Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3646
Mărime: 597.35KB (arhivat)
Publicat de: Noemi Cojocariu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
FEAA Iasi

Extras din proiect

Introducere

S.C. COOLBIKE S.R.L,o firmă ieşeană producătoare de biciclete pentru copii şi accesorii, dorind să lanseze pe piaţă un nou model de bicicletă pentru copii, a realizat o cercetare de marketing prin care a analizat atât conjunctura socio-economică cât şi identificarea acelui segment al pieţei ieşene care ar fi interesat de achiziţionarea noului nostru produs.

În viitorul apropiat, conform studiului efectuat asupra pieţei, se aşteaptă la o creştere a cererii , ceea ce va oferi firmelor din domeniu oportunităţi ridicate, iar în cazul firmelor mici va exista tendinţa de specializare. În ceea ce priveşte segmentul de piaţă vizat, am constatat că piaţa ţintă pentru produsul nostru este constituită de părinţii care au copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani şi care realizează venituri de peste 750 RON lunar. Produsul pe care avem în vedere să-l lansăm pe piaţa locală este concurat de numeroase produse ale firmelor concurente.

S.C. COOLBIKE S.R.L defineşte un nou concept de magazine specializate pe piaţa bicicletelor din Iaşi, printr-un mix de servicii, preturi competitive si mai ales prin siguranţa oferită de produsele noastre.

In magazinele noastre, clientul beneficiază de următoarele servicii: reparaţii de biciclete pe loc, posibilitatea de a-i cumpăra copilului orice model doreşte datorită gamei noastre largi de produse, posibilitatea de a imprima pe loc pe bicicletă animaţia dorită de copii, livrarea la domiciliu pentru persoanele care nu deţin maşină personală. Clienţii noştri se vor putea baza pe profesionişti, personalul nostru fiind ales cu grijă în funcţie de nevoile şi cerinţele clienţilor.

Modelele noi de biciclete pentru copii realizate şi distribuite de firma noastră îmbină siguranţa cu designul şi calitatea cu preţul.

Capitolul 1.Configurarea produsului

Bicicleta pentru copii nu este un simplu mobil pentru deplasare, un model fizic, ci are un puternic impact psihologic. Aşa cum adulţii îşi doresc o maşină, aşa şi copiii îşi doresc o bicicletă şi simt nevoia de afirmare, de recreare, de socializare.

1.1. Etapa din ciclul de viaţă al produsului

Prima fază este faza de lansare, faza în care se află şi produsul nostru, în care ne aşteptăm la o creştere foarte slabă a volumului de vânzări, de aceea curba profitului va fi sub axa absciselor datorită costurilor mari de producţie şi de lansare şi a volumului mic de vânzări. Cheltuielile promoţionale pe care le facem în această fază înregistrează cel mai ridicat nivel. Scopul nostru este de a informa consumatorii potenţiali asupra existenţei noastre pe piaţa bicicletelor, de a-i incita să cumpere şi de a asigura distribuirea acestui produs în comerţ.

În a doua fază se înregistrează o creştere mai întâi accelerată, apoi mai lentă a cifrei de afaceri şi apoi a profitului. Produsul este acum recunoscut pe piaţă, va fi recomandat şi noilor cumpărători şi se vor introduce alte prototipuri de biciclete pentru a satisface cerinţele a câtor mai mulţi consumatori. De asemenea, pe măsură ce volumul vânzărilor va creşte, se vor reduce cheltuielile cu publicitatea.

În faza de maturitate se estimează că cifra de afaceri şi profitul vor atinge cote maxime. Produsul va avea mai mulţi concurenţi, de aceea produsul va trebui perfecţionat şi diversificat continuu prin îmbunătăţirea calităţii şi prin adăugarea unor caracteristici noi.

În cazul fazei de declin se identifică segmentele de piaţă care nu sunt rentabile şi atenţia se focalizează asupra segmentelor de piaţă viabile.

1.2. Atribute

Firma noastră, este o firmă nouă pe piaţă, care încearcă să surprindă clienţii cu produse noi care sunt în top cu cea mai nouă tehnologie, şi care pun siguranţa şi dorinţele copilului dumneavoastră pe primul loc.

Preview document

Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 1
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 2
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 3
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 4
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 5
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 6
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 7
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 8
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 9
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 10
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 11
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 12
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 13
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 14
Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Biciclete pentru Copii.doc

Te-ar putea interesa și

Imaginea de Marcă

CAPITOLUL 1 Stadiul actual al cunoaşterii în domeniu Schimbările puternice ce s-au produs în cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea, atât...

Înființare pensiune turistică - La casa moțească în Comuna Vidra

Scopul acestui plan de afaceri este de a obţine Fonduri Europene pentru construirea unei pensiuni în mediul rural destinată in mod special...

Studiu de caz - Brantal

Secțiunea 1. Prezentare generală 1.1 Descrierea generală a produselor și serviciilor Firma Brantal se ocupa cu personalizarea bicicletelor si...

Înființarea propriei firme prestatoare de servicii

Capitolul I PREZENTAREA FIRMEI Date de identificare SC Pryky Toys SRL s-a înființat în 2013, cu sediul în oraşul Piatra Neamţ pe Bd-ul Decebal...

Ai nevoie de altceva?