Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3148
Mărime: 64.61KB (arhivat)
Publicat de: Anda-Silvana Blaga
Puncte necesare: 7
Facultatea de Marketing ASE

Extras din referat

Arabesque este o societate cu raspundere limitata care a luat fiinta in 1994, avand capital integral romanesc, de 14.005.000 lei. Sediul social al firmei se gaseste in Galati, pe str. Timisului, nr.1. (ORC: J17/666/1994 ; Cod Fiscal: RO 5340801

Scurt istoric

Compania Arabesque are ca obiect de activitate comertul cu materiale de constructii si alte produse auxiliare. Pe parcursul acestor ani a castigat increderea clientilor si printr-un mix excellent al produselor sale si serviciilor oferite. Tot efortul investitional este canalizat catre imbunatatirea contin ua a acestui mix.

Misiunea companiei

Prin tot ceea ce intreprinde, Arabesque are un singur tel: sa fie cel mai important distribuitor de materiale de constructii de pe piata romaneasca sin u numai. In acest sens, compania are un catalog de produse foarte variat, stocuri mari disponibile imediat, cel mai mic timp de onorare a comenzilor de pe piata autohtona si servicii associate de calitate garantata.

Strategia

Suprafata totala a spatiilor in care compania Arabesque isi desfasoara activitatile specifice depaseste 165.000 mp, iar numarul reperelor cu care se lucreaza in prezent este de peste 25.000.

Activitatea de distributie se realizeaza prin intermediul unor structuri specifice care cuprind cele mai moderne tehnologii de transmitere si prelucrare a informatiilor, personal de vanzari specializat, precum si un parc auto adecvat in care exista toata gama de mijloace de transport: peste 700 autoturisme si peste 650 autocamioane.

Ca parteneri furnizori, Arabeque are relatii traditionale atat cu companii romanesti, dar si cu firme straine din Austri, Cehia, China, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia si Ungaria.

Clientii si piata

In decursul anilor, Arabesque a creat o retea formata din centre comerciale, raspandite in cele mai mari municipii, produsele ajungand sa fie distribuite pe intreg teritoriul Romaniei: Galati, Constanta, Bucuresti, Cluj, Piatra-Neamt, Timisoara, Craiova, Brasov, Bacau, Oradea, Ploiesti, Iasi, Baia Mare si in Republica Moldova, la Chisinau.

Arabesque a devenit o prezenta internationala prin deschiderea de filiale pe pietele tarilor din vecinatate: Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina si Serbia.

Clientii Arabesque sunt companii cu capital privat, de stat sau mixt, de toate marimile, care isi desfasoara activitatea pe piata constructiilor si amenajarilor si care au putut gasi in aceasta colaborare partenerul de incredere pe care il cautau.

O confirmare a performantelor obtinute de companie este recenta obtinere a certificarii SR EN ISO 9001:2001.

Portofoliu de produse

1. Materiale de constructii

2. Sisteme pentru amenajari

3. Dispersii, alchidice, mortare, adezivi, silicoane, spume

4. Parchet, lambriuri, OSB, glafuri, usi

5. Hidroizolatii si sisteme pentru acoperisuri

6. Instalatii sanitare si termice

7. Echipamente electrice si corpuri de iluminat

8. Produse lemnoase, canturi

9. Feronerie

Centrale termice cu condensare

Prin condensare se intelege racirea gazelelor de ardere evacuate de catre centrala termica pana la formarea condensului. Energia termica astfel degajata este refolosita in instalatia de incalzire.

Recuperarea de caldura nu are loc si la centralele termice conventionale (clasice), pentru ca la acestea energia continuta in condensul gazelor de ardere este evacuata in mediul ambiant pe cos.

O centrala termica cu condensare este un cazan de incalzire, care utilizeaza aproape total potentialul energetic al combustibilului folosit. (Eronat condensarea mai este numita si condensatie, iar astfel de centrale termice sunt numite gresit in condensatie)

Exista centrale termice cu condensare, ce functioneaza cu gaze sau motorina.

La centralele termice clasice (conventionale) energia continuta in gazele de ardere evacuate nu este folosita si astfel apar niste pierderi energetice latente de circa 6% la motorina si de 11% la gaze.

Preview document

Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 1
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 2
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 3
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 4
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 5
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 6
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 7
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 8
Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Arabesque - Promovarea unui Produs pe o Piata Externa.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect la distribuție și logistică - SC CDA2 SRL

Societatea comerciala CDA2 îsi desfasoara activitatea în cadrul pietei materialelor de constructii, fiind unul dintre actorii pietei distributiei...

Distribuția și logistica la Arabesque

1. Introducere Misiunea companiei ARABESQUE este aceea de a fi cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii şi finisaje din România....

Distribuție și Logistică Arabesque

CAPITOLUL I Descrierea sistemului logistic al organizaţiei 1.1. Introducere Obiect de activitate Companie cu capital integral românesc,...

Analiza de piața a firmei SC Macon SA

Situaţia internă a firmei După 1990 piaţa materialelor de construcţii a scăzut brusc o dată cu trecerea la economia de piaţă precum şi datorită...

Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA

I. Notiuni generale Marketingul este o modalitate de actiune practica utilizand instrumente specifice de investigare in scopul fundamentarii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul Proiectelor

1. INFORMATII DESPRE CONSORTIUL PROIECTULUI 1.1 Date despre organizatia promotoare: Numele organizatiei Societatea Comerciala DANCO...

Ai nevoie de altceva?