Design Prezentare Volkswagen Beetle

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1069
Mărime: 1.47MB (arhivat)
Publicat de: David Negrea
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lelia Bratu
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing

Cuprins

  1. I. Scurt istoric pag 3
  2. II. Noul Volkswagen Beetle pag 6
  3. III. Concluzie pag 8
  4. IV. Fotografii pag 10
  5. V. Bibliografie pag 12

Extras din referat

Istoric

Istoric

Volkswagen Type 1, mai cunoscută sub numele de Beetle, sau “Auto für Jedermann” (masina pentru orice om),(în germană) şi Broscuţă (în limba română), este o maşină compactă, produsă de Volkswagen din anul 1938 până în anul 2003. Cu toate că numele de "Beetle" şi "Bug" au fost repede adoptate de către publicul larg, abia începând cu august 1967 VW a început folosirea numelui în materialele promoţionale.

Volkswagen Beetle isi are originile in Germania nazista si a aparut la cererea lui Adolf Hitler adresata catre Ferdinand Porsche. Acesta vroia o masina de familie, care sa fie apta sa transporte 2 adulti si 3 copii cu viteza de 100km/h dar sa coste cel mult cat o motocicleta cu atas.

Conceperea designului broscutei este controversat. Unele surse spun ca Adolf Hitler, in timp ce se afla in inchisoare, a desenat-o. Alte surse spun ca aceasta a fost creata de Joseph Granz in 1920.

Mai înainte se numea fie "Type I" sau 1200, 1300 fie 1500, acestea fiind numele sub care era comercializată în Europa înainte de 1967. Numerele respective desemnează capacitatea cilindrică a motorului în centimetri cubi. În 1998, după mai mulţi ani de când modelul original fusese scos din fabricaţie din majoritatea liniilor de producţie din lumea largă (doar în Mexic a continuat producţia vechiului model până în 2003) VW a lansat "Noul Beetle" (construit pe platforma Volkswagen Golf), şi care avea puternice asemănări cu originalul.

Masina a inceput sa fie testata in 1935, majoritatea modelelor avand un motor in 4 cilindri montat in spate cu racire pe aer, doar modelul 12 avea un motor in 5 cilindri cu racire pe apa, fiindca asa dorea Zundapp. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a incetat productia, fabricile producand masini pentru folos militar. Cei de la Volkswagen au avut probleme cu Tatra fiindca cei din urma spuneau ca le-a fost furat design-ul.

Modelul postbelic avea un motor de 34 cp care atingea 115 km/h, fiind unul din cele mai bune modele din categoria sa, concurand cu Mini si intrecand Citroen-ul 2CV si Morris Minor.

Dupa 1950 masinile au suferit modificari estetice minore, adica doar geamurile au fost schimbate, cel dublu din spate a fost schimbat cu unul intreg, iar parbrizul drept a fost schimbat cu unul curbat.

In 1951 s-a folosit si motorul diesel de 1.3 litri. Au fost folosite doar 2 moatoare boxer diesel care nu aveau turbina. Masina a fost testata pe Nurburgring si a atins 0-100km/h in 1 minut, fiind mult mai incete decat benzinarele care atingeau 0-100 in 27 de secunde.

In 1966 au crescut puterea motorului la 50 de cp, iar in 1967 la 54 cp. Masina a fost imbunatatita 1971 prin modelul Super Beetle care era o masina mai noua, mai sigura, mai confortabila si putin mai moderna si mai mare. Din pacate anii ‘70 au dus la decaderea micutului gandacel din cauza japonezilor care ofereau masini mici cu un design si tehnologie doarte diferita de ce producea Volkswagen.

Preview document

Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 1
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 2
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 3
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 4
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 5
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 6
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 7
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 8
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 9
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 10
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 11
Design Prezentare Volkswagen Beetle - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Design Prezentare Volkswagen Beetle.doc

Te-ar putea interesa și

Marca în Economia Contemporană

INTRODUCERE Mărcile au o influenţă importantă în viaţa noastră. Reprezintă o expresie a pieţei libere a unei societăţi democratice. Acestea au un...

Analiza comparativă a automobilelor premium

Capitolul 1 – Prezentarea generala a automobilelor Am ales ca tema a proiectului automobilele, deoarece aceasta categorie de produse este una...

Designul retro - design și estetica mărfurilor

Introducere Designul retro este prezent pretutindeni, fiind folosit de către diferite industrii, mai ales în modă și tehnologie. Elementele sale...

Design și Estetica Mărfurilor

Introducere Pentru cei mai mulți dintre noi, designul înseamnă tendințe, însă în spatele acestui cuvânt stă ascunsă o întreagă istorie.Din cele...

Analiza comparativă a mărcilor Milli și Tnuva

I: Elemente definitorii ale pietei lactatelor 1. Caracterizare generala Pînă la sfîrşitul secolului al XIX-lea laptele şi produsele lactate au...

Analiza comparativă a automobilelor

August Horch a infiintat la 14 noiembrie 1899 in Köln- Ehrenfeld firma A. Horch & Cie, unde si-a dezvoltat primul automobil. In anul 1902 a urmat...

Ai nevoie de altceva?