organizarea companiei:

Mai târziu, Grupul Samsung s-a divizat în mai multe ramuri, precum Samsung Elecron Devices Co., Samsung Elecro-Mechanics Co., Samsung Corning Co. și Samsung Semiconductor & Telecommunications Co., toate fiind grupate sub numele de Samsung Electronics Co., Ltd., în anii 1980. Primul produs al companiei a fost un televizor alb-negru. La sfârșitul anilor 80’ și începutul anilor 90’, Samsung Electronics a investit masiv în cercetare și dezvoltare, precum și în clădirea companiei ca lider în industria globală de electronice. În anii 80’, Samsung producea, transporta și vindea în întreaga lume o serie largă de instalații și produse electronice. (Samsung Electronics). În 1982 a deschis o fabrică de asamblare de televizoare în Portugalia; în 1984, a construit o fabrică de 25 de milioane de dolari în New York; iar în 1987 a amenajat un nou spațiu de 25 milioane de dolari în Marea Britanie. În 1993, Lee Kun-Hee, succesorul lui Lee Byung-Chull, a vândut zece dintre filialele Grupului Samsung, a restrâns compania și a îmbinat diferite operațiuni concentrându-se asupra a trei industrii: electronică, de inginerie și chimică (Samsung Elecronics). În 1992, Samsung a devenit cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume. În 1995 a proiectat primul său display cu cristale lichide, egalându-și în cele din urmă nivelul tehnologic cu cel al lui Sony (Lee Kun-Hee). Samsung a încercat, de asemenea, să-și îmbunătățească imaginea la nivel internațional. Începând cu anul 1998, a cheltuit mai bine de 6 miliarde de dolari pentru marketing, a sponsorizat ultimele cinci ediții ale jocurilor olimpice și a montat o mare reclamă video în Times Square în 2002 (Lee Kun-Hee). Compania Samsung este de asemenea implicată în Jocurile Asiatice, contribuind prin Competiția Samsung Nations Cup Riding, Festivalul Samsung de alergare, Campionatul mondial Samsung și multe altele în întreaga lume (Samsung Elecronics).

1.5. Compania pe pieța externă:

La mijlocul anilor 1980 Samsung Electronics a prospectat piaţa mondială, a încheiat alianţe şi contracte pentru a deveni principalul furnizor mondial de circuite integrate low-tech cu densitate mică.

În anul 1982, Samsung Electronics a deschis o fabrică de asamblat televizoare în Portugalia pentru a furniza pe piaţa europeană 300.000 de televizoare anual.

În 1984 a construit o fabrică de 25 milioane USD în New York care era capabilă să producă 1 milion de televizoare pe an şi 400.000 de cuptoare cu microunde.

Apoi în 1987 a deschis o altă fabrică în Anglia, fabrica producea 400.000 de televizoare color, 300.000 de video recordere şi 300.000 de cuptoare cu microunde.

O altă filială a companiei a fost înfiinţată în anul 1988 în Mexic. Până la sfârşitul acelui an, Samsung Electronics ajunsese să aibă 12 filiale de vâzări aflate în afara Coreei de Sud.

Asia a fost o destinaţie importantă pentru investiţiile directe ale companiei sud-coreene. Reţeaua Samsung Electronics s-a răspândit rapid din 1989, atunci cand a fost deschisă în Singapore o uzină de asamblare TV pentru produsele low-end. Tot aici a fost înfiinţat în anul 1991 Biroul de Cumpărare, ce cumpăra şi distribuia o cantitate foarte mare de componente printre filialele Samsung Electronics şi omologi japonezi situaţi în diferite regiuni. Acest Birou de Cumpărare ajuta la accelerarea internaţionalizării producţiei. Urmând ca în anul 1995, în Singapore să fie stabilit un sediu regional al companiei.

Preview document

Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 1
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 2
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 3
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 4
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 5
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 6
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 7
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 8
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 9
Analiza gradului de internaționalizare - Samsung - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Gradului de Internationalizare - Samsung.docx

Alții au mai descărcat și

Marketingul mărcii - brand audit - LG

Introducere LG Electronics este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul electronicii, informaţiilor şi comunicaţiilor....

Planul de Afaceri LG Electronics

Capitolul I. Planul de afaceri – rol si importanta 1.1. Definirea planului de afaceri Atunci cand incepem o noua afacere sau infiintam o noua...

Analiza Gradului de Internaționalizare pentru Compania Samsung Electronics

Cap.1 Prezentarea companiei Samsung Electronics 1.1. Scurt istoric Samsung Electronics a fost fondată în anul 1969, în Suwon, o suburbie a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Gradului de Internaționalizare pentru Compania Samsung Electronics

Cap.1 Prezentarea companiei Samsung Electronics 1.1. Scurt istoric Samsung Electronics a fost fondată în anul 1969, în Suwon, o suburbie a...

Ai nevoie de altceva?