Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2479
Mărime: 35.00KB (arhivat)
Publicat de: Julieta Mazilu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adreian Netedu
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice Master Studii de Dezvoltare Internaţională Seminar Metodologia cercetării sociologic

Extras din referat

Argument

Industria telecomunicaţiilor a cunoscut una din cele mai mari rate de creştere înregistrate până în prezent în cadrul oricărei activităţi economice, ajungând să cucerească în termen de numai un deceniu, majoritatea pieţelor dezvoltate a lumii. În condiţiile în care în prezent multe din aceste pieţe au devenit saturate, iar concurenţa în domeniu este extrem de puternică, se impune un accent primordial pe activitatea de marketing şi, mai ales pe marketingul relaţional şi crearea de noi produse şi servicii capabile să satisfacă nevoia de comunicare, care se află în continuă diversificare.

Importanţa acordată domeniului telecomunicaţiilor, a faptului că tot mai multe companii de telecomunicaţii se confruntă cu probleme esenţiale, cum ar fi: globalizarea şi progresele din tehnologie, care reprezintă în acelaşi timp oportunităţi favorabile de dezvoltare unei competenţe esenţiale în domeniul marketingului, motiv pentru care am considerat că realizarea unei cercetări este deosebit de importantă şi interesantă pentru cunoaşterea satisfacţiei şi nevoilor consumatorilor de servicii de telecomunicaţii.

Conceptul “satisfacţia consumatorului” a devenit un construct fundamental de marketing în ultimele trei decade. În trecut, era un concept nepopular şi neacceptat deoarece companiile considerau că este mult mai important să câştige noi consumatori decât să îi reţină pe cei déjà existenţi. Oricum, în prezent, mai ales companiile prestatoare de servicii au înţeles importanţa studierii satisfacţiei consumatorului şi au oferit prioritate acestei ţinte operaţionale.

Studiul present are ca scop investigarea satisfacţiei generale a consumatorului vis a vis de una din companiile importante de servicii de telecomunicaţii din România, şi anume RCS&RDS.

Prin cercetarea realizată se urmăreşte obţinerea unor informaţii necesare pentru luarea unor decizii cât mai bune în vederea îmbunătăţirii activităţii companiei, astfel încât serviciile oferite consumatorilor să satistfacă la un nivel cât mai înalt nevoile şi dorinţele acestora.

Deoarece sectorul telecomunicaţiilor reprezintă un domeniu în continuă evoluţie şi având în vedere că RCS&RDS este o companie care se confruntă cu concurenţa pe piaţa telecomunicaţiilor din România, am considerat că realizarea unui studiu de piaţă este deosebit de importantă pentru cunoaşterea preferinţelor şi a nevoilor utilizatorilor de servicii de telecomunicaţii.

Stabilirea gradului de satisfacţie al utilizatorilor de servicii de telecomunicaţii reprezintă obiectivul principal al acestui studiu.

Prezentarea companiei RCS-RDS

RCS & RDS este un operator de servicii de telecomunicaţii din România, înfiinţat în anul 1994.

Compania Romanian Cable Sistem (RCS) a cunoscut o dezvoltare rapidă pe piaţa din România, primii paşi concretizându-se prin achiziţionarea mai multor reţele de comunicaţii din ţară. Deja în anul 1996 se realizează consolidarea Grupului RCS, iar acesta începe să se extindă tot mai mult prin achiziţii.

Compania RCS & RDS este prezentă încă din anul 1998 în Ungaria şi începand cu anul 1999 în Slovacia oferind în acest moment servicii de televiziune prin cablu, Internet şi telefonie fixă. În prezent (martie 2008), RCS & RDS are operaţiuni în Ungaria, Slovacia, Serbia, Cehia, Croaţia şi în Moldova.

Principalul acţionar este Cable Communications Systems din Olanda, cu 94,15%, al cărui acţionar majoritar este omul de afaceri Zoltan Teszari.

Servicii:

RDS.Link: conexiune broadband rezidential pe infrastructura cablu sau FTTB.

RDS.Net: conexiune broadband business pe infrastructura cablu sau FTTB.

RDS.Tel: rezidential sau business VOIP pe infrastructura cablu sau FTTB.

DIGITV: televiziune prin satelit.

RCS: televiziune prin cablu.

DIGI.mobil: 3G telefonie mobilă.

Preview document

Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 1
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 2
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 3
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 4
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 5
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 6
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 7
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 8
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 9
Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Cercetare - Analiza Marketing RDS - RCS.docx

Alții au mai descărcat și

Marketing Strategic - SC RDS&RCS SA

I.PREZENTARE 1. Numele firmei: S.C. RCS & RDS S.A. 2. Codul unic de înregistrare: 5888716 3. Forma juridică de constituire: Societate pe...

Cercetare de marketing asupra rețelelor de telefonie mobilă din România

1.Introducere In lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi despart distante, care vorbesc limbi diferite si au moduri de viatã diferite....

Strategii de Promovare Adoptate de Vodafone

Această companie are o imagine prin care doreşte să se conecteze cu ai săi consumatori prin creativitate, încântare, idei noi şi la zi şi să fie...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?