Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2036
Mărime: 13.41KB (arhivat)
Publicat de: Eftimia Adam
Puncte necesare: 3
Universitatea „Spiru Haret” Centrul Teritorial pentru Învăţământ la Distanţă Cluj - Napoca Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale Specializarea Marketing

Extras din referat

SCURT ISTORIC AL ORGANIZATIEI. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE.

OBIECTIVELE PRINCIPALE

C.A.R.CIMENTUL TURDA I.F.N. a luat fiinţă in 15 mai 1950 ca fiind o asociatie fara scop patrimonial, organizată pe baza liberului consimţământ al salariaţilor. In cei 59 de ani de activitate a suportat multiple transformari, atât de ordin tehnic cât si administrativ.

Până în decembrie 1998, C.A.R. CIMENTUL TURDA I.F.N. şi-a desfaşurat activitatea în incinta Intreprinderii Uzina Cimentul Turda. Cand s-a trecut la restructurarea industriei, atat pe plan naţional cât si pe plan local, Consiliul Director cu acordul UJCAR CLUJ a analizat situatia si deoarece nu exista posibilitatea cumpararii sau inchirierii unui spatiu, a apelat la ajutorul unui prieten care ne-a oferit anticamera cabinetului sau unde ne-am mutat si la care timp de un an nu numai ca nu ne-a pretins chirie, ci ne-a platit toate utilitatile (curent, gaz, telefon, etc.). In acest timp de un an in care cele trei persoane am lucrat fara a primi retributie, fara contract de munca, din decembrie 1998 pana in 04.11.1999 cand ni s-a incheiat contract de munca de catre UJCAR CLUJ, am reusit sa cooptam un numar suficient de membrii, sa aducem casa intr-o situatie tot mai buna, reusind sa inchiriem in anul urmator intreg spatiul (doua camere) si sa ne intretinem singuri. In decembrie 2001 am reusit sa cumparam un apartament de trei camere in centrul administrativ al orasului, pe care in decurs de cateva luni l-am modificat conform destinatiei necesare functionarii CAR-ului si in vara anului 2002 ne-am mutat in noul sediu care a fost amenajat modern, primitor si confortabil, atat pentru membrii CAR cat si pentru personalul salariat.

Prin munca depusa si serviciile de calitate oferite membrilor am reusit sa atragem pana in prezent un numar de peste 1700 de membrii fiind unul din primele CAR-uri ale judetului, si din localitate, avand pe langa sediu, puncte de lucru si in oras si in alte localitati invecinate.

Din acest moment am început să ne adresăm tuturor salariaţilor din comunitate, de exemplu: Scoli, Spitale, Gradinite, Finante, Primarie, pastrand in acelasi timp membri din unitate care desi au fost restructurati, după o perioadă de timp si-au gasit noi locuri de munca ori s-au pensionat.

ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN. ANALIZA SWOT (strenghts, worries,

opportunities , threats – puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari)

Strategia de afaceri a C.A.R. CIMENTUL TURDA I.F.N. vizează în special păstrarea membrilor actuali, prin fidelizarea lor si atragerea de noi membrii.

Enumerăm câteva strategii de fidelizare a membrilor C.A.R. CIMENTUL TURDA I.F.N.:

Apropierea de membri existenti se realizeaza prin angajatii CAR, care atunci când membrii vin să achite ratele lunare la împrumut, ori achită fondul social lunar sau opţional, comunică cu acestia într-un mod profesionist, dar totodată apropiat.

Angajatii CAR cunosc îndeaproape fiecare membru in parte, ajutându-se evident si de o baza de date informatională completă, care cuprinde atat datele personale ale membrului, cat si istoricul creditelor si al vechimii in CAR.

Angajatii C.A.R. CIMENTUL TURDA I.F.N. sunt salariatI experimentatI, cu vechime in institutie de de peste 6, 20 sau chiar 25 de ani, oferindu-le membrilor siguranţă si stabilitate, dar si încrederea că odată ce au venit sa-si deschidă inima si să-şi spuna problemele, acestea vor fi rezolvate într-un mod favorabil. Membrul CAR este consiliat si respectat, problemele lui fiind confidentiale si gasind intelegere si rezolvare la ele.

Fidelizarea membrilor CAR se realizează si prin oferirea de produse cu costuri mici pentru împrumuturi si cu dobânzi peste rata inflatiei, pentru protejarea fondurilor sociale detinute.

C.A.R. CIMENTUL TURDA I.F.N. îsi permite să păstreze marja financiară mică, datorită costurilor reduse de functionare si a politicii constante si sustinute de capitalizare a institutiei, putând folosi in activitatea sa fonduri cu costuri zero.

La fiecare sfârsit de an, se realizeaza capitalizarea instituţiei, prin repartizarea sumelor din excedent, la fondurile de rezerva si de risc, si astfel si in anii următori, instituţia poate fi la fel de sigura si poate oferi aceleasi servicii la standarde înalte de calitate, numai în beneficiul membrilor.

Fondul de deces este deasemeni , un considerent prin care membrii sunt fidelizati acordandu-se la decesul membrului 1000 RON familiei.

Produsele personalizate cu numele si telefonul sediului CAR, oferite la sfârsitul anului (dintre care amintim: calendare, pixuri, brichete, pungi), sunt deasemeni gesturi pe care membrii le percep ca o apropiere a instituţiei faţă de ei, precum si felicitarile transmise prin TV cablu cu ocazia sarbatorilor.

Atragerea de noi mebrii

Pentru realizarea acestui obiectiv, Consiliu Director a procedat la identificarea zonelor si locatiilor in care serviciile oferite de Casa noastra de ajutor reciproc, sa fie oportune si necesare locuitorilor salariaţi si nu numai.

Totodata s-a cautat identificarea unor colaboratori, a unor persoane de contact care să tină legătura cu sediul CAR, persoane integre si recomandate, care la rândul lor să cunoască si să recomande, oamenii ce vor deveni membri CAR, lucru care s-a reusit in mai multe locuri.

Concurenţi pe piaţa locală

În zona în care C.A.R. CIMENTUL TURDA I.F.N. îsi desfăşoară activitatea s-au identificat o serie de potentiali concurenti, în special agentii ale marilor Bănci comerciale care oferă servicii de împrumut catre populatie (persoane fizice).

Preview document

Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 1
Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 2
Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 3
Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 4
Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 5
Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 6
Proiect practică CAR - Cimentul Turda IFN - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica CAR - Cimentul Turda IFN.doc

Alții au mai descărcat și

Tamara Design - Magazin de Bijuterii

INTRODUCERE La inceputuri o "bijuterie" a insemnat o pietricica, un dinte de animal sau o bucatica de lemn purtata cu grija, de multe ori insotind...

Analiza Mediului Intern și Extern

1.)Scurta descriere a societatii Societatea pe care am ales-o pentru a evalua mediul de marketing se numeste S.C. ELMINA S.R.L.Intreprinderea isi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?