Tehnici de vânzări proiect Samsonite

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2681
Mărime: 39.12KB (arhivat)
Publicat de: Aglaia Ion
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Capitolul 1. Motivație 2
  3. Capitolul 2. Procesul de vânzare 3
  4. Cap 1.1 Instruirea înainte de primul client 3
  5. Cap1.2 Prospectarea clientelei 4
  6. Cap 1.3 Contactul cu clientul 5
  7. Cap 1.4 Nevoile clientului 6
  8. Cap 1.5 Prezentarea ofertelor 7
  9. Cap 1.6 Rezolvarea obiecțiilor 7
  10. Cap 1.7 Vânzarea efectivă 8
  11. Cap 1.8 Sugestii pentru vânzări suplimentare 9
  12. Cap 1.9 Servicii după vânzare 9

Extras din referat

Capitolul 1. Motivație

Trăim într-o lume activă, unde este necesar să fim mereu în acțiune și să avem sisteme de susținere bine definite. Fie că suntem directorul unei firme care merge mereu în călătorii de afaceri, un pasionat de excursii sau o persoană care iubește moda sub orice formă , mereu vom fi atenți în momentul în care ne vom alege geanta de voiaj.

Nu este deloc ușor să ne alegem geanta de voiaj. Studiile realizate pe această piață au relevant faptul că printre factorii decisivi în alegerea unui astfel de accesorii se numără : mărimea, mobilitatea, siguranța oferită, design-ul și nu în ultimul rând prețul.

Dincolo de utilitate, foarte mulţi clienţi se uită şi la aspectul și felul cum au fost concepute valizelor. „Clienţii aleg genţile de voiaj în general în funcţie de scopul primar al călătoriilor lor. Mai exact, atunci când călătoresc în principal în interes de afaceri, ei aleg culori clasice precum negru, maro sau gri. Modelele preferate de oamenii de afaceri au design mai convenţional, elementele esenţiale fiind ergonomia şi mobilitatea“, crede şi Alexandra Dumitrescu, director de marketing , divizia fashion a firmei Samsonite.

Pentru împătimiții de excursii sau pentru persoanele care iubesc moda, lucrurile stau cu totul altfel. Aceștia aleg culori puternice, deschise şi vesele, precum roz, bleu, roşu sau alb, şi modele nonconformiste care le pun în valoare personalitatea şi degajă multă energie.

Descrierea firmei/produsului ales

Compania General Business System, care are în portofoliu și produsele Samsonite înfiintată în 1992, si-a câstigat pe piata românească o binemeritată reputatie, atât datorită profesionalismului si seriozitătii în afaceri, cât si rezonantei pe care o au mărcile pentru care este unică importatoare si distribuitoare. Având o traditie de aproape un secol în fabricarea articolelor de voiaj, Samsonite este numarul unu pe plan mondial în acest domeniu. Compania oferă solutii inovatoare prin cele patru game de produse:

Travel (genti de voiaj pentru excursii), Business (un cadou potrivit pentru orice om de afaceri), Casual (produse necesare activitătilor zilnice,pentru domni si doamne), Accesorii pentru călătorii, conferind confort, calitate si încredere.

Deviza Samsonite este "Plăcerea călătoriilor fără efort, este plăcerea vietii!”

Capitolul 2. Procesul de vânzare

Cap 1.1 Instruirea înainte de primul client

Ca în orice proces și în cadrul procesului de vânzare sunt importante 3 mari componente, care depind una de alta. Este vorba de companie, client și vânzător. Clientul se asteaptă ca vînzătorul respectiv compania să îi satisfacă nevoile și să îi ofere produsul cel mai bun.

Una din părghiile importante din procesul de vânzare este vânzătorul. În cazul gamei de produse alese de noi, am avut în vedere persoana cunoscută sub numele de „ consultant de vânzări”-vânzătorul din magazinele Samsonite.

Toți vânzătorii din magazine vor participa la un training susținut de directorul de vânzări și vor trece treptat prin toate etapele din cadrul procesului de vânzare pe care urmează să vi-l prezentăm.

În primul rând trebuie știe că orice client trebuie tratat cu infinită atenție.

Tot personalul de vânzări din magazine va participa la training-uri susținute de directorul de vânzări din cadrul companiei și vor fi instruiți despre tot ceea ce înseamnă vânzările inside. Vor primi informații despre fiecare produs în parte și vor învăța cum să identifice nevoile clientului destul de ușor și pentru a ști cum să le prezinte ofertele și beneficiile. Vor participa la brainstorming-uri și la teste interactive pentru a le dezvolta imaginația și creativitatea în domeniul procesului de vânzări.

Preview document

Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 1
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 2
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 3
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 4
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 5
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 6
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 7
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 8
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 9
Tehnici de vânzări proiect Samsonite - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Vanzari Proiect Samsonite.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnici de vânzări - proiect Herbalife

1. Ce este Herbalife? Herbalife este o companie internaţională din domeniul nutriţiei. Produsele Herbalife de nutriţie internă sunt reprezentate...

Organizarea controlului asupra fluxurilor informaționale în cadrul sistemelor logistice

Realitatea ne arată că logistica face parte din viața noastră socială și activitatea profesională. Fie în calitate de manageri,sau simpli angajați...

Tehnici de vânzări

Secțiunea A. Scenariul de vânzare care ilustrează parcurgerea unui ciclu de vânzare și viziunea voastră de servire a clientului 1. Motivația...

Un brand național românesc de success pe plan internațional - Asesoft Ploiești

Intr-o economie caracterizata de o complexitate si concurenta tot mai accentuate , castigatori vor fi cei care au acces la cat mai multe informatii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?