Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 4778
Mărime: 261.17KB (arhivat)
Publicat de: Ciprian Pană
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Date generale. Istoric. Momentul cheie.

SC ELLALEX SRL a fost creată în luna aprilie 2006 ca firmă românească cu capital integral privat, având un singur asociat. Firma a fost infiinţată printr-un program de studenţi, bineînţeles acest asociat unic fiind student.

Aceasta şi-a început activitatea doar în luna august 2006, cu un magazin specializat pe produse cosmetice şi de parfumerie, devenind lider pe piaţa din cartierul în care işi avea deschis punctul de lucru pe acest sector de produse. Avea toate produsele de care o femeie avea nevoie, aici găsea tot ce doreşte, la cele mai bune preţuri.

În luna februarie 2007. firmei i s-a oferit şansa deschiderii unei linii de distribuţie pe un sector total diferit decât cel al cosmeticelor, si anume pe cel de băuturi, mai exact pe vinuri moldoveneşti.

Evolutia rapidă şi ambiţia de care a dat dovada firma a dus la formarea distribuţiei ca departament distinct, astfel că în luna martie 2007 a semnat contractul cu moldovenii, primind totodată şi exclusivitatea acestor produse pe toate oraşele pe care le vroia. Acesta a fost momentul cheie, când managerul firmei a acceptat provocarea, deşi nu era cel mai bun moment al său. Nu avea deloc timp liber pentru a se dedica complet afacerii. Dacă mai astepta puţin, poate nici o săptămână, contractul era luat de catre altcineva şi anume de către firma ELBORIS sau FANA.

Contractul a fost încheiat cu o firmă creată in Romania dar care are un asociat străin (moldovean de peste Prut), firma fiind denumită foarte sugestiv SC PRODUSE MOLDOVENESTI SRL, aceştia fiind şi importatorii direcţi, care detin 50% din firma mama din Moldova, care se numeşte Garling Colection.

Pentru început firma a ales să-şi desfaşoare activitatea pe aria judeţului Cluj, deoarece nu avea experienţă in distribuţie şi să poată să supravegheze zona cât mai bine.

Portofoliul de produse distribuite este suficient de vast, începând cu vinuri dulci de desert, Vinolia Muscat, Vinolei Cahors, Cahors Garling, Muscat Garling, Black Rose, Nectar Garling, vinuri demidulci Saman Merlot şi Saman Chardonnay şi continuând cu vinuri seci Cabernet de Ciumai 2000 şi Feteasca, urmând vinuri demiseci Cabernet si Chardonnay, cât si un vin de colecţie, pentru pretenţioşi, şi anume Cagor 1997 (un vin dulce de desert). După cum se poate observa, denumirea produselor este specifică zonei din care provin ele.

Ceea ce oferă ELLALEX, prin departamentul de distribuţie nu reprezintă doar ceva destul de nou pentru piaţa românească , ci şi produse cu valoare, de o calitate superioară. Mare parte dintre acestea sunt promovate pe piaţa de retail, pe care societatea intenţionează să o exploateze la maxima sa capacitate. Datorită dezvoltării continue a departamentului, care asigură distribuţia pe intreg judeţul Cluj s-a decis ca în viitor, mai exact în septembrie 2007, să se deschidă birouri de distribuţie şi în juteţele alăturate, şi anume Alba, Sălaj, Satu Mare si eventual Târgul Mureş, acest lucru să se întâmple tocmai pentru acoperirea cererilor care există de pe piaţa nord-vestică.

Din aprilie 2007, din lista produselor promovate mai face parte si gama de sucuri moldoveneşti Naturalis disponibilă în 4 sortimente sub formă de nectar: mere – caise, mere - pere, piersici , roşii şi în 2 sortimente de suc limpezit ce nu contin zahar : mere şi mere – struguri.

Organizarea structurală. Valorile societatii.

Nevoia de a coordona diferitele activităţi dau naştere unei ierarhii care este proiectată în aşa fel încât să ii permită managerului să deţină controlul asupra organizaţiei, să asigure îndeplinirea nevoilor angajaţilor şi să ia decizii mai bune. Managerul trebuie să se procupe de modul în care este structurată sau proiectată organizaţia şi de modul în care operează sau funcţionează.

STRUCTURA ORGANIZATORICĂ

Această organizaţie a apărut atunci când întreprinzătorul a urmărit obţinerea unui profit şi a avut ideea să accepte distribuirea acestor produse pe care a sperat că le vor dori consumatorii. În acest moment principala sarcina a managerului a fost obţinerea capitalului necesar finanţării afacerii si cumpărarea echipamentelor care vor fi folosite (maşini pentru agenţi, maşini pentru transportul mărfii), angajarea

Preview document

Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 1
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 2
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 3
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 4
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 5
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 6
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 7
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 8
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 9
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 10
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 11
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 12
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 13
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 14
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 15
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 16
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 17
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 18
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 19
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 20
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 21
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 22
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 23
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 24
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 25
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 26
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 27
Prezentarea Generală a Societății Comerciale Ellalex SRL - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Generala a Societatii Comerciale Ellalex SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Program de marketing pentru Firma SC Dedeman SRL

INTRODUCERE Datorită evoluției societăți românești din ultimii ani, piața produselor de bricolaj cunoaște o continuă dezvoltare. Compania care...

Construire firmă piscicolă

Ferma piscicolă FEP – Fondul European pentru Pescuit Disponibilitatea a peste 140 milioane de euro pentru investiţii în proiecte din domeniul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?