Studiu de piață - Murtfatlar

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4416
Mărime: 186.32KB (arhivat)
Publicat de: Eduard Adam
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Prima dovada a existentei strugurilor o reprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 milioane de ani; Este stiut ca prin anii 4000 BC incepuse deja cultivarea strugurilor si producerea vinului. Primele podgorii se crede ca au existat pe langa Marea Caspica si in Mesopotamia, in zona Iranului de astazi.

In vestul Europei, dezvoltarea viticulturii s-a datorat in mare parte influentei romanilor care au inceput sa clasifice varietatile de vinuri si de struguri, identificand si bolile care atacau vita de vie precum si tipurile de sol unde aceasta se dezvolta cel mai bine.

Cea mai veche sticla de vin a fost descoperita in Germania, intr-un sarcofag; sticla data de la 325 AD si a fost descoperita in 1867. Era o amfora de sticla galben-verzuie, iar manerele aveau forma unor delfini. Dintre toate sticlele descoperite aceasta este singura care si-a pastrat continutul.

Cultura vitei-de-vie a fost o preocupare importanta si pentru romani, inca din vremuri stravechi.

Podgoriile de la noi din tara furnizeaza diverse sortimente de vinuri, precum: Grasa, Tamiioasa, Babeasca, Busuioaca, Feteasca alba, Frincusa si altele.

România este cunoscutã pe plan mondial pentru diversitatea si calitatea vinurilor, iar românii sunt consumatori de vinuri atît din productie proprie, cît si din bogatul sortiment de vinuri tratate si îmbuteliate.

Murfatlar Romania este cel mai important producator si exportator de vinuri imbuteliate din tara. Compania produce 20 milioane de sticle de vin anual, din care 70% sunt vinuri albe iar 30% sunt vinuri rosii. Vinurile de la Murfatlar sunt grupate in 6 game sortimentale: Sec de Murfatlar, Premiat, Vinoteca, Rai de Murfatlar, Ferma Noua.

Murfatlar Romania a castigat nu mai putin de 5 medalii, 2 de aur si 3 de argint, in cadrul celui mai important concurs international de vin la nivel mondial: Concours Mondial de Bruxelles, editia 2005, desfasurata in Belgia.

Recunoscut de Uniunea Europeana si auditat in fiecare an de autoritatile belgiene, Mondialul Vinurilor reprezinta cea mai mare provocare pentru un producator de vinuri.

Murfatlar Romania nu a ratat ocazia, a raspuns provocarii si in competitia cu cele mai bune vinuri din intreaga lume, fiind singurul producator roman din competitie care a castigat medalii de aur. Rai de Murfatlar 2001 a primit medalia de aur si intreaga apreciere a specialistilor reuniti la concurs. Gama de vinuri dulci de Murfatlar are in componenta sa un campion recunoscut mondial.

Murfatlar Romania este cel mai important producator si exportator de vinuri imbuteliate din tara. Compania produce 20 milioane de sticle de vin anual, din care 70% sunt vinuri albe iar 30% sunt vinuri rosii. Vinurile de la Murfatlar sunt grupate in 6 game sortimentale: Sec de Murfatlar, Premiat, Vinoteca, Rai de Murfatlar, Ferma Noua.

ORIGINE

Binecuvantata cu unul dintre cele mai potrivite amplasamente naturale, Podgoria Murfatlar este asezata in sud-estul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Plaiurile viticole cuprind peste 2600 de hectare din zona localitatilor Basarabi, Valul lui Traian, Poarta Alba si Siminoc.

Climatul continental, diversitatea amplasarii plantatiilor viticole, efectul protector al reliefului impotriva curentilor reci predominant nord-estici, influenta favorabila a vecinatatii Marii Negre, care tempereaza caldurile si gerurile excessive, ofera Podgoriei Murfatlar un microclimat particular favorabil pentru realizarea unei largi varietati de vinuri.

TRADITIE

-43 i.e.n

Cultivarea vite-de-vie este ocupatia de baza a locuitorlior acestei zone, din cele mai vechi timpuri, iar oamenii de la Murfatlar constientizeaza faptul ca sunt continuatorii unei traditii indelungate si se mandresc cu asta.

Scythia Minor, denumirea antica a Dobrogei, era cunoscuta petru cultivarea vitei-de-vie, vinul obtinut aici fiind unul dintre produsele care faceau obiectul schimburilor comerciale dintre populatia autohtona si coloniile grecesti de pe malul Marii Negre.

Marturii scrise despre traditia producerii vinului la Mrfatlar au fost lasate si de faimosul poet Ovidiu, care a trait in cetatea Tomis, situate pe malul Marii Negre, in perioada 9-17 e.n.

Preview document

Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 1
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 2
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 3
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 4
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 5
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 6
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 7
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 8
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 9
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 10
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 11
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 12
Studiu de piață - Murtfatlar - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Piata - Murtfatlar.doc

Alții au mai descărcat și

Piața vinurilor

1. CARACTERISTICI GENERALE ALE PIETEI VINURILOR 1.1 Scurt istoric Piata vinului este o piata matura afecatata puternic de evolutiile favorabile...

Analiza Pieței Vinurilor

Produsul 1.1 Scurt istoric al produsului la nivel mondial şi naţional. Marele scriitor britanic spune că: “vinul bun e o creatură familiară bună...

Studiul pieței produsului - cafea

Studiul pietei produsului -Cafea- Consumul de cafea din Romania Consumul de cafea in Romania este de aproape 5 ori mai mic decat media...

Studiul de piață al unui serviciu de telefonie mobilă - Cosmote România

1. COSMOTE ROMÂNIA - ISTORIC Liberalizarea telecomunicaţiilor în România, proces desăvârşit la 1 ianuarie 2003, a însemnat un pariu destul de uşor...

Cercetare de Marketing

1. Context general Compania Kraft Foods Romania (fosta Kraft Jacobs Suchard), apartinand gigantului american Phillip Morris, reprezinta una dintre...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?