Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1259
Mărime: 12.20KB (arhivat)
Publicat de: Moise Rus
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: conf. Veghes Calin
Proiect prezentat la seminarul de marketing. Prezinta o analiza swot pe o universitate, cu puncte tari, slabe, oportunitati, etc.

Extras din referat

Scurt istoric:

Universitatea "ARTIFEX" a fost infiintata in cadrul Fundatiei Nationale Tehnico-Stiintifice si Social Culturale "ARTIFEX" a cooperatiei mestesugaresti prin Sentinta civila nr. 347/1992, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, dispunand inregistrarea ei.

Fundatia "ARTIFEX" este persoana juridica nonprofit, fondata de Asociatia Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti ca membru fondator unic care a organizat, in anul 1992, Universitatea "ARTIFEX" - Academia de Inalte Studii Cooperatiste, cu scopul pregatirii superioare a cadrelor destinate conducerii societatilor cooperative.

Incepand cu anul universitar 1993/1994 au functionat in cadrul acesteia specializarile: Management si Finante si Contabilitate, cu cursuri de zi si cu frecventa redusa, iar din 1995 si specializarea Marketing si Economia Serviciilor, autorizate, toate aceste specializari, sa functioneze provizoriu prin Hotararile de Guvern nr. 568/1995; 294/1997; 472/1997; 535/1999; 696/2000; 410/2002. Incepand cu anul universitar 2003-2004, conform HG 1336/2001, privind domeniile si specializarile de referinta din invatamantul universitar, precum si in conformitate cu HG 944/2002, au fost autorizate sa functioneze specializarile: Finante si Banci, Management si Marketing. Prin Hotararile de Guvern nr. 693/2003 si 1082/2003, alaturi de specializarile autorizate sa functioneze provizoriu, mentionate mai sus, au fost autorizate si specializarile: Contabilitate si Informatica de Gestiune si Economia Comertului, Turismului si Serviciilor.

In anul 2005, prin Legea nr.133, Facultatea de Finante si Contabilitate, cu specializarile Finante-Banci si Facultatea Management-Marketing, cu specializarile Management si Marketing au fost acreditate de catre Parlamentul Romaniei. Universitatea isi desfasoara activitatea potrivit Cartei Universitare si Regulamentelor proprii.

Analiza Swot a Universitatii ”Artifex” BUCURESTI:

Planul Strategic de dezvoltare al Universităţii “Artifex” din Bucuresti reprezintă un ansamblu de obiective, politici şi programe de acţiune concepute şi implementate pentru a îndeplinii corespunzător misiunea şi scopurile declarate ale instituţiei.

Formularea Planului Strategic a luat în considerare o serie de factori esenţiali de care depind rezultatele finale ale demersului strategic propus:

1. Oportunităţile şi contrângerile manifestate de mediul extern universităţii.

2. Forţele şi slăbiciunile universităţii.

3. Valorile personale ce caracterizează principalii responsabili implicaţi în elaborarea şi implementarea strategiei.

4. Aşteptările elevilor, studenţilor şi absolvenţilor cu privire la activităţile universităţii şi rezultatele sale.

Planul strategic al Universităţii “Artifex” trebuie fundamentat printr-o evaluare obiectivă a stării actuale în care să se identifice, detaşat şi obiectiv, competenţele şi capabilităţile organizaţiei, cunoştinţele şi acţiunile care susţin existenţa universităţii dar şi aspectele nefavorabile, punctele slabe, neîmplinirile, slăbiciunile care, împiedică schimbarea şi dezvoltarea instituţională.

I.Puncte tari:

1.Structura organizatorică a Universităţii „Artifex” este adaptată continuu misiunii didactice de pregatire cat mai buna a viitoarelor persoane de afaceri care vor sa fie instruite pentru a putea face fata atat pe plan intern cat si extern.

2.Oferta educaţională a Universităţii „Artifex” este raţională în conţinut sau forme de specializare: de lungă şi scurtă durată, învăţământ cu frecvenţă normală si redusă.

3.Existenţa unei echipe manageriale mature, competente care promovează principiile autonomiei, democraţiei, participării şi responsabilizării căutând să eficientizeze procesul de învăţământ şi cercetare.

4.Managementul administrativ este activ, eficient şi susţine activităţile didactice şi de cercetare, facilităţile din campusul universitar reprezentând un argument în atragerea tinerilor din toate tara la Universitate.

5.Fondul de carte în biblioteca universităţii cuprinde cărţi şi reviste de specialitate actuale şi valoroase, de asemenea sunt carti care permit intelegera cat mai buna a cursurilor si materiilor in sine.

6.Structura organizatorică şi sistemul informaţional crează posibilitatea fiecărui student de a fi informat şi de a-şi exprima opiniile.

Preview document

Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București - Pagina 1
Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București - Pagina 2
Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București - Pagina 3
Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București - Pagina 4
Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București - Pagina 5
Analiza SWOT pe Universitatea Artifex București - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza Swot pe Universitatea Artifex Bucuresti.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul în administrația publică într-o primărie - Primăria Timișoara, România

1. Introducere in domeniul Marketingului Public Marketingul public ca o functie organizationala si un process de creare,comunicare si furnizare a...

Analiza Strategiilor de Marketing privind Universitatea Transilvania vs Universitatea Babes-Bolyai

Cap 1. Prezentarea Universităților 1.1 Universitatea ”Transilvania„ – prezentare generală Universitatea Transilvania din Braşov este o instituţie...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea amortizărilor și a provizioanelor la SC Romexpo SA

CAPITOLUL 1 ABORDĂRI CONCEPTUALE PRIVIND NOŢIUNILE DE AMORTIZARE ŞI PROVIZIOANE 1.1. Abordări conceptuale privind noţiunile de amortizare si...

Ai nevoie de altceva?