Rainbow Ice Cream

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2058
Mărime: 42.13KB (arhivat)
Publicat de: Sergiu Diaconu
Puncte necesare: 6
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Cuprins

  1. 1. Introducere 3
  2. 2. Piaţa îngheţatei în România 3
  3. 3. Principalele criterii de segmentare a pieţei 4
  4. 4. Lansarea unui nou produs- Îngheţata „Rainbow Ice cream” 5
  5. 4.1. Avantajele noului sortiment „Rainbow Ice cream” 5
  6. 4.2. Criterii de segmentare ale pieții în funcție de avantajele sortimentului de înghețată „Rainbow Ice cream” 6
  7. 5. Profilul consumatorului de îngheţată 7
  8. 6. Tendințe ale pieței de înghețată 8

Extras din referat

1. Introducere

Compania „Betty Ice” S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1994, de către Vasile Armenean, ca o mică fabrică, localizată în Suceava, a cărui obiect de activitate îl constituia producerea de îngheţată . În prezent această societate este una dintre cele mai moderne fabrici de îngheţată din Europa având cea mai mare capacitate de producţie din estul continentului. Pe lângă producerea de îngheţată, în momentul de faţă, producerea biscuiţilor specifici sortimentelor vaste de îngheţată şi comercializarea produselor obţinute, incluzând operaţiunile de import-export din activitatea proprie, constituie obiectul de activitate al companiei.

Îngheţata este un bun larg de consum care este inclus în categoria produselor alimentare. Ingredientele alese atent de către companie sunt bazele unor gusturi şi arome speciale. Delicată, cremoasă, combinată cu fructe, toppinguri sau cu diverse bunătăţi îngheţata Betty Ice cuprinde o gamă largă de sortimente precum: gourmet, premium, standard, junior şi horeca.

2. Piaţa îngheţatei în România ???-de completat cu concurența

Spaţiul economico-geografic în care sunt prezente produsele şi serviciile unei companii, împreună cu potenţialul său uman, material şi financiar constituie piaţa întreprinderii. Făcând abstracţie de întreprinderea în numele căreia apare pe piaţă un anumit tip de produs, în cazul acesta Compania „Betty Ice” S.R.L., produsul însuşi (îngheţata) poate delimita o piaţă proprie care exprimă gradul de solicitare a produsului de către consumatori.

3. Principalele criterii de segmentare a pieţei

Oamenii sunt diferiţi, prin urmare ca şi cumpăratori au nevoi şi dorinţe unice, fiecare dintre aceştia reprezentând în mod potenţial o piaţă separată. Deoarece nu este posibil ca un ofertant să elaboreze un program de marketing caracteristic fiecărui consumator, piaţa este împărţită în diferite segmente în funcţie de elementele comune pe care le reprezintă mai mulţi consumatori. Populaţia României este alcătuită din 19.697.436 milioane de locuitori şi se împarte în:

a. Consumatori efectivi: populaţia care consumă îngheţată.

b. Noncomsumatori relativi: persoanele care nu consumă îngheţată din obisnuinţă, dar nu sunt împotriva consumului acestui tip de produs, persoanele care ţin dietă .

c. Nonconsumatori absoluţi: copiii până în vârsta de doi ani, persoanele care nu consumă deloc îngheţată datorită indicaţiilor primite de la medic, persoane cu diferite boli(diabet, alergie la o anumită substanţă din compoziţia îngheţatei, etc).

Segemntarea pieţei se realizează în funcţie de anumite criterii, precum: criterii sociodemografice, psihografice, geografice, economice şi comportamentale.

În funcţie de criteriile geografice se constată o frecvenţă mult mai mare de cumpărare în zona urbană faţă de zona rurală. Cumpăratorul din zona urbană preferă îngheţata de o calitate superioară pe când cel din zona rurală este mulţumit cu ceea ce îi oferă comerciantul deoarece posibilitatea de alegere este mult mai restânsă.

În funcţie de locaţie tinerii cu vârste cuprinse între 16-30 de ani preferă terasele, cofetăriile şi restaurantele unde pot servi cupe cu îngheţată, iar persoanele mai în vârstă preferă torturile de îngheţată, îngheţata ambalată, produse ce pot fi consumate acasă.

De asemenea un criteriu important constă în diferenţierea consumatorilor în funcţie de venit, prin urmare consumatorii efectivi se împart în consumatori cu venituri mari şi medii, care se orientează în alegerea mărcii de îngheţată în funcţie de modul de prezentare a produsului (ambalaj, aspect, brand) pe când consumatorii cu venituri mici şi foarte mici pun accentul pe un preţ accesibil. Preferinţele se pot diversifica (pe măsura ce clienţii devin tot mai sofisticaţi în opţiunile lor), iar alegerile consumatorilor încep a depinde din ce în ce mai puţin de preţ, în condiţiile îmbunătăţirii situaţiei economice a consumatorilor.

Preview document

Rainbow Ice Cream - Pagina 1
Rainbow Ice Cream - Pagina 2
Rainbow Ice Cream - Pagina 3
Rainbow Ice Cream - Pagina 4
Rainbow Ice Cream - Pagina 5
Rainbow Ice Cream - Pagina 6
Rainbow Ice Cream - Pagina 7
Rainbow Ice Cream - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Rainbow Ice Cream.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței de înghețată în România

Inghetata este un sistem coloidal polidispers si complex, ale carei caracteristici sunt date de lapte si produsele derivate, precum si de celelalte...

Crearea unui nou produs - înghețată

Istoria Inghetatei Originile inghetatei merg inapoi in timp pana in secolul al 2-lea i.e.n., desi nu a fost creditata o anumita data sigura de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Alty's World - Restaurant

Alty’s World Are you Sweet? Hot? Or Freezing? Need some help? Come to Alty for solution! A 20 years old company come to help and satisfy you...

Ai nevoie de altceva?