Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău

Referat
7/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5074
Mărime: 180.84KB (arhivat)
Publicat de: Mihai I.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: IONASCU M. MIHAI

Extras din referat

1. PREZENTAREA AGENTIEI DE TURISM INTER-TOUR BACĂU

S.C. INTER-TOUR s-a înfiinţat în luna noiembrie 1994, Cod fiscal(CUI): RO 5311601, având un capital subscris de 100 milioane, şi a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului la poziţia J/04/317/1994.

Domeniu CAEN: 6330 – Activităti ale agentiilor voiaj a tur-operatorilor; activităti asistenta turistică, activitati ale agentiilor voiaj a tur-operatorilor.

Societatea INTER-TOUR îşi are sediul în municipiul Bacau, Bld. Alexandru cel Bun nr. 1, cod poștal 600057, Romania. Manager: Dumitru Nanescu REPREZENTANT PATRONAT ,Vicepresedinte ANAT Regiunea Nord-Est.

Telefon/ Fax : ROMTELECOM: 0040 - 234 – 571104 ; 570534 ; 543430

Telefoane RDS: 0040 - 0334 – 401806 ; 401805

Telefon ORANGE: 0040 - 744 – 593863 - Nanescu Dumitru

Email: office@inter-tour.ro

Pagina web: http://www.inter-tour.ro/

Locul I în Topul Judetean al agentiilor de turism ocupat de INTER-TOUR din 1995 si până în prezent în clasamentul C.C.I.A Bacau si locurile în TOP 10 la nivel national sunt și pentru marele public o garantie că sloganul firmei este de mult o realitate: „INTER-TOUR, PRIETENUL VACANTELOR DUMNEAVOASTRĂ”!

2. PIATA FIRMEI

Piaţa reprezintă orice plasament în spaţiu şi orice fragment de timp în care pot fi întâlniţi potenţialii parteneri de afaceri, vânzători sau cumpărători ai unor produse sau servicii de orice natură. Ea apare ca o reţea de relaţii interumane şi relaţii de afaceri care iau naştere, inevitabil între aproape toate categoriile de agenţi din societate. Marketingul nu se preocupă însă de definirea acestui concept, ci cu fluidizarea raporturilor de schimb şi cu analiza consumatorilor, piaţa reducându-se de cele mai multe ori la aceştia.

Elaborarea strategiilor de marketing nu are în vedere piaţa în general, ci o anumită piaţă bine determinată din punct de vedere spaţial, temporal, social-demografic şi economic.

1. Poziţia faţă de concurenţă.

Firma se bazează pe anumite calităţi constitutive pe care nici una dintre firmele concurente băcăuane nu le prezintă în totalitate. Atuurile pe care firma mizează sunt cele stabilite de studiile de piaţă şi sunt astfel concepute încât să răspundă nevoilor şi aşteptărilor clienţilor.

In primul rând agenţia oferă o gama variata de servicii pentru toţi clienţii săi. Începând din momentul in care a intrat in contact cu agenţia o persoana este ajutata să aleagă tipul de serviciu pe care o interesează. Fie ca este vorba de o excursie in străinătate, la mare sau la munte sau doar de un week-end, unui client i se pot oferi mai multe variante. Promisiunile pe care firma le face nu sunt niciodată încălcate indiferent de situaţie, pentru că această agenţie este cel mai serios partener.

Mai mult de atât toate preturile sunt negociabile, in anumite condiţii ele putând fi reduse cu pana la 45% din preţul iniţial. Agentia oferă de asemenea clienţilor posibilitatea de a plăti in rate cu multiplele avantaje pe care le oferă aceasta variantă.

Totuşi in prima faza de dezvoltare a firmei exista un punct nevralgic si anume lipsa unor birouri de reprezentantă oficială a firmei in tară, dar acest aspect al problemei va fi remediat pe parcursul următoarelor luni.

Exista anumite condiţii care fac mai uşoara impunerea firmei pe piaţă. In primul rând sezonul de ski care se poate exploata în acest moment la maxim având in vedere faptul ca pârtiile de ski sunt in bună stare. In al doilea rând, apropierea momentului Zilei îndrăgostiţilor in care se pot obţine profite mari prin propunerea unor variante mai ieftine pentru tinerii români care au adoptat aceasta sărbătoare. Nu in ultimul rând exista timp suficient pentru valorificarea momentului de 1 mai in care toţi tinerii merg la mare pentru a face prima baie din an.

Cu toate acestea există anumite riscuri si ameninţări pentru o afacere in turism. Printre acestea se număra scăderea nivelului de trai, schimbarea legilor cu privire la accize, inflaţia, turismul ilicit si concurenta ilicită.

2. Segmentul de piaţă

Publicul ţintă al firmei este alcătuit din două categorii: in primul rând din tineri de 16-23 de ani si in al doilea rând de persoane ce se încadrează in categoria de vârsta 35-45 de ani. Primii aleg excursiile lungi in care nu optează pentru pachetul complet de servicii, preferând sa rămână mai mult in vacantă cu condiţii nepretenţioase. A doua categorie de vârstă persoanele care deja au copii mari preferă un sejur de durată medie dar sunt clienţii cei mai pretenţioşi pentru ca ei preferă să petreacă mai puţin timp intr-un concediu dar să beneficieze de condiţiile cele mai bune.

Politica firmei este aceea de a permanentiza legăturile cu clienţii săi astfel încât acestea sa devină legături permanente cu nişte “clienţi fideli”. Acesta este cuvântul cheie al reuşitei întregii afaceri, mulţumirea unui client astfel încât el sa revină la aceeaşi agenţie și cu un nou client.

După cum am arătat mai sus firma se distinge de concurenta sa prin serviciile oferite, serviciile gratuite, bonusurile pentru fidelitate, profesionalismul si competenta angajaţilor.

3. OBIECTUL DE ACTIVITATE

Obiectul de activitate prevăzut în statutul agenţiei de turism INTER-TOURISM conţine :

a) producţie, comerţ ;

b) servicii : unde se specifică explicit includerea transportului de mărfuri şi persoane, în traficul intern şi internaţional , precum şi servicii de agenturare şi turism;

c) import – export ;

d) orice operaţiune financiară, comercială, imobiliară şi mobiliară legată de realizarea obiectului de activitate, cu respectarea dispoziţiilor legale în materie.

Turism intern :

- vacante in toate statiunile litoralului marii negre ;

- odihna si tratament in toate statiunile montane si balneoclimaterice;

- programme agroturistice sub forma de sejururi de 7 zile si week-enduri

- excursii si sejururi in delta dunarii ;

- excursii si tabere pentru elevi si studenti;

Turism extern

- sejururi estivale

- circuite cu autocar

- circuite cu avion

În calitate de agenţie acreditată IATA, Agenţia de Turism INTER-TOURISM:

- emite bilete de avion pentru orice companie aeriană: TAROM, AIR FRANCE,

KLM, LUFTHANSA, BRITISH AIRWAYS etc.

- oferă informaţii legate de durata călătoriei, frecvenţele si orarele de zbor.

- oferă posibilitatea de a călătorii la cele mai mici preţuri ale unei companii aeriene

disponibile în momentul primirii solicitării clientului sau folosind zboruri de conexiune către destinaţia finală.

- efectuează rezervări pentru bilete de avion conform solicitărilor clientului.

După efectuarea rezervării, le sunt comunicate clienţilor data limită pentru emiterea biletului, condiţiile de anulare, condiţiile de schimbare a datelor de călătorie.

Astfel, agenţia îndeplineste 3 funcţii:

- funcţia comercială: vânzarea biletelor

- funcţia de intermediere: facilitează contactul între client şi prestator

- funcţia de informare-promovare a acţiunilor turistice: pliante, brosuri

- excursii cu programe istorico-religioase si culturale

Produsele şi serviciile agenţiei de turism INTER-TOUR pot fi structurate în funcţie de fiecare departament şi au următoarea componenţă:

- Departamentul Turism intern (incoming) - personalul angajat se ocupă de deplasările în grup şi individuale ale turiştilor români în interiorul graniţelor ţării. Turistul care apelează la acest departament are siguranţa că va beneficia de serviciile celor mai buni parteneri ai firmei pe care aceasta şi-i alege la bursele şi târgurile de turism organizate în România şi în străinătate. Agenţia are contracte ferme cu hotelurile din întreaga ţară, cu grade de confort cuprinse între 2 şi 5 stele, clientul având garanţia că serviciile contractate se ridică la nivelul preţului plătit. Aceste servicii pot fi :

a) Sejururi şi week-end-uri pe litoralul Mării Negre, pe toată durata sezonului estival, asigurându-se cazare la toate gradele de confort;

b) Bilete de odihnă şi tratament în staţiunile montane, balneo-climaterice, precum şi în pensiuni agroturistice ;

c) Programe speciale (cu partide de pescuit şi vânătoare) în Delta Dunării pentru grupuri şi individual;

d) Rezervări de camere în week-end în staţiunile montane;

e)Excursii pentru elevi şi studenţi în toată ţara;

f) Organizarea de programe turistice cu ocazia unor evenimente speciale şi la cererea clienţilor.

Preview document

Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 1
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 2
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 3
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 4
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 5
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 6
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 7
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 8
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 9
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 10
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 11
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 12
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 13
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 14
Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing al Firmei Inter-Tour Bacau.doc

Alții au mai descărcat și

Mixul de Marketing la Rompetrol SA

Mixul de marketing Capitolul 1.Conceptul de marketing-mix Materializarea strategiei de piata si, implicit, promovarea unei politici de marketing...

Implementarea mixului de marketing la firma SC Marelvi SRL

ARGUMENT Definirea unei politici de marketing pentru un produs sau un serviciu are la bază patru categorii de decizie care se referă la...

Mixul de marketing la SC Ira SA Câmpina

Introducere Universalitatea marketingului reprezinta o trasatura unanim acceptata de specialisti. Ea reflecta o realitate obiectiva exprimata prin...

Plan de marketing - colț de rai

INFIINTAREA PENSIUNII „COLT DE RAI” Familia Muresan s-a constituit in anul 2007 intr-o asociatie familiala in baza legii 300/2004 la initiative...

Mixul de Marketing al unei Firme de Transport - Dacos

Generalitati Conceptul de mix de marketing a fost introdus ca termen în anii ‘50 şi i-a fost sugerat autorului său, Neil Borden, de un articol de...

Analiza activității de marketing a agenției de turism SC Santour SRL

Capitolul 1. Prezentarea firmei Denumire, localizare, forma juridică de constituire. Denumirea şi sediul societăţii: S.C. “SANTOUR“ S.R.L,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Dezvoltarea și Promovarea Serviciilor Turistice

Introducere Societatea contemporană se orientează din ce în ce mai mult spre servicii, existând din ce în ce mai multe opinii conform cărora ea...

Produsul turistic al unei societăți de turism și promovarea lui cu referire la SC Inter-Tour SRL Bacău

CAPITOLUL I PRODUSUL TURISTIC: CONCEPT, PARTICULARITĂŢI, COMPONENTE STRUCTURALE 1.1. Produsul turistic: concept, particularităţi, componente...

Relațiile publice - componentă a promovării cu referire la agenția de turism Inter-Tour Bacău

Introducere Domeniul relaţiilor publice a beneficiat, mai ales în ultimele decenii, de o explozie a titlurilor. Piaţa cărţilor de relaţii publice...

Proiect de practică SC Inter-Tour SRL Bacău

SINTEZA RAPORTULUI Agentia de turism Inter-Tour din Bacau a luat fiinta in anul 1994, cu un capital social de 12 milioane lei, avand ca obiect de...

Ai nevoie de altceva?