Biciclete pentru copii - analiza pieței

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2079
Mărime: 574.70KB (arhivat)
Publicat de: Noemi Cojocariu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din referat

1. Problemei decizionale

S.C. COOLBIKE S.R.L este o fabrica românească care se ocupă cu fabricarea şi distribuirea bicicletelor pentru copii. Vom lansa un nou model de bicicleta pentru copii care va asigura o siguranta ridicata utilizatorului, avand un design atractiv in culorii vii, cu accesorii diversificate şi vom facilita invatarea cu usurinta a mersului pe bicicleta prin diverse mecaniste inovative care il va ajuta pe copilul incepator sa isi mentina echilibrul.

2. Scopul cercetării

Datorită faptului că firma noastră se află la început vom desfăşura o cercetare pe piaţa pentru a studia intenţiile de cumpărare ale consumatorilor de pe piaţa României si pentru a previziona succesul noul model. Scopul efectuării acestei cercetări selective este stabilirea oportunităţii de a intra pe piaţa bicicletelor pentru copii. Considerându-se că toate firmele ce produc şi distribuie biciclete pentru copii pe piaţa româneasca oferă în linii mari aceleaşi servicii, ce răspund unor standarde identice, vom incerca sa ne diferentiem de concurenti prin dezvoltarea unor standarde de calitate ridicate si prin dotarea bicicletei cu dispozitive speciale pentru marirea gradului de siguranta(protejarea zonei lombare, a coatelor , genunchilor si gleznelor)

3. Stabilirea obiectivelor cercetarii

Cu ajutorul acestei cercetari dorim :

- Să determinăm gradul de popularitate a produsului-bicicleta pentru copii pe piata interna;

- Să descoperim caracteristicile şi principalele avantaje căutate de consumatori;

- Să identificăm locurile şi modurile de promovare uşor accesibile consumatorilor ;

- Să aflăm preţul pe care consumatorul este dispus să îl aloce pentru achiziţionarea noului model de bicicleta pentru copii;

- Să determinăm profilul cumparatorului în funcţie de vârstă si venit;

- Gradul de acoperire a intenţiilor de cumpărare pentru biciclete pentru copii ( materializarea lor în cumpărări efective).

- Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru bicicletele pentru copii în funcţie de diversele caracteristici ale acestora precum :calitatea materialelor din care este confectionat produsul, design-ul atactiv pentru copii(viu colorat), siguranta conferita utilizatorului si durata de folosinta indelungata.

- Repartiţia intenţiilor de cumpărare pentru bicicletele pentru copii în funcţie de tipul de magazin de unde cumpărătorii doresc să le achiziţioneze.

- gasirea celor mai indicate metode de promovare a produsului

3.1. Stabilirea ipotezelor

- Cel mult 85% din intenţiile de cumpărare de biciclete pentru copii se vor materializa în cumpărări efective.

- 40% din persoanele ce intenţionează să achiziţioneze o bicicleta copilului preferă să o cumpere din magazinele specializate.

- Cele mai importante caracteristici în funcţie de care se manifestă intenţiile de cumpărare sunt calitate , pret si design.

3.2 Variabilelor cercetării

Colectivitatea cercetată:

a) Localizare: teritoriul Romania

b) Structura: colectivitatea cercetată va fi privită ca fiind un esantion din populatia Romaniei care sunt parintii unor copii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani.

In cazul acestei cercetari de marketing, unitatea de observare si cea de sondaj coincid, in sensul ca unitatea de observare este persoana al carui comportament va fi supus studiului, iar unitatea de sondaj este aceeasi persoana care furnizeaza informatiile necesare.Unitatea de observare, unitatea statistică despre care se culeg informaţii o reprezintă persoane care au copii-parintii(mame si tati).

Unitatea de sondaj, acea parte a colectivităţii cercetate care oferă

informaţii şi e reprezentată de decident, respectiv orice parinte al unui copil intre 10 si 14 ani, potential cumparator al unei biciclete pentru copii.

Decidentul reprezintă persoana din cadrul unei familii care ia decizia privind achizitionarea unui model de bicicleta pentru copii.

4. Metoda cercetarii

Alegerea metodei de recrutare

Pentru obţinerea datelor am folosit metoda directă ( anchetatorul a prezentat unităţii de cercetare un chestionar cu întrebări, cel intervievat răspunzând potrivit specificului fiecărei întrebări prin da sau nu, prin alegerea unei variante de răspuns etc.).Locul cercetării va fi orasul de provenienta al fiecarui intervievat. Perioada de culegere a informatiilor: 31 Martie – 5 Aprilie, timp de 1 ore/zi.

Preview document

Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 1
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 2
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 3
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 4
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 5
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 6
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 7
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 8
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 9
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 10
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 11
Biciclete pentru copii - analiza pieței - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Bicilete pentru Copii - Analiza Pietei.doc

Te-ar putea interesa și

Biciclete

Rezumat introductiv Bicicletele sunt visul oricarui copil dornic de explorare, de cunoastere si de aventura, care vrea sa-si îndrepte întreaga...

Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii

Introducere S.C. COOLBIKE S.R.L,o firmă ieşeană producătoare de biciclete pentru copii şi accesorii, dorind să lanseze pe piaţă un nou model de...

Ai nevoie de altceva?