Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon

Referat
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4179
Mărime: 17.79KB (arhivat)
Publicat de: Amza Farcaș
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cruceru Anca
Academia de Studii Economice București

Extras din referat

Prezentarea Pieței

Piața este un concept economico-social, un sistem integrat de relații de interdependență și conexiuni directe sau inverse între cerere, ofertă și factorii săi de influență. Ea ocupă locul cel mai important în cadrul mediului extern al întreprinderii și reprezintă sursa principală de informații, locul de confruntare a cererii cu oferta, locul de verificare a rezultatelor activității întreprinderii.

Produsele cosmetice, cele destinate îngrijirii personale și articolele de toaletă reprezintă o piață foarte importantă, ale cărei cifre de afaceri sunt amețitoare. În 1999 s-au înregistrat vânzări de cosmetice în zonele principale ale lumii, dupa cum urmează:

• Europa de Vest: 26 miliarde de euro

• America de Nord: 23 miliarde de euro

• Japonia: 12 miliarde de euro

• Restul lumii: 20 miliarde de euro.

În România, piața produselor cosmetice și a articolelor de toaletă a fost evaluată în anul 2008 la 62 milioane Euro, cu 29% mai mult decât în anul precedent, cea mai importantă pondere revenind produselor de îngrijire a tenului și a ochilor, potrivit datelor firmei de cercetare a pieței, Nielsen. Primele cinci companii pe această piață, în funcție de valoarea vânzărilor din 2008, sunt L'Oreal Paris, Beiersdorf, Avon Cosmetics, Farmec și Laboratoarele Dermatologice Avene/Piere Fabre, care dețin, cumulat, o cotă de 83,7%.

Aria pieței:

Piața produselor cosmetice se regăsește în toate regiunile țării având o pondere ridicată în mediul urban, unde cererea este mult mai ridicată. Cunoașterea relației piață-spațiu prezintă o importanță deosebită pentru întreprinderile producătoare, dar și pentru cele comerciale. Structurarea ofertei, logistica mărfurilor, amploarea și dispersarea spațiilor de depozitare și a punctelor de desfacere, organizarea vânzărilor, etc. sunt direct legate de teritorialitatea pieței, de spațiul economico-geografic unde urmează a se întâlni cererea și oferta.

AVON COSMETICS ROMÂNIA este o filială a AVON INTERNATIONAL şi este o companie producătoare şi distribuitoare de produse cosmetice. În prezent Avon operează în peste 143 de țări prin intermediul a peste 5 milioane de reprezentanți, fiind lider mondial în vânzarea directă de produse și accesorii de frumusețe. Avon Cosmetics România a fost înregistrată la data de 4 septembrie 1997 și operează în 100 de centre de pe întreg teritoriul țării, preponderent în mediul urban.

Structura pieței:

Având în vedere diversitatea criteriilor de segmentare ale pieţei de produse cosmetice, precum şi sumele fabuloase alocate promovării produselor de către investitorii străini, ne-am propus analizarea pieţei produselor cosmetice în funcţie de destinaţia acestora, respectiv:

Produse de îngrijire a pielii

Produse pentru îngrijirea părului

Produse de machiaj

Produse de igienă corporală

Articole de toaletă

Produse de intreținere și îngrijire a tenului

Piaţa românescă a produselor de îngrijire a feţei este o piaţă elastică, eterogenă, intens concurenţială, pe care atât companiile multinaţionale cu nume sonore şi forţă financiară mare, cât şi producătorii interni, îşi construiesc poziţii tot mai puternice, fac eforturi pentru a atrage şi a fideliza un număr cât mai mare de consumatori. Consumatorul pe această piaţă, este un consumator informat şi educat, care îşi cunoaşte foarte bine aşteptările faţă de produs, deosebit de atent la calitatea şi prezentarea acestuia, a locului de unde îl va achiziţiona şi la raportul beneficiu-marcă-preţ. Dezvoltarea pieţei produselor de îngrijire a tenului, va fi stimulată de creşterea puterii de cumpărare, de dezvoltarea reţelelor noi de distribuţie, care încep să concentreze volume de vânzări importante şi de tendinţa din ce în ce mai mare a bărbaţilor de a folosi creme de îngrijire facială.

În cadrul grupei produselor de îngrijire facială se încadrează mai multe produse, dar cel mai important procent este deţinut de creme, determinând următoarea segmentare a pieței:

Piața cremelor pentru ten normal

Piața cremelor pentru ten uscat

Piața cremelor pentru ten gras

Piața cremelor pentru piele sensibilă

Piața cremelor pentru hidratare și regenerare

Piața cremelor pentru elasticitatea tenului

Piața cremelor antirid

Capacitatea pieței:

Segmentul cremelor de faţă a crescut din punct de vedere valoric an de an, fapt ce denotă o preocupare constantă a consumatoarelor pentru îngrijirea feţei, precum şi un grad de educare mai ridicat, ele orientându-se spre produse superioare calitativ şi implicit mai scumpe.

Potenţialul pieţei de creme în România este de 65 231 678 cutii cremă sau 3 261 584 litri/an. În aceste condiţii gradul de saturare a pieţei de creme cosmetice este de 0.197. În ansamblul ei piaţa cremelor cosmetice din România este o piaţă nesaturată, deci o piaţă prielnică producătorilor de cosmetice, deoarece mai există potenţial şi necesităţi care nu au fost satisfăcute integral.

Studiile efectuate asupra vânzărilor de pe piaţa românească în perioada 2000-2008, au demonstrat o creştere semnificativă a valorii pieţei de creme, chiar dacă aceasta nu a fost susţinută întotdeauna şi de o creştere cantitativă, fapt ce se poate atribui creşterii gradului de informare şi de educare a consumatoarelor precum şi a pretenţiilor acestora, în ceea ce priveşte calitatea, care trebuie să fie îndeplinite de un produs pentru a fi achiziţionat.

În aceste condiţii pentru a rămâne în topul primilor cinci este nevoie de o monitorizare permanentă a schimbărilor care apar, atât în ceea ce priveşte firmele concurente şi politica acestora în domeniul comunicării şi distribuţiei, cât şi în ceea ce priveşte produsele existente şi obiceiurile de cumpărare şi consum ale femeilor.

2. Evoluția produsului

În urmă cu 11 ani, Avon a revoluționat industria cosmeticelor prin lansarea unei noi game de îngrijire a pielii, Anew, o gamă care a preschimbat radical cosmetologia.

Anew este gama Avon cea mai prestigioasă, sofisticată și dezvoltată din punct de vedere tehnologic, de produse pentru îngrijirea pielii feței. Gama Anew este fomată din produse de generație nouă și rezolvă majoritatea problemelor tenului care începe să îmbătrânească. Bazându-se pe un design atractiv și pe rezultatele veridice, deși prețul era destul de ridicat, produsele din această gamă au adus niveluri ridicate ale vânzărilor, ceea ce a dus la creșterea profiturilor la nivel global.

Preview document

Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 1
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 2
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 3
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 4
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 5
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 6
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 7
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 8
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 9
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 10
Analiza pieței unui produs - crema de față antirid Anew de la Avon - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei unui Produs - Crema de Fata Antirid Anew de la Avon.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței iaurtului

Introducere Marketingul constituie un mod de gandire si actiune in sfera pietei ce realizeaza o abordare sistemica a circuitului de activitati:...

Analiza pieței pentru un produs

REZUMAT INTRODUCTIV De unde a apărut ideea proiectului nostru ? dejun, prânzul, în fine masa. Aşa că am căutat prin magazine de specialitate o...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?