Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2344
Mărime: 130.23KB (arhivat)
Publicat de: Adi Albert Croitoru
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1. Alegerea strategiei de acoperire a pieţei

- Acoperirea geografică

Baby Smile îşi doreşte ca de produsele sale să se bucure fiecare bebeluş al cărei mame va fi dispusă să achiziţioneze scutecul. Pentru aceasta noi de propunem ca încă de la lansare să acoperim întreg teritoriul ţării noastre şi să aducem produsele atât în marile magazine cât şi în cele mai mici ştiut fiind faptul că marile magazine nu au locaţii decât în oraşele cu o suprafaţă şi un număr de locuitori considerabil.

- Strategia de distribuţie a produsului

Pentru a aduce scutecele Baby Smile în toate oraşele de la nivelul României se va apela la strategia de distribuţie intensivă cu ajutorul căreia se va asigura o acoperire largă a pieţei pentru a putea aduce produsele noastre tuturor celor care şi le doresc şi pentru a se obţine vânzări şi profituri importante ca volum.

Canalul de distribuţie va fi unul nu foarte complicat, chiar dacă s-a optat pentru o distribuţie intensivă, format pe de o parte din producătoul propriu-zis al scutecelor şi din detailişti pentru cazul marilor retaileri şi din engrosişti şi detailişti pentru magazinele mai mici, de cealaltă parte. Astfel prin acest tip de lanţ de distribuţie se încearcă eliminarea verigilor inutile care nu ar face altceva decât să încarce preţul final pe care ar trebui să îl plătească la cumpărare fiecare client. Apelând la un asemenea canal sperăm ca numărul clienţilor să fie unul cât mai mare şi chiar dacă vor solicita unele lămuriri suplimentare cu ajutorul garanţiilor acordate o dată cu achiziţionarea produsului acestea vor fi soluţionate.

Dacă în cazul marilor retaileri lucrurile sunt foarte simple aceştia având puterea de a achiziţiona o dată un număr mai mare de produse pe care ulterior să le valorifice în magazinele proprii, altfel stă situaţia când vine vorba despre magazinele mai mici care nu au o astfel de putere. În acest caz se va apela la dealeri, firme de distribuţie care să preia o cantitate mai mare de produse pe care mai apoi să o distribuie şi magazinelor mai mici. Singurul inconvenient care apare aici este cel al creşterii preţului final al produsului datorită adaos-urilor acestor engrosişti.

Ţinând cont de acestea, acţiunile de marketing se vor concentra, după cum vom vedea şi din capitolele următoare, pe realizarea publicităţii de masă, pentru a pune la curent consumatorii cu existenţa noului produs, dar mai ales pe disponibilitatea acestuia în rafturile magazinelor pentru că eforturile depuse pentru mediatizarea produsului vor fi nule în cazul în care clientul decis să cumpere produsul va avea surpriza neplăcută de a nu-l mai găsi la raft.

Tot în ceea ce priveşte distribuţia se va încerca pe cât posibil ca alegerea dealerilor să se facă în aşa fel încât aceştia prin stilul lor de activitate să nu deterioreze imaginea Baby Smile, consumatorii având de cele mai multe ori tendinţa de a asocia distribuitorii cu furnizorul propriu-zis al produsului.

De asemenea colaborarea cu dealerii se va face în baza unor contracte de comision. Pentru impulsionarea vânzărilor, sistemul de comisioane procentuale încasate de dealeri poate fi stabilit în trepte, cu valori crescătoare ale procentului direct proporţional cu nivelul vânzărilor realizat.

2. Evenimentul de lansare al produsului

- Alegerea momentului potrivit pentru lansare

Unul dintre cele mai importante aspecte ale lansării produsului este momentul când aceasta va avea loc. În urma analizei efectuate de echipa noastră, am hotărât că cel mai potrivit moment ar fi 1 iunie 2009. Hotărârea este susţinută de următoarele argumente:

- Simbolismul datei: Ziua Copilului. 1 Iunie este o dată cu o semnificaţie importantă pentru toţi copiii şi părinţii, uşor de reţinut, iar asocierea cu această dată este una favorabilă;

- În acestă perioadă nu sunt programate lansările unor produse similare;

- Urmărind graficul natalităţii din ultimii trei ani, se observă că aceasta creşte considerabil în lunile de vară.

- Locaţie

Evenimentul va fi marcat de o recepţie care va avea loc la restaurantul hotelului Mariott din Bucureşti, la ora 16.00 pe data de 1 iunie. Locaţia a fost aleasă datorită eleganţei şi prestigiului locului şi a condiţiilor care fac posibil un asemenea eveniment: sala de conferinţe, bufetul suedez, servirea impecabilă, experienţa personalului în organizarea unor astfel de evenimente.

Preview document

Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 1
Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 2
Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 3
Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 4
Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 5
Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 6
Lansarea propriu-zisă a scutecelor Baby Smile - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Propriu-Zisa a Scutecelor Baby Smile.doc

Te-ar putea interesa și

Dezvoltarea Noului Produs - Scutecele Baby Smile

Dezvoltarea noului produs Scutecele Baby Smile Alegerea segmentului de piată - Identificarea segmentului Produsul pe care dorim să-l lansăm se...

Ai nevoie de altceva?